Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Far aydınlatmaması!

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda onur_team tarafından 25 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hayırlı günler.Arabayı alalı 2,5 yıl oldu şehir içi hariç gece yolculuğu yapmamıştım ki, hafta sonu uzun yola gittim geldim.Gece olunca gördümkü önümü göremiyorum farların bütün ayarlarıyla (aşağı yukarı ayarlarıyla) oynadımama nafile en aşağı indiriyorum önümü göremiyorum,yukarı kaldırıyorum karşıdan gelenler hemde duble yolda sürekli sellektör yapıyorlar,bide dikkat ettim farların ışığı V şeklinde aydınlatıyor,yani önümdeki yoldan çok sağı solu aydınlatıyor,berbat bi gece yolculuğu geçirdim desem yeridir.
    Şimdi size sormak istiyorum bunun bi çaresi varmıdır arkadaşlar.

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    merhaba,benimde muayenede kısa farların yönü hatalı dediler hafif kusurlu olarak geçti bende osram night breaker aldım, 10 lira verip dijital bi aletle ayarlattım adam düşükmüş ayarlar baya dedi şimdi iyi gibi pek test edemedim henüz ama daha parlak yanıyo ve karşıdan da baktım rahatsızlık vermiyor gelenlere foto da ekleyebilirm akşama...

3. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aynen 2011 eram var far ayarlarınıda aşağıya çektiğim halde kısalarda karşıdan gelenler bölünmüş yolda olanlar bile selektör yapıyorlar bende farların yeni oluşuna bağlıyordum bir ara kontrol ettireyim

4. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Serviste varmıdır acaba yada dışarda alsak servis takarmıki?

5. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    serviste yoktur sanırım ben dışardan aldım takması kolay ben ilk defa taktım kolay yani serviste takar farketmez..ayarı serviste veya sanayide yapan yerler var iki dk da ayarlarlar belki sadece ayarla çözülebilir sorununuz bu ampulleri çok övdüler meraktan taktım yalnız ömürleri yarı yarıya azmış uyarayım bilerek aldım ben..

6. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    malesef Getzde de durum aynıydı Xenon ile kesin çözüme kavuştu aydınlatma problemi..Malesef H4 tip ampullerin kronik sorunu bu aydınlatmama olayı..

7. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    onur bey sankı benden bahsetmıssınız. bn de farlarımın ıcını karartmıstım. far motoru bozuldu. boludan sonrakı yol yaklasık 200 - 300 km arası ve tek serıt genenllıkle. tum araclar sellektor caka caka gözlerım mahafoldu. bunun dısında bayada kufur yedım :D.. arac yolumu aydınlatmıodu. onumde kango vardı onu mukkemml aydınlatıo bellı. benımkı de cok zorluk yasattı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif.. saat 7 den sonra hava karardıgında bırde yagmur ustune eklenınce cok dıkkatım dagıldı dıyebılırım. sag salım vardım ona şükür. bir de üstüne tırların yolda olmasıda baya yordu dıyebılırım

8. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Allahtan farların motorları sağlam ama kıymeti yok,sorun farların önümden çok kenarları aydınlatması.Hacı doğanın farları bile bukadar kötü değildi.Anlamış değilim.

9. asaraya

asaraya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar accent 2004 far ayar motorunu sökmesini bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim

+

10. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ayar vidası boşa düşünceye kadar çevirin sonra motoru oynatın geçmeli bir sey.yönünü hatırlamıyorum saat yönüne veya tersine..kolay gelsin

11. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Far ampullerinizi bir kontrol etmelisiniz H4 farlarda çift flaman mevcut ve bazen bu flaman ayakları türlü sebepten kayabiliyor. (Çukurlar, sıcaklık, kalite vs.)bu durumda bahsettiğiniz gibi garip bir aydınlatma yapabiliyor. Osram NBP, Bosch plus90 veya Philips extreme vision ampul kullanmanızı önerebilirim.

12. FFKK

FFKK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar. Başka yerde konuyu göremediğim için buaradan paylaşmak istedim. Ayar işini makina ile yaptırtmak iyi tabi ama gene de kullanıcın da müdahale edebilmesi gerekir diyenlerdenim.Ben daha önceki araçlarımda hep kendim yapıyordum bu far ayarını. Çok da iyi oluyordu kriterlere uyunca. Kullanım klavuzuna göre yapmak istedim ama klavuzdaki vidaları bir türlü bulamadım. Sanırım eski versiyon farlar için koymuşlar ve öylece kalmış. Sağ sol ve yükseklik ile ilgili ayarın neren ve hangi anahtar ile yapılacağı ile ilgilli bayağı bir aramama rağmen sağlıklı bir bilgi bulamadım. Tercihen resimli veya çizim/şema lı olarak neren yapılacağını bildirebilen olursa çok duacı olacağım kendisine. Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler. 2010 model Era kullanıyorum.

13. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    merhaba 2004 admire için farların aydınlatmasından memnun değilim ilgili bir konu bulamadım acaba far ayarı mı gerekli yoksa ampulleri mi değiştireyim fikri veya tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum

teşekkürler.

14. Hy74

Hy74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Osram NightBrakeer Plus, Bosch plus90 veya Philips x-treme vision %100 bunlardan birini alın memnun kacaksınız ama tip H4 veya H7 olabilir onuda bir araştırın da.

15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çin malı bazı beyaz ampuller aydınlatmıyor cidden.. orjinal sarı yanan ampulleri takıp bi far ayarı yaptırmak gerekir

16. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    peki bu ampullerin fiyatları ne durumda?

17. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar cahilliğime verin bu far ayarını sanayide kim yapar bilgisayarla falan mı yapıyolar yoksa elle ayar mı ? gidip bi baktırayım bende uzun yola çıkacağım 1 aya kadar yolda başımıza iş açmasın :)

18. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Oto elektrikçilerde yaptırabilirsin,özel makinesi var onun farların önüne koyup ayarlıyorlar elektronik onunla yaptırmanı tavsiye ederim.

Bu Sayfayı Paylaş