arkadaşlar Ankara yolculuğundan sonra 10.700 km'de lastiklerimi Michelin ENERGY SAVER GRNX 185/65/14 86 T ile değiştirdim.İzlenimlerim asfalt sesi kesildi.Viraj performansı çok iyi.Yamalı asfaltlara girerken oluşan vuruntu kalmadı.Zıplama devam ediyor.
michelin lastik hakkaten iyi. bende kullanmıştım. şimdiki lastikler brdgstne. yeni olduklarından kıyamıyorum değiştirmeye. şöyle bi 15000 kmyi göreyim değiştirecem...
Forumdan bir abide Era nın zıplamalarından ötürü helezonları eibach Pro Kitle değiştirmiş ve zıplama vs eser kalmadığını dile getiriyordu...
Bence de bu arabada sadece helezon sorunu var.Amortisör gazlı olduğu için sert ondan dolayı viraj performansı iyi.Helezon yumaşak olduğu için çok salınım yapıyor.Yol biraz kötü ise otobüste yolculuk yapıyor izlenimi veriyor.
Aynen öyle. Eibach Pro Kit yaylar zıplama için birebir. Spor yay olmasına rağmen orijinal yaylarından çok daha konforlu.
crdi , hayırlı olsun... p6000 kabusundan kurtulanlardan biride benim. herkese şiddetle tavsiye ederim. 38000 kmde değiştim lastikleri. Atarken ne kadar mutluydum anlatamam. Ben de Michelin düşünüyordum. en uygun 115'e buldum. ama herkes (kullanma tarz ve yerimi bilenler) senin michelin almana gerek yok sen Yokohama (ADrive 185/65/14) al dedi ve bende aynen öyle yaptım. tanesi 95 liradan 4 adet aldım.. aracın uzun zamandır duymadığım bütün seslerini duymaya başladım..(ustam sevinmedi bu işe ) gayet yumuşak ve keyifli bir lastik. ben trabzonda oturuyorum, lastiklerin kuru ve ıslak performansları gayet güzel. kasislerdeki tak tak sesleri pıt pıt gibi yumuşak bir hale dönüştü. yazık günah bu kmde lastik atılmaz diye keşke sabretmeyip önceden değiştirseymişim.. Düzenleyen : orca_as
lastik türk mü ne bir de internetten bakın derim 100 gibi birşeyd, bugün internetten arkadaş bakıyordu..
Yokohama Japon malı ve Japon üretimi lastiktir. Benim için Michelin neyse Yokohamada aynı biçimdedir. Tabi Michelin farklı ülkelerde üretilen lastikleriyle safkan Yokohamayı karşı karşıya getirdiğinizde Yokohama derim. Performans lastiği olarak Yokohama markasında S ve C Drive modellerini öneririm... 6 ay önce lastik ve jantlarımı değiştirmiştim Toyo V serisi performans lastikleri aldım. Yokohama aradım ama üretim zamanı yeni olupta aynı bayide 4 adet Yokohama bulamadığım için Toyo markasından yana seçimim oldu...
sürekli gittiğim oto yıkamacım (aynı zamanda lastikçidir) toyo maxisin son derece iyi lastik olduğunu vurgulamıştı
Öncelikle bende Maxxis Maz-1 modelini alacaktım ama stokta görünüp depoda olmayınca biraz daha derin çaplı araştırma sonucundan Yokohama tercih ettim piyasada bulamayıncada gönül rahatlığıyla Toyo T1R V serisini seçip aldım... Yine lastik alacak olsam Yokohama yada Toyo alırdım...
aklın yolu bir demek ki... benim aldığım yokohama'lar 06/2009 tarihli..gerçekten tarihe dikkat etmek çok önemli. Toyo'yuda çok önerdiler ama ben michelin almak için gitmiştim ve Aynı yerde Yokohama satılıyordu aklımıda oracıkta çeliverdiler... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifiyi ki de çelmişler..
bende yol sesini kesmek için lastik düşünüyordum daha 8000kmde biraz daha gitdin ya bridgestone yada michelin düşünüyordum. iyi oldu bu başlık