Herkese merhabalar Arabamın kapı çıtalarıyla ilgili bi sorunum var bu sadece era'lardamı yoksa tüm modellerdemi aynı sorun.Geçenlerde sağ ön kapımın çıtasının boyası kalktı ve bu her oto yıkama sonrası daha beter bi hal aldı şimdide sağ arka kapı çıtasıyla başım dertte bu kronik bi sorunmudur? Ve yetkili serviste sıfırıyla değiştirmek istesem maliyeti ne kadar olur ? Şimdiden Teşekkürler
ben 5.5 senedir kullanıyorum en ufak bişey bile olmadı nasıl olur bu enteresan belki o çıtalar sonradan boyanmıştır olabilirmi aracınız kazalı felanmı
bi anormallik var bu işte 5.5 senedir arabamı yıkamacıdada yıkattım otomatik yıkamadada yıkattım kendimde yıkadım ama hiç böylebişeyle karşılaşmadım
komşumuzun aracındada aynı olay olmuştu sol ön kapıda fabrikasyon hatası olabiliyor ben 2011 eranın tavanında küçük boya kabarması görmüş ve arabayı almaktan vazgeçmiştim
ya cidden hani saçma bi durum farkındayım ama önüne geçilmiyor birinden kurtulurken diğer çıtanın boya atması çok sinir bozucu bi durum
benim kuzenin sıfır aldığı milenyum kasa aracında da tamponda atmalar var(kaza vurma vs olmadığı halde) fabrikasyon bir kusur da olabilir. garanti devam ediyorsa servise bi gösterin derim. gösterirken de servis "suyu yakın tutmuşlar" vs diyebilir, kusurun boyadan kaynaklı olduğunu tamponda atmayan boya ile gösterin
aynı sorun 2010 eramdada var kapı çıtalarının hemen hepsinde küçük boya kalkmaları var birde arabanın kaportası çabuk çiziliyor kılcal şekilde rengi gümüş gri acaba eraların boyası ince veya kalitesizmi
plastikteki boyalar hariç kaportadaki boya ve vernik uzakdoğu araçlarda yumuşak tabir edilen gruptadır. hondaların boyası bizimkilerden bile yumuşak, kaldı ki toyota nissan vb birçok uzakdoğu markasında durum aynı. genelde almanlar sert vernik kullanıyor. misal bmw, merso vernikleri taş gibidir.
hyundainin boyası çok ince en küçük şeyde boya kalkıyor mekanik kısmına sözüm yok ama boya kaporta kötü
hyundai boyası ince değil daha yumuşak bir yapıya sahip, bütün uzakdoğu markalarında olduğu gibi. birçok marka gibi 80-120 mikron civarıdır kalınlığı.
Benimde sağ arka kapı citamda boya atması mevcut sebebi gecen yaz bir baska aracın kapısı benim kapı cıtama sert bir sekilde çarpması sonucu çıta ezildi 1 ,2 ay sonra ezik kendiliginden duzeldi gecen gün tanzikli su ile arabamı yıkarken bahsettigim bölgenin boyası attı sizin amacınızın başınada aynı olay gelmis olabilir Samsung Note 2 cihazımdan gönderildi
benim kapı çıtalarındada diğer araçların kapılarının vurmaları sonucunda artık küçük parçalar halinde boya atmaya başladı neden dikkat etmezler bilmem ki...