arkadaşlar eranın orjınal lastık çapı 185\65\14 şim ben jant lastık takımı alıcam eger ben A) 185\55\15 in degişim yüzdesi -1.98 B) 185\55\16 nın degişim yüzdesi 2.26 C) 175\55\16 nın degişim yüzdesi 0.46 şimdi ben hangi lastigi takarsam araçta ne gibi degişiklikler olur (yakıt sarfiyatı- hızlanma- performans- son hız vb.). yardımcı olursanız cok memnun olurum benım ıcın çok onemlı.
A: Araç daha seri olur buna karsın sonhızda küçük bir düşme olur ve birkaçmilim alçalır yakıtın aynı oranda artar. B: Araç seriliğini bir miktar azalır yakıt artar son hız acık artar C: değişim çokçok az olur. tüm bu farklar aslında pek hissedilmez yani kullanımda çık hissedilir faklar değildir.ama çok çok hassas hesaplarla anlayabilirsin en bariz farkı b şıkkında belki hissedersin. kısaca şöyle düşün %3 + veya - kabul edilebilir değerlerdir
A- %3 oranına kadar kabul edilir değişiklerdir. Yanakta 2 cm kadar bir ufalma oluyor, buda fren, viraj ve yüksek hızlarda size + olarak döner. B & C şıklarındaki lastik ebatları sanırım yok, çünkü ben bulamadım. Amacınız arabanın yol tutuşunda + yönde istiyorsanız 185/60/15 yada 195/55/15 ebat lastiklere göz atmanızdır. Sadece meraktan ise bilemem.