Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Güncel Yakıt Tüketimi 2013

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda y.emre tarafından 9 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    herkeze meraba..
    dün Adapazarından Ankaraya gittim geldim gitmeden önce depoyu fulledim geldiğimde tekrar fulledim 105 TL aldı 595 KM yol gittim.
    yani km de 0.176 Krş yaktı bana biraz fazla geldi
    ortalama olarak yol bilgisayarı 6.2 lerdeydi hız ise 120-140 arası değişti
    daha önceki ölçümlerimde şehir içinde 0.166 krş yakmıştı sehir dışı daha az yakmasını bekliyordum
    bu arada hava gayet güzeldi rüzgar yoktu yollar sakindi ve araba 3 kişiydi bagaj boştu.

2. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    yokmu dizel erası olan
    Düzenleyen : y.emre

3. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Vallaha 2009 model 1.5 select dizel kullanıyorum. Aracım 17binde. Özellikle gelen son zamlardan sonra ve 120-140km hız aralığında bir yolculuk için kmde 0,176 lira yakman çok iyi bir rakam bence. Sürekli 90km ile falan gittim desen bu rakam belki biraz fazla diyebilirdim ama yaptığın sürate göre çok iyi yakmış bence. Mazotun litresi 3 lirayı geçti ve sürekli artıyor fiyatı. Bence kuruş hesabı yapmak yerine 100 km de yaktığın ortalama yakıtın litresini kıyasla sürekli. Böylece daha doğru kıyaslama yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla...

4. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    5.9 lt ortalama tüketim olmuş.
    130 km ortalama hızla ve 3 kişiyle bence normal bir tüketim..

5. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    120 altına hiç düşmedim bulduğum düzlüklerde ise 140 çok nadir 160 ı gördüm bu arabada birde hız sabitleyici olsaymış varya tam olcaktı.

6. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı yolu 90-100 km hızla gitmeyi denerseniz moraliniz yerine gelir..aslında moralinizi bozacak bir durum yok ortada

7. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    yaErama yeni yeni alışıyorum araba çok güzel 90 100 giderken hiç gitmiyo gibi his veriyor yolculuk çekilmiyor yani :)

yıldız77 bunu beğendi.
  8. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok iyi anlıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifsözün özü aracınızda bir sorun olduğunu sanmıyorum ancak siz uzun yolda birazcık hız seviyorsanız buna alışın..gül diken ilişkisihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.giftekrar hayırlı olsun...

9. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    ilginiz için tesekkürler pek sevmiyorum fakar ERA'm sevdirdi bana hızı : ) birde lastikler pirelli P6000 var yaza doğru michelin lastik taktım mı pamuk gibi olur

10. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    bugun aynı yolu tekrar gittim
    110 km üstüne çıkmadım toplam 655 Km yol gittim depoyu fulledim tekrar 100 TL aldı 0.152 krş yaktı epey bi mutlu oldum :)

11. Misafir

Misafir Guest

Çok iyi bi rakan, 5L'nin bile altında...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

12. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    15.500 kmde aracım..uzun yolda çok denedim....
    90-120km/h bandında 100km/4.3 litre değerini geçmiyor...
    2-3 kişi fazla yük yokken..
    bakım çok mühim yağ+filtreler vs..zamanında ve kaliteli seçilmeli..araç kullanımı da etkiliyor tabiki..

13. Ikan

Ikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    120-140la hiç yakmamış.(daha ne olsun)bu araç bu hızda(ortalama130 km)yüzde 30 fazla yakar.birde 90-100le gittiğini düşün?...

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yakıt tüketiminiz gayet iyi..hız önemli bir faktör..ben 175'e sabitlediğimde 12lt 100'e sabitlediğimde 6.8lt yakıyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. ramazan03041987

ramazan03041987 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100km sabit hızla 6.8lt yakmasi bence cok ben 100km sabit hizla gittigimde 5.4lt yakiyo

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    2.0 CRDI motorlu 1.700kg agırlıgındaki bir araca göre bakarsak..?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok normal bir yakıt...

1.5 Getz dizel ile şehir içinin en yoğun saatlerindeve sürekli tampon tampona gidiyorum 1 depo ile700 km yol yaptım. Uzun yolda 950'yi bulur...

18. Kel Ahmet

Kel Ahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakıt Tüketimi tamamen kullanıma bağlı olarak değişiyor bildiğin gibi.Devir saatine bakarak deviri 2500 civarında tutarak yakıt tüketiminizi azaltabilirsin.Yakıt deposunun tam dolu hali pompacıya görede değişiyor.Pompa otomatik attıktan sonrada yakıt basılmış olabilir.Otomatik atan pompadan sonradepoya manuel olarak 2-4lt arasında yakıt alabiliyor.Tüketim ölçümü doğru yapabilmek için yakıtı depodan kapağından göreceğin şekilde doldurt.Sonra dönüşte gene aynı şekilde doldurt.Bu şekilde yapacağın ölçüm kesin ve doğru olacaktır.
    Kendi dizel eramdan örnek vericek olursam 750-800km yol yapıyorum 120 TL ye ışık yanmıyor(Ekonomik kullanmıyorum, İzmir otobanında 205 km hızlagidiyorum,seri kalkışlar yapıyorum,yazın klimayı açıyorumvs.).Ama ibre sona dayanıyor.Onun için ışık yanmadan dolduruyorum(120 TL alıyor son zamlardan sonra)İçerisinde 4lt civarı yakıt kaldığını düşünüyorum.Yani tam dolu depo ile 1000 km ye yakın yol yapman(uygun kullanımla) mümkündür.

19. işte

işte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1700 km lik yok gittim, ortalama 100 km de 4.3 yaktı. ama öyle çok aşırı bir sürat yapmadım. yakıt tüketimi dizel araçlarda tamamen kullanıma bağlı olarak değişiyor, babam kullandığında aynı yolda 4.0 yaktığını da gördük

20. kmetin

kmetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaş bendede 2011 era var 9600 de daha 10000 bile olmadı ben adapazarı kaynarca ya çoçuğumu bıraktım ordanda bolu mengen ordada dolaştım yaptığım yol hız 110 ile 140 arası değişken 880km yaptım dönüşte ise bastım 120 ile 190 arası şimdi size sorum çokmu yakıyor araç yolcu üç kişi yani yük yok yolda hız yaparsanız yakıyor 120 yi geçmezseniz sorun yok ben test ettim bizim depo 45 litre istanbul dan fuul yapıp orda farkını doldurduğumda 47 lira yani hız 100 ile 120 380 km peki ne dersiniz

Bu Sayfayı Paylaş