Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era hakkında bazı sorular?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hotrain tarafından 19 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle herkese selamlar.Uzun süredir cevap bulamadığım bazı sorular var.Sorulara kesin bilgisi olan arkadaşlarımız cevaplarsa çok sevinirim

Era 2010 crdi vgt team aracım var.Dağlık ,virajlı ,bozuk yola sahip bi yerdeyim.

sorularım şunlar:

1-Aracımda cut off teknolojısı var mı?Yol bilgisayarı olmadığından anlık tüketimi göremiyorum.Bulunduğum koşullardan dolayı boşta yada viteste gitme arasında tereddütte kalıyorum.Hangi türlü aracım daha az yakar?

2-Vites boşta seyir hainde iken şanzıman vitesteki gibi dişlileri yağlamaya devam eder mi?

3- Arabayı çalıştırdıktan sonra ciddi bayır çıkmam gerekiyor.Her zaman en az 20 sn beklemeden arabayı hareket ettirmiyorum ama motorungerekli olarak ısınıp gücü vermesi minimum ne kadar sürer? Boşta iken ısındırmaya yönelik gaza basarsak ,motor aşınması bakımından bi zararı olur mu?

4-Geri vitese aldığımda bazen tam olarak geçmiyor ve dişli sesi geliyor araç hareket etmiyor.Bu bütün eralarda varmı yoksa servisten parça değişimimi yapmam gerekiyor?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
    Düzenleyen : hotrain

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,981
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba;
    1- cut off bütün enjeksiyonlu hyundai'lerde var
    2- yağlamaya devam eder
    3- her iklim ve mevsimde bu değişir, kesin bir şey söylemek zor. sölantinin 1000 devire düşmesini beklerseniz daha sağlıklı olur.
    4- debriyaj sisteminde hava vardır, tam bastıktan sonra geçmiyorsa yavaşca debriyajdan ayağınızı kaldırın yarım kavramaya yakın kendisi girecektir.

3. bytopcu

bytopcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşım...ben mehmet bildiğim kadarıyla yardımci olmaya çalışayım..
    =boşa atmak yerine viteste ve gaz basmadan gidersen en düşük değeri elde edersin..turboşarjlı araçlar bu şekilde tüketimi sıfır bile gösterebiliyor...bende 2006 team var..başka arçlarda deneme şansım oldu...motor ısısı: için mavi ışık sonene kadar devir yapma... mümkünse ilk bir dakika gaz basma turbonun yağlanması için bu şart aslında ömrünü uzatır...geri vitese gelince:tamamen durmadan kesinlikle takma bebriyaja bas iki üç saniye bekle cuk diye oturur...dişli sesi tam oturmadığından geliyor....genellikle önden çekiş araçlarda oluyobu nedense...broadway'ım vardı ondan biliyorum..dene cevabını bekliyorum...saygılar...

4. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.Bu depo bitene kadar viteste devam edeceğim ...Geri viteside dediğiniz gibi deneyeceğim..

5. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Boşa atmak sağlık için de zararlı.

6. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Bytopcunun da dediği gibi yüksek viteste gaza basmamak daha iyi bir tekniktir . Bu teknikte zaten ivmelenmiş olan arac düzlükte mevcut hızı düşerek yokuş aşağı ise biraz daha hızlanarak devam eder . Bu süreçte fuel cut off aracın zaten hareket ettiğinden gaza dokunmadıkca ihtiyac olmadığından yakıt tüketmesini engeller .

7. Emre Fırat

Emre Fırat Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınız boştayken belirli rolantide çalışması için sürekli benzin harcar,fakat yokuş aşşağı inerken motor kompresyonundan faydalanırsanız yani viteste inerseniz yüksek devir göstermesine rağmen boştakinden daha az yakarsınız hatta çoğu aracın motoru komresyona bindiğinde yakıt harcamaz yol bilgisayarından değerin sıfır olduğunu görürsünüz.Rolantide ise bu 0,6larda olur genelde sisler v.s. açıksa 0,8 bile olduğu olur.Ama kompresyondayken 0,0 dır yakıt tüketimi.Hatta köyde broadway aracın benzinini bitirdim çalışmıyordu araç marşa basmama rağmen bitmişti yani emindim.:D Aracı 2ye taktım yokuş aşşağıydı kontajı yarım açtım el frenini indirdim arac hafif gitmeye başladığında ayagımı debrajdan çektim viteste yokuş aşşağı iniyordu ve devir bandı 2000rpm civarıydı yani gerçekten yakıt harcamıyordu araçta çalışmıyordu gaza basmama rağmen hiçbir tepki yoktu :) buda yakıt yakmadığının ıspatı.

Bu Sayfayı Paylaş