Arkadaşlar merhaba Aracım 2009 1.6 era Araci alali 15 gun oldu daha önce deneme yapmiştim 6500 civari kesiciye giriyordu (2.viteste 95 km yapti)fakat bugun ışıklarda kalkış yaptım 4000 de kesiciye girdi diger viteslerdede aynı,benzine alıp denedim değişen birşey yok.aracı bu süre zarfında bakıma falan götürmedim neden böyle olabilir
Lpg benzin farketmiyor 4000 devirde kesiciye giriyor Dün araç içindeki sigorta panelinin oradan kibrit kutusu buyuklugunde bir parça sallaniyordu araci aldigimdan buyana ayagima degiyordu bende o kutuyu plastik kelepceyle yukariya dogru kaldirdim,kelepceyi sıkarken kutuda kırmızı ışık yanıp söndü alarm kurulmuş gibi role sesi geldi kapılara falan baktım bir değişilik gormeyince önemsemedim,şimdi bu olay aklıma geldi bununla alakalı olabilirmi?
Sorun bugün kendiliğinden düzeldi,hiçbirşey anlamadım 6500 gibi kesiciye giriyor inşallah birdaha tekrarlamaz,yardımlarınız için teşekkürler.
Kesici motoru korumaya yönelik devir sınırlayıcısıdır.devir saatinin kırmızıyla belirtilen kısmına ulaştıgında kesik kesik gazlama sesi gelir ve siz istesenizde araba gaz yemez vites yükseltmeniz gerekir
Genellikle Honda ve BMW kullanıcılarının gazlama şeklinde ortaya çıkan olaydır kesici. İlla ki duymuşsunuzdur, kesiciye giren araç vututu şeklinde ses çıkartır ya da uzun ve düz bir bağırma sesi sabit kalır. Motorun yüksek devire çıkıp, yağ pompasının yağlamayı kesmemesi için tasarlanmış ateşleme yakıt kesme sistemidir.