Hocam polisaj makinen yoksa , malzemeler olsa bile elle yapılandan tatmin edici bir sonuç çıkmıyor , en iyisi kaportacılarda plisajla yaptırmak.
Far parlatma işlemini ben kendi aracımda ve çevremdeki bir çok arkadaşın aracında yaptık. Çok güzel sonuç aldık. Malzemeler şu şekilde: P800 numara su zımparası P1500 numara su zımparası P2000 numara su zımparası P2500 numara su zımparası P3000 numara su zımparası MEGUİARS PLASTX cila Parlatma cila süngeri aparatı (şarjlı matkaba takılıyor) Maskeleme için Kağıt Bant Bu ürünü alabilirsiniz. http://urun.gittigidiyor.com/otomob...-plastx-far-temizleme-parlatma-seti-269363861 http://urun.gittigidiyor.com/otomob...si-ile-pasta-cila-yapma-seti-120-mm-270640040 Yapılmasına gelince zımparaları su kovasına atın önceden 1 saat sonra başlayın. Sonra arabanın far çevresi olan kaporta aksamlarına kağıt bant ile maskeleme yapın ki zımparalama esnasında boyaya zarar gelmesin. İlk olarak P800 zımparalamaya başlıyoruz. Aralıklarla suya batırmanız gerekli. Farın sararma oranına göre 800 lük zımpara ile iyice zımpara yapılacak. Dikkat edilecek nokta zımpara yaparken dairesel hareketlerle yapılacak. Sırası ile diğer zımparalarla devam edilecek. Benim tavsiyem 5 dakika süreyle her zımparayı yapın. En son 3000 numara zımpara ile ince kılcal çizikler yok edilecek. Zımparalama işleminden sonra farı temiz su ile yıkayıp kurulayın. Maskeleme bantlarını SÖKMEYİN. Sonraki aşamada MEGUİARS PLASTX cilayı süngere sürüp şarjlı bir matkap yada tornavidaya takarak dairesel şekilde parlatma işlemini yapın. Göreceksiniz ki farınız parlamaya ve açılmaya başlayacaktır. En sonda temiz bir mikro fiber bezle parlatın ve bantları sökün. Farını içten kirli değilse kesinlikle güzel sonuç alacaksınız. Ben şahsen kendim yaptım ve çevremdeki birçok arkadaşa da beraber yaptık. Şimdiden kolay gelsin. Önceki Hali Yapılan Temizlik Sonrası
Bu zımpara mevzusuyla alakalı bişey izlemiştim. Bir paket içinde zımparasından cilasına kadar var ve elinizle yapmanız yeterli oluyor.. Cilası ıslak mendil gibi bişey. Far üzerinden bir kere soldan sağa çekip kurumaya bırakıyorsunuz ürünün adını hatırlamıyorum. Youtube da görmüştğm.. Türkçe videoydu..