Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için fikirleriniz?

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda ksswat tarafından 5 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar Aracım 2009 Era Start expo, biliyorsunuz orjinalinde teyp bile yok, ben sonradan bir Pioneer DEH-4000 teyp ile ön kapılara taktırdığım 13 cm lik 2 adet sony hoparlör, ve aracın orjinal 6x9 ları idare ediyordum. Ancak sesi biraz açtığımda seste yapılan bozulma canımı sıkıyor, Çokta abartmadan bir ses sistemi kurmayı düşünüyorum. ses sistemi ile ilgili siteleri biraz inceledim ve az çok fikir sahibi oldum. ama bu işi biraz daha iyi bilen ve tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
    Beklentim arabada radyo dinlerken hoşuma giden bir parça denk geldiğinde sesi açtığımda ses bozulmadan çevreyide çok rahatsız etmeyecek biçimde aracın içinde kaliteli ses almak. Amfi, comp ve hoparlörler ile subwoofer'ı ohm değerlerine dikkat etmeden (çünkü ne işe yaradıklarını pek bilmiyorum) 100 watt rms civarında olan ekipmanlardan bir set hazırladım. Toplamda 1000-1500 tl arası bir bütçe ayırdım. Yorumlarınızı ve alternatif fikirlerinizi bekliyorum.

Amfi: XETEC XI 172.5 5 kanallı 4 x 90 + 1x300 w yada 4x110+1x500 watt
    Comp: 16 cm Infinity Kappa 60.9 cs 90 watt rms
    6x9: DLS 960 120 watt rms
    sub: Jbl gt5- yada pioneer w308d 30 cm kutulu

Edit:Biraz daha araştırınca fikirlerim şu şekilde değişti ama hala yorumları bekliyorum
    Amfi :aynı
    Comp: Hertz esk 165 100 watt rms
    6x9: Pioneer ts-a6994 s 80 watt rms
    sub:aynı

Düzenleyen : ksswat

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    anlattıklarınızdan anladığım daha düşük bütçeyle bu işi yapabileceğiniz yönünde, yani biraz daha ucuz parçalardan oluşan parçalarla kuracaığınız sistem de sizin işinizi görür.
    örneğin şöyle sistemler var:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-soundmagus-sm106-ck75-fy01-12-kabinli-subwoofer-70017741/detay
    buradaki wooferı sizin seçtiğiniz jbl gt5 ile değiştirirseniz çok güzel bir ses alırsınız.
    1500tlye şimdilerde profesyonele yakın sistemler kurulabiliyor,
    size toplam 200 watt rms güç yeter de artar bile.

3. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yorumlarınız için teşekkürler, subwoofer olayını tamamen iptal ettim bagajda zaten lpg dolayısı ile bir adet teker var bide subwoofer koyarsam küçücük bir çanta koyacak kadar bile yer kalmaz o yüzden subwoofer olmadan 6x9 larla idare edecek bir sistem sipariş verdim. Parçalar farklı yerlerden gelecek,muhtemelen haftaya montajını yaptırım.

Ana ünitem:pioneer deh4000ub (zaten vardı)
    Anfim: Xetec xi-90.4
    Midler :Hertz esk 165
    6x9 :pioneer ts-6994s
    Kablolar :Audison fsk 300 kit

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR