selamlar... accent era için bir soru soracaktım müsadenizle arkadaşlar. Normalde aracı kontak anahtarı üstündeki butona basarak kilitlersek, direk anahtar kullanarak açtığımızda, alarm olarak aracın kornası ötmeye başlıyordu. Sadece anahtar üstündeki butona basıp açarsak, aracı korna çalmadan açabiliyoruz. Benim aracım bir süredir bu durumda korna çalmıyor. yaani aracı anahtarla açmaya kalktığımda, korna çalarak alarm vermesi gerekli, ama bunu yapmıyor. (kornada problem yok normalde çalışıyor.) Bu sanırım immobilizer problemi olduğunu gösteriyor... Doğrumu düşünüyorum, yanlışmı düşünüyorum, bu konuda bilgisi olan arkadaş, yada aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar, yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler iyi akşamlar...
Selamlar, immobilizer problemi için servise gittim, sonucu söyleyeyim. Kaputu kapattığınızda, kaputun altında bulunan minicik bir kağuçuk lastik, (tıkaç gibi bi deliğe takılı olan, sibop gibi bişey) kaput kapandığında içerde bulunan bi switch anahtara basıyormuş. minik siyah bi anahtar, kapılar kapandığında lambaları söndüren kapı switch i gibi. İşte kaputtaki o lastik düştüğü için, kaput kapanınca bu switch e basılmamış oluyor. Böylece kaputun kapandığı bilgisi alınmadığı için, immo devreye girmiyormuş. O düğmeye elimizle bastık, sonuç harika, immo çalıştı, korna öttü falan filan. Nohut kadar bir lastik parçadan ne olur demeyin sakın arkadaşlar.... ))
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu tarz bir problemle karşılaşan arkadaşlarımıza yıllar geçse de faydası dokunur.
Bir ilave bilgi, alarmın kornası ayrı, kornanın kornasıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifayrıdır. Alarmınki motorun sol tarafında yani sağ farın arkasında, kornanınki ise radyatör ile ön panjurun arasındadır. Düzenleyen : ademira