2008 era 1,4 benzinli aracım var 1 ay oldu alalı. Benim sorunum mavi hararet göstergesi... aracımı ilk çalıştırdığımda yanıyor daha sonra aracı kullandıkça kayboluyor . Bazen de hiç yanmıyor.Normal şekilde gidiyor. Acaba bir sorun oluşturur mu ? Kılavuzunda göstergenin kırmızı olmamasına dikkat edin diyor ama emin olamadım.
Mavimotorun soğuk olduğunu bildiriyor. mavi yanarken zorlamazsanız iyi olur. kırmızı yanarsa hemen aracı sağa çekip stop ediniz. gibi bir şeyler okumuştum...( era kitapçığından aklımda kalanlar )
mavi motorun soğuk olduğunu gösteriyor.mavi yanarken sakin kullanım gerekiyor.ışık yanmazken problem yok istediniz gibi kullanabilirsiniz.kırmızı yandığında ise motoru hemen durdurun soğutma sisteminde problem gözüküyor.
BEnim Era 2010 model. Yok bende o gösterge herhalde. Veya çalışmıyor. Kışın Ankara'nın soğuğunda hiç çalıştığını görmedim. Acaba kırmızı olan sıcaklık fazla uyarısı var mı?
mavi işaret araç ilk çalıştırma anında yanar özellilke sabahları.sonra söner.bu mevsimde ilk çalıştırmadan sonra söner ve kolay kolayda yanmaz .inşallah kırmızı ışıklarımız yanmaz