Arkadaslar, geçen gün aracımın sağ ön kısa farı patlamıştı, gece karanlığında farı değiştirmeye çalıştım.Arkadaki teli çıkartıp yerine yeni ampulu taktım ancak telin geriye nereye takılacağını bir türlü bulamadım. Bu tel için bir dil mi var?, onu kırmış da olabilirim. Cevaplarınız için teşekkürler Düzenleyen : emrekara
Getz modellerindede ayı şekilde teli patadıktan sonra dil yada tırnak bir yer var oraya takılıyor. Ampulu taktıktan sonra iyice kontrol etmişsinizdir umarım yoksa farın iç kısmı buhar yapabilir.
Tırnak farın üstünde dolayısı ile plastikdir değil mi? Muhtemelen dil kırıldı, zorlamadım oysa.. sabah bir türlü telin takılacağı yeri bulamadım. Teli bir yere takamadan ampulun arkadaki koruma kapağını kapattım, dolayısı ile far tam oturmadı, bir miktar yukarıya bakıyor ama hiç yoktan iyidir diyerek yola devam ettim. Şu basit olay için servise gitmeyi hiç istemiyorum ama sanırım zorunda kalacağım..
Getz aracımda bu tırnak yanlış hatırlamıyorsam bugün gördüm epeycene metalden bir tırnaktı... Servise gitmesenizde bir elektrikçiye göstermenizde fayda var.
ben de kolay olacağını düşünmüştüm, bugun diğer fara bakmaya çalıştım onda nasıl diye, farın arkasındaki koruyucu kapağı çıkarırken şimdi de kapağı tutan tırnağın basılacak yeri kırıldı.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif far değiştireceğim derken arabayı yavaş yavaş kırıcam anlaşılan.. Diğer farı bir şekilde açtım ve diğer farda, çok bariz bir yerde telin takılacağı tırnağın olduğunu gördüm.. Bozuk tarafda yok! Plastik mi çürüktür, ben de mi bir problem var bilmiyorum. Far kapağının arkasına bir şekilde bir destek koyup kullanmayı düşünüyorum ama bakalım. Düzenleyen : emrekara