19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era hararet göstergesi taktırdım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ed2815 tarafından 14 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. ed2815

ed2815 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kural dışı bir işlem yaptığım için hepinizden özürdiliyorum. Yeni üye olduğum için farklı bir forum konusu açamıyorum. Ama bu bilginin faydalı olacağına ve belki birçok kişinin ve eranın işine yarayacağını düşünüyorum. Bildiğiniz gibi era larda hararet göstergesi yoktur. Motor suyu ısınana kadar mavi ışığı görürsünüz, çok fazla ısındığı zaman ise uyarı olarak kırmızı ışık ile karşılaşırsınız. İşte bu noktada çok geç kalmış olabilirsiniz. Bunun önüne geçebilmek için bugün sanayiye gittim ve civalı bir hararet göstergesi taktırdım. işçilik dahil 55tl ye maloldu. Hararet yaptığı zaman açacağı masrafları düşünürseniz çok pahallı değil. Umarım faydalı bir paylaşım olur.

2. LANDSLİNEE

LANDSLİNEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benı yanlıs anlamayın ama ne bılım bu zamanda boyle bırseye gerek yok hanı taktırdınız dıyelım keske dıjıtal olanlardan taktırsaydınız daha şık dururdu

3. ed2815

ed2815 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız. estetik açısından daha hoş görünebilirdi aslında ama ne yalan güvenemedim. Bu civalı. Taktırmamın sebebi ise şu. Benden önceki sahibi yağ soğutucusunu patlatmış ve tüm su kanalları yağ ile dolmuş. Uuzun süre temizlenmemiş ve yağ tabakası tortuya dönüşmüş. Çok zor şartlarda ialaçlar la antifirizler ile temizleyebildik. Bu aşamada borular yağ ile dolduğundan araç su almıyordu. Ve böyle bir sorun ile karşılaşınca herhangibir ikaz vermiyor. Bende şans eseri rutin bir bakım sonucunda karşılaştım. Sadece önlem almak istedim.

4. LANDSLİNEE

LANDSLİNEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanı sızde haklısınız ama keske soyle bırazcık daha alt taraflar yaptırsaydınız mesela sız far dugmesının altındakı kare goze sadece sız gorurdunuz

5. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    fazla dikkat etmeyince noss göstergeleri gibi olmuş :) hayırlı olsun...

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. LANDSLİNEE

LANDSLİNEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aaa bak harbıden he yanındakı kırmızı düğmede nitro düğmesi :))

8. ed2815

ed2815 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim arkadaşlar. Birazda amerikan merakım olduğu için gözüme hoş geliyor :))

9. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    hocam yararı bir tarafa köyde eniştemin traköründe bu göstergeden vardı, hiç olmamış,hiç estetik olmamış.

10. erdinc38

erdinc38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimkinde mavi ışıkta yanmıyor normalmi acaba bu.

11. Tsyl

Tsyl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Nerede taktırdınız bunu hocam?

12. ed2815

ed2815 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    istanbul sefaköyde taktırdım.

13. erdi001

erdi001 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Slm arkadaşlar ben forumu sadece takip edebiliyorum çok fazla yorum yapma şansım olmuyor. Ben accent era team aracıma hararet göstergesi yapmak için kolları sıvadım ve şu anda scan gauge diye satılan cihaz gibi yakıt voltaj devir hız hararet gibi bir çok bilgiyi motor beyninden okuyorum doğrudan obd sokettn okuduğum bilgileri lcd ekrana yazdırıp görebiliyorum şuan devrem ürün şeklinde değil salkım saçak kablolar ve işlemci kartı şeklinde canbus protokolünü kullanıyorum isteyen arkadaşlara; kutu ve montaj yeri problemlerini çözünce yapıp gönderebilirim kar amacı ile yapmıyorum sadece artık motor contaları yanmasın çok şikayetçi olan insan var. bende conta yaktım diye endişelenmiştim ama direk ten döndüm. elektronik malzemelerin bana maliyeti 100 tl gibi şuanda ama tabi tek tek alınca böyle oluyor baskı devreyi çokbastırıpmalzemeyi fazla alınca ucuza mal edilebilir sayının biraz artması gerekiyo ihtiyacı olanlar bana ulaşsın bende cebimden çok para harcamak istemiyorum kolay gelsin.herkese selamlar <br ="apple-interchange-newline"="">

Düzenleyen : erdi001

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    aslında basit bir şekilde ekrandaki hararet göstergesinin kırmızı lambasından bir hat alınıp alarm gibi bir şeye bağlanır. böylece kırmızı yandığında gözden kaçsa bile alarm çalacağı için hemen anlaşılır.

16. erdi001

erdi001 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2007-2008 den sonra hyundailerde can protokolü var pic ve
    mcp2551le obd2 okuyorum canbus daha bilindik olduğu için örnek olarak verdim hem iso hemde canbus okuyacak şekilde tasarladım. zaten aşağıdaki pdf de isodan can e geçildiğini görebilirsiniz. aylardır bu konuda bilgi arıyorum bu sitede yardım bulurum diye düşünüyordum fakat bu site eleştiri sitesiymiş bu işi bu kadar iyi biliyorsanız neden insanlar ayardımcı olmadığınızı merak ettim doğrusu
    http://pinoutsguide.com/CarElectronics/hyundai_obd_2_pinout.shtml
    http://imageshack.us/photo/my-images/100/imag0542.jpg/ http://www.bildiagnosebutikken.no/manualer/OBD2_protocols.pdf

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Sizin aracınız (dizel olduğunu sonradan öğreniyorum) can ile haberleşebilir, ama bu diğerlerininde can kullandığını göstermez. Şimdi 2006'dan beri aynı ECU'yu kullananbenzinli era'ya yada getz'ebağlanabilecek misiniz? Ya peki yine 2006 model olup cankullanan ama ülkemize gelmeyen era'ları biliyor musunuz? (Hani 2008'den sonra kullanmaya başladı ya hyundai ama 2006 aracında da ne hikmetse can var)

Eleştri sitesi yorumunu yapmadan önce biraz zaman geçirmelisiniz, insanları tanımalısınız, yoksa boş eleştiri yapan siz olursunuz. Ayrıca insanlara yardımcı olmadığımı nereden çıkartıyorsunuz?

iso mu can mi diye soruyorum, ilk kez duyduğumu söylüyorum,bu kadar agresif cevap verecekseniz forumu derhalterk edebilirsiniz.
    Düzenleyen : Serdar

18. ersin özbükey

ersin özbükey Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benin gözüme güzel gözüktü, demekki zevk/tercih meselesi
    sensör nereye yerleştirildi, fotoları varmıdır acaba?
    güle güle kullanın, umarım hiç ihtiyacınız olmasın.

19. ersin özbükey

ersin özbükey Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam bende elektronik ile ilgiliyim, bu hafta pic ve röle kullanarak programlanabilir fasılalı arka silecek devre uygulaması yaptım, devre hakkında paylaşımlarınızı bekliyorum, eğer başka forumda paylaşımda bulunuyorsanız ve gidiyorsanız lütfen adresi en azından özelden paylaşın. iyi çalışmalar dilerim.

20. erdi001

erdi001 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    OBD2 soketinden okunan bilgilerin bir kısmının fotografını albüme ekledim bir göz atın isterseniz. araç hareket halindeyken fotolar çekildi cihaza kutu yapamadım benim teyp dar olanlardan altında boşluk var oraya 2X16 lcd ile takmayı düşünüyorum cihaz kutusu gerçekten çok büyük problem oldu önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

https://www.hyundaiclubtr.com/album.php?albumid=5

Bu Sayfayı Paylaş