Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era: klimadan çıkan gaz

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda aksu tarafından 16 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. aksu

aksu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    canberk aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Herkese iyi günler. Bu olay 2 gün önce çevre yolunda başıma geldi. Seyir halinde klima açıkken (1 konumunda) birden klimadan değişik.bi gaz geldi. Aynı şu yeni ufo soğutuculardan çıkan gaz gibi, buhar gibi. Herhangi bir koku ya da bi.değişiklik olmadı. Klimayı kapatmadım sonra eskisi gibi çalışmaya devam etti. Arada bi çok soğuk olduğu için klimayı kapatıp sonra tekrar açıyodum. Acaba ondan mı oldu? Yoksa klima gazı ya da başka ne ile.ilgili olabilir? Herkese.keyifli forumlar :)

2. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynısı benim aracımda da başıma geldi . peteklerden buhar gibi kristallenme oldu bir koku bastı o günden beri klima ayar tutmadı torpido söküldü beceremediler bende baktormadım daha sonra ama bi klimacı torpido daki petekten dedi elletmedim klima bana baya dokunuyor pek de kullanamıyorum inşallah sorunu biran önce çözüp bizleride bilgilendirirsiniz.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    benzer durumu geçtiğimiz kış ayınada yaşadım elektrik kısa devresinden klima pompası sürekli takılı kaldıgı için basınç yaparak bir gaz çıkışı oldu ve 6 ay kadar klima pompası faal gezmişim. geçtiğimiz günlerde sorunu çözüp normale döndüm ve klima çalışıyor ve yeterli sogutuyor. yada bana yeterli geliyor da olabilir bir fırsatını bulursam klima gazını komple boşalttırıp tekrar bastırmayı dahi düşünüyorum

4. aksu

aksu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    canberk aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Cevaplar için teşekkür ederim. Hafta içi fırsat bulursam tanıdık bir usta var ona gidicem. Klima bana pazar günü lazım, eğer sorun çözülürse size bildiririm.

5. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    şefim bugün yaptırdım gaz bakımını. giderek azalan performans söz konusuydu. sisteme bağladılar tamamen gazı çekip tekrar bastığını söyledi klimacı. cihazın ekranında da "Gaz Boşaltılıyor" "Sistem Temizleniyor" "Sistem Kontrolü" "Gaz Sisteme Gönderiliyor" ibareleri geldi geçti. 15 dk kadar sürdü. şimdi çivi oldu klima. önceleri serin ve tatlı bir hava verirken şimdi 7-8 saniye sonra elimde soğuk iğnelenme oluyor peteğe tutunca. inşallah hep öyle kalır.

6. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Söylediğiniz buharlaşma normal split tip denilen klimaların kış mevsiminde dış ünitesinde görülebilir. DEFROST adı verilen işlemde cihaz aşırı soğuktan dolayı dış ünitede buzlanma yapmamak kısa süreliğine ve düşük performansta gazı ters basar, yani dışarıyı ısıtır/içeriği soğutur. bu işlem 20-30 saniye veya fazla sürebilir. o an kristallenen damlacıklar buhar olur. üniteden dışarı posss diye buhar çıkar. işi bitirir ve tekrar ısıtma işine döner. muhtemelen siz AC'yi düşük fan devrinde kullanıyorsunuz ve buhar AC düğmesini kapatır kapatmaz gelmiştir. kristallenen iç evaparatör(radyatör)'deki damlacıklar sıcak havayla buharlaşmış içeriye dolmuş olabilir. bu sizin klimanın fazlaca iyi soğuttuğunu gösterir. eski aracımın kliması resmen buzhane gibi yapıyordu aracı. tabi gezip gelip durunca altından bir bardak su atıyordu. sizinkinin su hali yanı. sizinki buhara çevirip göndermiş :) umarım doğru tespittir.

aksu bunu beğendi.
  7. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Klima sistemi tamamen kapalı bir sistemdir. Sistemde herhangi bir kaçak yoksa gaz hicbir zaman boşalmaz ve 10 / 15 yıl kullansaniz bile gaz azalmaz ve özelliğini kaybetmez. Araç klima sisteminde R-134 a gaz kullanılır. Klimaya gaz verilirken bir cihaza baglanir ve sistemdeki gaz boşaltılır ve sistemde kalan hava da vakum edilir. sadece vakum en az 15 dakika olmalıdır. Vakum pompası kapatılır ve cihaz üzerinde bulunan manometre - 100 lere düsmelidir.ve yaklasik 10 dk. kadar manometredeki ibre hiç yukselmemelidir. Eğer yukselirse sistemde bir kacak var demektir. Bu durumda sisteme verilen gaz bir sure sonra azalır ve klima performansı duser ve gaz miktari % 50 azalirsa kullanıcı bunu anca hisseder.
    Bunları yazdım çünkü klima sisteminizde bir kacak olabilir. Egerki her sene klimaniza gaz bastiriyorsaniz. tabiki

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    yazmayı unutmuşum, kaçak kontrolünü de yaptığını söyledi. klima performansındaki düşüşten kastım havaların giderek ısınmasıydı. aracı ekim ayında aldığımdan bu yana klimayı çalıştırır ara sıra denerim. nisan'dan beri de yoğunlaşmaya başladı kullanımım. hava ısındıkça performans azalıyor ve soğutma düşüyor. bir de geçen son iki haftada 2000 Km kadar yol yaptım. yaklaşık 600 Km klima açıktı. ortalama ve stabil bir soğutması vardı. son bu hafta iyice düştü. ki kaçak olsa bu kadar uzun kullanımda tamamen performans düşerdi diye düşünüyorum.

9. aksu

aksu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    canberk aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bugün arabayı ustaya götürdüm. Olayı anlattım. Adam bi klimayı çalıştırdı koku falan varmı ona baktı. Sonra soğutmasına baktı, gazını kontrol etti. Maşallah klima taş gibi dedi :-D Atekanbarut'un dediği.gibi çıktı yani. Sıcaklık farkı gibi bi sebepten oluyomuş normal dediler.

C1905 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş