Arkadaşlar, son 5-6 aydır sağ kapıdan çok ses geliyordu. Özellikle tümsek ya da bozuk yolda kapı hışır hışır ses yapıyordu. Ben aracın esnemesinden zannedip önemsememiştim. Aynı zamanda kapı içlerine izolasyon yaptığım için, o kapıya uyguladığım izolasyonun hatalı olduğunu düşünüp, sesin kaynağını kapı içi zannediyordum. Dün tesadüfen fitilden ve kapı ayarından yapabileceği aklıma geldi. Elimde kapı ayarına uygun anahtar olmadığı için, direkte yer alan kapı diline siyah izolasyon bandı çektim. Bazı tamirciler bu yöntemi uyguluyor. Böylelikle vidadan ayar yapmadan, dilin kapıyı daha sıkı tutması amaçlanıyor. Ayrıca kapı fitiline arko nem kremi sürdüm. Sonuç inanılmaz, meğersem o ses beni ne kadar rahatsız ediyormuş. Sanki yeni amortisör ya da lastik almış gibi, tüm ses kesildi. Şimdi en kısa sürede kapıya bi ayar çektirip, bandı çıkaracağım. Kapıdan ses geliyor sikayeti olan arkadaşlarıma bu yöntemi tavsiye ederim.
bu era ses tıkırtı vs. konularında tespitleriniz çok doğru bize de yardımcı oluyor teşekkürler.. siyah izolasyon bandı dediğiniz elektrik bandı mı kablolara falan sarılan?
Kapı Fitillerine Silikon Sprey Alın. Fitilleri Besler Gacırtı Gucurtu Yapmaz. http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml Başka Markalarda Olabilir.
benim fitiller ilk aldığımızda gıcırtıyı yapıyodu zamanla ses kesildi kendiliğinden ama bakım için bu tip silikonlar faydalı olur diye düşünüyorum en azından bakım olur ömrü uzar fitillerin
bugün denedim ön kapılara bu bandı gerçekten işe yaradı çok sert çukura girmedikçe ses gelmiyor kapılardan, ben kapının içinden zannediyordum sesi meğerse kapı dilinden geliyormuş tamamen kesmesede etkili bir yöntem keşke servisler doğru düzgün ayar yapmayı bilse biz de uğraşmasak böyle işlerle:RpS_mad: kendi işimizi kendimiz görüyoruz mecburen
evet ses ve tıkırtı olayları benden sorulur) Bu arada en iyi yöntem bant yerine güzell bir kapı ayarı, çünkü sorun zaten kapının tam oturmamasından kaynaklanıyor. Aynı zamanda fitillere yağ ya da vazelin gibi şeylerle besleyip yumuşatmayı unutmayın..
Peki arkadaşlar bu fitilleri komple kaliteli bir fitil taksak nasıl olur, yani tümden yenilesek, mesela benim 2010 era dizel. bu fitiller pahalıyamı gelir , hangi marka tercih edilmeli vb. sorular..
Yırtık falan yok ama ben arabmın fitillerini beğenmiyorum ses yalıtımı için değiştirmeyi düşündüm. Niye beğenmiyorum o kadar yumuşak ki fitilleri elinizle tutup çekin zorlamadan ele geliyor, bir videoda izlemiştim wolkswagen jetta adam fitilleri asılıyor çıkarmak için, ne mümkün, oradan bir çıkarım yaptım .