Arkadaşlar dizel era aracımı alalı 6 ay oldu performansı maşallah süper yol tutuşu da iyi ama gel gelelim önlerden arkadan gelen seslere gıcık oluyorum servise gittim ön sağ ve arka sol amortisör patlak denildi ama sadece amortisör sesi gelmiyor çukura girdimi yada yolun kötü yerlerinden geçtimi lok lok ve tıkırtı türünden sesler geliyor bazende çok kötü yollardan geçerken direksiyondan yani aracın içinden gelen tıkırtı sesleri geliyor sanki sallanan parçalar varmış gibi .Bütün eralarda bu sesler varmı acaba çok merak ediyorum tanıdıklarımda da yok binip baksam önceki aracım yumurta kasa 1.5 gls'di onda ne ses vardı nede zıplama vardı.
valla benımkı 1,4 era bendede aynı sorun var hem arkadan hemde onden takur tukur sesler gelıyor servısler falan hıkaye kımse cozum bulamıyor amortısorlerde saglam ama nafıle bı ustaya sordum sanayıde araclarda suspansıyon cok zayıf bunlar normal bısı yapamazsın dedı bır senelık aracta bu sesler cok rahatsız edıcı ama elden gelen bısı yok
arama yapsam ne olacak yazılan şey servise gidin servise gidiyon aracı kaldırıyorlar altına bakıyorlar biyerleri sıkıp amortisörler patlak diyorlar
Çok yüzeysel bir tarif olduğu için sorununuza çözüm getirecek cevabı bulmanız çok zor. Araç kötü yollardan geçerken "herhangi" bir yerden tıkırtı gelebilir. Aracınızda sabit olmayan aklınıza gelebilecek ne varsa bozuk para, kumanda, teyp vs. hepsi ses çıkartabilir.
Neyse servise gideyim ben dimi arkadaşlar benim sorunum bu seslere burda çözüm aramak değil sadece merak ettiğim bu tür seslerin era'ların genel bir sorunu olup olmadığını öğrenmek
Aracımla sürekli balığa giderim,bozuk traktör yollarından giderim.Hiç bir yerinden ne çıtırtı,ne tıkırtı ne de lokurtu geliyor. Bu modeller böyle diyenleri ciddiye almayın sorunun kaynağını bulana kadar ısrarcı olun.Viraj demirinin lastik takozları,Z-rot,amortisörler her yerinden geliyor olabilir ses.
servıste görmusler amortısorun patlak oldugunu soylemısler bundan daha detaylı bulmanız burada zor..sonucta bız sesı duymuyoruz,ve onlar daha ıyı analız ederler..