Arkadaşlar 20 gün önce era dizel 2007 aracıma kışlık bakım yaptırdım. bütün filtreler ve yağ değişti. Ancak o gün bu gündür aracım gün içerisinde sabah ve ya herhangi bir zaman ilk çalışmadan 10 saniye sonra stop ediyor. daha sonra 3-4 kez uzun uğraşlar sonucunda çalışıyor ve o gün boyunca sorun yaşamıyorum. ertesi gün yine aynı. yardımcı olabilirmisiniz. acaba yakıt filtresi mi yanlış takıldı dedim ustaya yenisini taktırdım. sorun devam ediyor. usta sorunu bulamadı.
Merahaba, çalıştırmadan önce mazotun havasını almayı deneyebilirisiniz. Eğer sorunsuz çalışırsa filtreden yada pompa çekvalfinden yapıyor olabilir.
Çalıştırmadan önce kaputu açtım ve yakıt pompasını pompaladım. çalıştıktan sonra stop etmedi. bu nedenle filtreyi değiştirdim. ama sorun devam
bir yerden hava alıyordur ama sızıntıda olması lazım. eğer sızıntı bulamazsanız çekvalf arızalıdır. harici olarak pompa önüne taktırabilirsiniz.
Farklı bi biyerden alıp deneyin çeyrek depo altına düşürmeyin bayırda park yapacaksanız burun asagı parkedin tekrar servisten filtre alıp sanayide taktırın. milenyum filtreleri 8-9 lira serviste. Sanayide 10-20 arası değişiyor.
Evet, uzun beklemelerde mazot depoya kaciyor. Ilk calistirmada havasi alinana kadar ya gec calisir yada calisip stop eder. Mobilden gonderildi.