abiler araştırdım ama bulamadım merak ettiğim bir konuyu size sormak istiyorum eralarda klima kompresörü motoramı bağlı yoksa motordan ayrımı bunu diğer araçlarda deniyorum mesela fiatlarda motor rolantide çalışırken klimayı açtığınız zaman motorun sesi felan değişiyor.wv lerde ayrı olduğunu biliyorum yani motordan bağımsız.bu yöntemi erada deniyorum fakat eranın motorundanmıdır nedir banamısın demiyor püfür püfür estiriyor bilgisi olan varmı
Motordan bağımsız olarak nasıl çalışıyor ki klima ? Benim bildiğim klima motordan güç alarak çalışır.
binek araçlarda klima kompresörü tahriğini araç motorundan alır ancak frigorifik araçlarda ayrı bir disel motora bağlanır..
Yine Düşer... Bu Seferde Alternatöre Ters İndüktif Akım Binecek Buda Motora Yük Olarak Geri Dönecektir..
Tabii ki düşecektir çekilen akımın alternatörü zorlaması yüzünden. Fakat direkt motora bağlı olması kadar etki etmez. Aradaki fark akünün tampon görevi yapması nedeniyle oluşacaktır.
evet bundan bahsettim bende.era çekişten düşmüyor mesela bunu anlatmaya çalışmıştım Düzenleyen : StrawBeeRy
o Klimayı her zaman kullanmayınız. Klima sistemi motor tarafından çalıştırıldığı için, klima kullanıldığı zamanlarda yakıt sarfiyatı artar. era araç kullanım kitabından alıntıdır tüm araçlar için kullanım kitapçıklarını bu linkten temin edebilirsiniz http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=tanitim-kullanim&menu_id=252&ordercolumn=6 Düzenleyen : atılan
benim poloda klima acılınca cekiş dusuyor. motordan ayrı diye birşey yok binek aracların hemen hemen hepsinde biliyorum. ya elektrik ya da motordan gğç alacak her türlü ana kaynak motor