Merhaba, Sol arka kapıyı dün sabah normal bir şekilde kapattım. Kapatış o kapatış. Ne içeriden açılıyor ne dışarıdan. İç açma kolundaki kilit hareket etmiyor. Ne kadar zorladıysam da bir türlü açamadım. Kilit mekanizmasında sorun olduğu belli ama nasıl çözeceğimi bilemedim. Merkezi kilitten aç kapa yapınca içerden anlık bi ses geliyor. Yani kilit motoru çalışmaya çalışıyor. Şuanda tek çözüm kapıyı menteşelerden sökmek gibi duruyor. Var mı başına böyle birşey gelen? Bi fikriniz var mıdır?
Kapıyı menteşelerinden sökmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Önce iç kapı kolunu söküp kilit telini elinizle çekmeyi deneyin. Era'da nasıldır bilmiyorum ama Getz'de yıldız bir vida tutuyor, sonra tırnaklardan kurtardığınızda hemen çıkıyor.
Aynı dediğiniz gibi denediydim ama olmadı. Telleri görüyorum ama pek müdahale edilecek bir alan yok malesef
Telleri görüyorsanız tornavidayla tamamen bir tarafa çekin, ayağınızla biraz vurun kapıya, bence açılır. Olmazsa bu kez telleri tamamen zıt tarafa çekip tekrar deneyin.