Merhaba arkadaşlar. Aracımda rölantideyken titreme ve rölanti saatinde dengesizlik var. rölanti ayar valfinin kirlendiğinden şüpheleniyorum ve bu tür işleri sevdiğimden kendim söküp temizlemek istiyorum. ancak 1.5 crdi era da bu valfin tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum. bu konuda bi fikri olan varsa özellikle fotoğraf üzerinde belirterek yardımcı olursa çok mutlu olurum. bir de motor çalışmazken bu valfi sökmek tehlikelimidir? yani yüksek basınç falan varmıdır? gerçi olduğunu zannetmiyorum ama gene de emin olmak lazım
Dizelde rölanti motoru yoktur, boğaz kelebeğide. Rölantide gezinme varsa; * enjektörlerde pislik olabilir. * rail basınç sensörü arızalanmış olabilir. * pompada sorun olabilir. v.s. serviste parametrelere bakıp kontrol etmek lazım. Düzenleyen : Serdar
aynı sorun bendede vardı. sabahları ilk çalıştırdığımda rolanti inip çıkıyor ve stop edecek gibi yapıyordu.gün içinde bir daha yapmıyordu.ilk önce mazot filtresi değişti,sorun devam etti.enjektörlerde pislik birikmiş,temizlendi ve memelerin 1-2 si değişti.sorun ortadan kalktı.filtreleri değiştirdikten sonra olduysa ilk önce orjinal filtreler olup olmadığına baktırın,sonra enjektörlere... olmadı mazot pompası.