Üye olduğumdan beri forumlarda hiç rastlamadım ama bu sıkıntı sadece bende mi var. Farların iç kısmı büyük ihtimalle su aldığından buharlı ve bu buhardan dolayı kirli görünüyor. Bu durumda özellikle geceleri görüşü azaltarak sıkıntı yaratıyor. Far iç kısımları temizlenip, içeri su alan kısımları kapatılıyormuş. Bunu Ankara'da yaptırabileceğim yer var mı? Ayrıca aracın durumunu göstermek için bilgisayarımdan fotoğraf eklemek istedim ama ekleyemedim. Bu konuda da yardımcı olabilecek birisi var mı?
İç dış far temizliği ile ilgili pek çok konu mevcut. Ama era da far içine su alma buhar yapma olayı pek rastlanan bir durum değil. Far yan sanayi yada kapaklar tam kapalı olmayabilir. resim.hyundaiclubtr.com adresinden resim ekleyebilirsiniz D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Camda veya birleşim yerlerinde çatlak olursa hava alınca yapıyor sanırım bu buharı. Bence fark karartma yapabilen firmalara gösterirseniz içini açıp temizliğini yaparak sağlamca silikonlayarak kapatabilirler.
sis farının biride epey farklı duruyor arka kapagında ki conta kayıp olmuş olabilir yada serhat arkadaşımızın dediği gibi ufak bir çatlak olabilir.
Bende öyle düşünüyorum ve dediğiniz gibi bir temizliği yapabilecek sonra da delik, çatlak olan kısmı silikonlayabilecek bir yer arıyorum.
Sis farları aldığımda böyleydi. Tahminim sarı olanı orjinal, birisi kırılınca beyaz alıp takmış. Sadece ampülleri yoktu. Ben bu şekilde kullanmamak için sis farı ile ampül aldım. Sis farı konusunda nasıl takacağımı sordum ama tamponu komple sökmek gerekiyor. Onu yapmaya da vaktim yok bu aralar.
Farı söküp ampulü çıkardıktan sonra kompresörle kesik kesik basınçlı hava tutabilir veya saf suyla çalkalamayı deneyebilirsiniz
Arkadaşlar farlarınız su alıyor veya buhar yapıyorsa; Ya farın birleşim yerinden su alıyordur, ya da farın arkasındaki kapak tam kapanmamıştır. Farlar genelde yan sanayi yada kazalarda ufak hasarlar alıyorsa su alma yapar.. Çözümü ise farlarınızı sökemiyecekseniz bileşim yerini güzelce temizleyip, su geçirmez şeffaf silikon ile su izalasyonunu sağlayabilirsiniz.. Far içindeki buharı ise fön makinesi tutarak, içindeki nem tamamen uçana kadar tutun.. Eğer sökme imkanınız ve el beceriniz varsa, farı söküp eve getirin.. farın camını açıp içini dışını güzelce silip, camı yeniden silikon ile güzelce yapıştırın.. Farlarınız mat ve sararmış ise, formda bir çok far parlatma konusu mevcut.. ama kısaca söyliyim.. sırasıyla 600-800-1000-2000-3000 sulu zımpara ile farları zımparaladıktan sonra pasta cila ile polisaj makinesiyle parlatın