Arkadaşlar 2011 Model Accent Era 1.4 Mode aracıma 05/09/2013 tarihinde AKL OBD kit taktırdım. İlgilenenlere yardımcı olması için şu bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Simit depo ile bu sitem montaj fiyatı 120*10=1200 Lira oldu. Montaj aynı gün tamamlandı ertesi gün sızdırmazlık işlemi yaptım, ertesi gün muayenesini pazartesi günü de trafik kaydını tamamladım. Bu işlemler yaklaşık 250 Lira. (Sigoracım düzenlediği belge için para almadı.) Montajdan sonra birinci gün arıza lambam yandı fakir karışım uyarısı verdi. Ertesi gün AKL yetkilisi Murat Bey ve Ümit usta özenle ilgilendiler ve ayar sonrası bu güne kadar lamba yanmadı. Şamandıra pek doğru göstermedi, ben depoyu doldurmuştum, depodaki gaz bitince şamandırayı değiştireceğini söyledi ustam, ve sizin içiniz rahat olsun gerekirse bütün sistemi yenileriz dedi bu bana güven verdi tabii. Kullanımda her hangi bir performans kaybı hissetmedim tabii bu şehir içi kısa tecrübem zaman bakalım ne göstercek. Benim gibi pimpirikli ve kararsızlık yaşayan arkadaşlara sistemi tavsiye ederim. Yardımcı olması dileğimle...
Teşekkürler arkadaşlar. Araçta yaptığım bakım işlemi hakkında da bilgi vermek istiyorum. Araç şu an 11.000 Km de geçen yıl servise girmiştim garanti devamı nedeni ile. Bu yıl LPG taktırınca garanti dışına çıkmam ve servisin 380 Lira istemesi ve 11.000 Km.deki araca 30.000 bakımı yapacağından bakımları kendim yaptım. Hava filtresi ve polen filtresini kendim değiştirdim. Castrol Magnetec 5w-30 AP yağ aldım. Bu yağ Japon ve Kore araçlar için tavsiye 64 Lira. Yağ+polen+hava filtreler+ tapa-conta ve 4 adet Champion buji 37 Lira. Arya dış ticaret den aldım.
Hayırlı olsun Arıza ısıgıın gaz balayan firma söndürüyor diye biliyordum oylede olmus simit depolarda silindir depolara göre gazı dogru ölcemiyor aldıgımız gazı bilmemiz ve kendimizde hasaplamamız gerektigini duymustum
hayırlı olsun bende atiker obdlı taktırdım ılk basta benımde arıza ısıgı yandı 1000km bakımdan sonra ısıgı sondurduler 500 km yol yaptım daha yanmadı sımdılık memnunum benımkıde sımıt depo olcum tammaıylen yanlıs aldıgım gazı gıttıgım kmye gore hesaplıyorum
Hayırlı olsun, Benimde benzinli getzim vardı lpg taktırmaya kıyamadım, Ya Yardan Ya Diyardan diyip, Yardan vazgeçip dizelini aldım. Ama şimdi ciddi biçimde lpg li araç düşünür oldum
hayırlı ugurlu olsun esasında aynı zamanda taktırmısız ben de yeni landirenzo taktırdım 2009 erama 3 gunde 500 km yaptım hiçbir sıkıntım yok fakir karısım bile yanmadı cok sukur sorunsuz biniyorum bu gidişle ilk 1000 km deki kalibrasyonu bile yaptırmıcam gibi...