19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era koltuk sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda crdi tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. crdi

crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar 10.000 km'de erada koltuk sorunu yaşıyorum.ön yolcu koltuğundan gıcır gıcır sesler geliyor.sizce neden olabilir?tşk.

2. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Hasan abicim mekanik bir problemdir belki kimse görmeden bişey diyemezki...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

3. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu tür sesler arada bir olablir normaldir..koltuğunuzun sağ ve solundaki koltuk ayarları ile oynarsanız iyice sonra yine eski konuma yada biraz farklı bir konuma alırsanız bu sesler geçicektir..bendede olmuştu servide usta bunları yaptı ve geçti..olursada böyle yapmamı istedi..

4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben 3 kere götürdüm bu yüzden oraya gidince bi türlü yapmadı dolayısıyla bişey yok yağlayalım yinede dediler ama beşik gibi bi bana yapıyo ben diyorum hafif kişilere yapıyo herlde 60 kg babada yok bişey servistede yapmıyo sonunda söküp ben bi çözüm arıycam....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. unterseaboat

unterseaboat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim de sürücü koltuğumda bu gıcırtı.Bozuk zeminlerde devamlı rahatsız ediyor.Servise götürdüm koltuğu sökmemiz gerekir dediler.Bende servise güvenemediğimden koltuğu söktürmedim.Şİmdilik böyle idare ediyorum.

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    benim söktüler ne varsa yine düzelmedi daha 1 haftalıkken başladı bir senedir yapıyor serviste yapsa değiştirticem mekanizmasını da yapmıyor işte.....

7. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim otomobilimde 2senelik ve 14binde aynı sorun bende de mevcut. aynı servise 2sefer olmak üzere toplam 3sefer aynı sorundan ötürü servise götürdüm. ama bir türlü bulamadılar sorunun kaynağını. daha doğrusu bir türlü onlardayken gıcırdamadı. ben emniyet kemerinin girdiği mekanizmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. yağladık diyorlar ama ses hala devam ediyor. çözüm bulan bir arkadaş varsa lütfen bizimle paylaşsında bu sinir bozucu sesten bir an evvel kurtulalım.

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif aynen benm durumum
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. cantas

cantas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim Era da da aynı sorun var. Götürüp baktırdım koltuğun her yerini incelediler ama sorun çözülmedi. Sonra birgün gene gıcırdarken elim kemerin takılı olduğu yere gitti. O gıcırtı kemer takılı yada takılı değilken hiç farketmiyor oturduğunuzda koltuğun yanlara doğru yaptığı basınc yüzünden kemer takılan kısım yapıyor. bilginize...

10. himura

himura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Akşam bende bir kontol edecem kemeri. Benim Erada daha 6 aylık ve 9600 km de. Düz yolda bile koltuktanmı kapıdanmı kemerdenmi anlayamadım bi gıcırtı geliyor. Öyle sinir bozucu ki. Benim bulduğum çözüm arabaya biner binmez Müzik sesini yükseltmekhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aynı sorun bende de oldu servise götürdüm koltuğu söküp içinde ne var ne yok sıktılar..virajlarda hafif esneyen koltuk şimdi oynamıyor yerinden sesler gitti...arkadaş haklı bazen emniyet kemeri takılan yerden ses geliyor..bir 1 aydır yolcu koltuğunun başlığından ses geliyor..bozuk yolda arabayı kullana kullana koltuğa çakılı plastik parçalarda oynama var..ve oradan ses yapıyor..başlığı aşağı yukarı oynatınca bir müddet kesiliyor

12. dreamhits

dreamhits Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu Eralar da tam türk işiymiş ya paslanır ya ses gelir...

Edit: Dizellerde Yakıt deposunun boyalı olması ve akabinde boyanın zamanla dökülerek filtreyi tıkaması sorunu varmış.

Arabamı satıp Era düşünüyordum ama işim olmaz bunları gördükten sonra.
    Düzenleyen : dreamhits

13. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kulaktan dolma sözlerle sonuca varmayın. Paslanmayan veya ses gelmeyen bir araç varsa kaçırmayın iki tane birden alın. Biz aracımızdan mükemmele yakını beklediğimiz için ve burada Hyundai seven kişiler olarak bir arada bulunduğumuz için, aile içinde araçlarımıza karşı biraz acımasız davranıyoruz. Adı bile edilmeyecek sorunları sorun edip çözüm arıyoruz zaman zaman. Bu paraya bu kadar özellik olan ve ASLA SORUN ÇIKARMAYAN, eskimeyen , aşınmayan, yorulmayan, bozulmayan ve yakıt harcamayan araç olsaydı bizde alırdık...

14. dreamhits

dreamhits Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bedavaymış gibi konuşmayın lütfen alacağımız araç 30.000 TL bana göre ciddi para96 Elentra ileErayı değiştirecektim ama görünenler kulaktan dolma değil yaşananlar..

kulaktan dolma sözlerle sonuca varmayın. Paslanmayan veya ses gelmeyen bir araç varsa kaçırmayın iki tane birden alın. Biz aracımızdan mükemmele yakını beklediğimiz için ve burada Hyundai seven kişiler olarak bir arada bulunduğumuz için, aile içinde araçlarımıza karşı biraz acımasız davranıyoruz. Adı bile edilmeyecek sorunları sorun edip çözüm arıyoruz zaman zaman. Bu paraya bu kadar özellik olan ve ASLA SORUN ÇIKARMAYAN, eskimeyen , aşınmayan, yorulmayan, bozulmayan ve yakıt harcamayan araç olsaydı bizde alırdık...
    Düzenleyen : dreamhits

15. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O zaman i30 alın 30.000 tl ye ...
    Konuya dönersek ,bendede aynı seslerden vardı koltuktan kaynaklanan....koltuğun tabana bağlanan vidalarını iyice sıktım ses kesildi ancak çatal ağız anahtarla tam sıkılmıyor yuvarlak başlı anahtar aldım 14-15 numara...civatalarısıkmaktan ellerim yara oldu ama sonuç iyi sizede tavsiye ederim ara sıra sıkarsanız iyi olur...
    Düzenleyen : Onur Dilek

16. İsmail ÇINAR

İsmail ÇINAR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende baya aradım o gıcırtıyı ama kemer takılıyken yapıyor kemerin takılan yerinden geliyor..

17. dreamhits

dreamhits Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence kulaktan dolma konuşuyorsunuz baksanıza gercekleri yazanlara kulaktan dolma bilgiler deniyor...

18. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yahu altı üstü koltuktan ses geliyor deniyor , bu sizin tercih etmenize engelse almayın olsun bitsin. Çok kompleks bir durum değil. Zorla Era sattıklarını duymadım.

19. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yanılmıyorsam o depodaki boya era dan önceki kasalarda mevcut..birde depo era damı yoksa yine önceki bazı modellerde mi ne plastik..

era alınmayacak araba değildir..f,yat performansı ve bakım ücretleri + garantisi bittikten sonra çıkardığı arızalara bakınca hatta iyi bir arabadır hyundai ve dolayısı ile era da öyle olacaktır 5-8 yaşlarına geldiklerinde..motor ve yürüyen aksamı en sağlam arabalardır hyundai ki sizde elentra sahibi imişsiniz..

türkiye deki arabaların en büyük sorunu olan sağından solundan ses gelmes işi bizim ülkemize aittir o da yolların durumundan..ben evden işe giderken 2 km yi köy yolu gibi yerden gidiyorum koltuk ne yapsın buna kapı plastiği ne yapsın(işçilik süper demiyorum ama hele eski accentlara göre çok iyidir)..almanya yı gittik gördük..yok orada şöyle bir yol....önce zift dök üstüne mıcır at..30 km hız tabelası koy..sen 50 ile giderken van veya jip sahibi 100 le gitsin tüm çakılı senin kaportaya vurdursun..ilk yağmur ve karda bu yolda çukurlar oluşsun...6 ay sonra yolda çökmeler olsun..

era mız güzel araba...ne denirse densin.. o paraya punto mu alsaydım 750 tl fazla verip yoksa 1000-2000 tl az verip chevrolet aveo sedan mı alsaydım yani...yoksa eski kasa clio symbol mü..veya palio mu...???

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sonuçta sizin bileceğiniz iştir.Ama vw'ni alıp sana era vereceğiz deseler 1 sn durmam...100.000 km boyunca kullandım o aracı...

Edit:bütün dizellerde değil admirelerin depoları sorunlu...erada öyle bir sorun yok.ayrıca paslanmada yok,aynı konu 2 yıldır dillerde,ama pas dedikleri gerçek pas değil cila ile veya mazot ile silince geçiyor.Gerçek pas veya çürük olsa silmeyle çıkarmı?

Bu Sayfayı Paylaş