Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era dizel debriyaj pedalı sertliği , balata değişimi ve diğer sorunlar.Cevaplarsanız sevinirim.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 16 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar amacım burada aracımla ilgili sorunlara çözüm bulmak değil sizlerle paylaşmak.Acaba benmi çok pipirikliyim bilmiyorum arabamı çok seviyorum ve bu sorunları kafama takıyorum neyse aracım 107000 km de debriyajda kaçırma kavramada sıkıntı yok fakat debriyaj pedalım sert ve pedalın yoluda fazla trafikte kullanırken ayağımı yoruyor servise gittim gösterdim debriyaj balatasının değişmesi gerektiğini söylediler 570 lira fiyat çıkardılar değişdirtemedim.
    Sizlerdede pedal sertliği varmı normal kullanımla dizel eralarda debriyaj balatasının ömrü kaç kmdir bu kmlerde balata değişimi yaptıran varmı?
    Birde aracımı kullanırken ayağımı gazdan çektiğimde ve gaza bastığım zaman hafif silkeleme yapıyor ayağımı yavaş yavaş çekersem silkeleme hissedilmiyor neden olabilir serviste sordum motor kulaklarının zamanla çatladığını bu yüzden yapabileceğini söylediler.
    Birde bütün viteslerde 3000 devirin üzerinde kullanırken ayağımı gazdan çektiğimde motor titreşimli ve tabiri caizse öküz gibi böğü
    rerek devir düşürüyor aslında çok fazla bir ses ve titreşim yok ama normalde değil gibi onuda servise sordum debriyaj balatasından ve motor kulaklarından olabileceğini söylediler.
    Sizlerin eralarında da benzer sorunlar varmı bu sorunları halledeyim desem 1000 liraya yakın para harcamam lazım ayrıca direksiyon kutusundada tıkırtı var onuda değiştirmeye kalksam 500 de o 1500 lira para harcayacağım ne yapmalıyım bilemiyorum masraf yapmak istemiyorum ama bu şekilde kullanırkende ister istemez beni aracımdan biraz soğutuyor.
    Cevaplarınızı, tavsiyelerinizi bekliyorum

2. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    benimde debriyaj pedalı sert birbuçuk yıl önce aracımı alırken servise baktırdım debriyaj sertleşmış dediler hala bır sorun yok 45000 yol daha yaptım aldıktan sonra bence kendını bırakana kadar değişme birde dışarıda enfazla debriyaj setını300tl degısırsınız unutmayın

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    şu anda kaç km de aracınız diğer sorunlar sizde varmı teşekkürler

4. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    debriyaj seti akparda 220lira.80 lira işçilikle debriyaj seti ve yağı değiştiren ben duymadım.bir yanlışlık olmasın

5. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar kimse cevap yazmıyor benim sorunlarımı yaşayan yokmu acaba benmi abartıyorum

6. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    aracım 125,000 de kore malı debriyaj seti 180 tl 100 tl işçilik yağ değişimi yapılmasına gerek yok mevcut yağ kullanıyor eksikse tamamlanır bu fiyat gecen yıl idi degiştiğini zannetmiyorum

7. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracın sirkeleme sorunu bende de olmuştu ilk kalkışda ve 2 vites e gecerken gazdan ayagımı cekınce ılerı gerı aracı sırkelıyordur. sızde de boyle bır durum varsa, benım aracımda bu soruna debriyaj switch neden oluyordu değişince sorun kalmadı servisde 70 tl civarında bir rakamdı.

8. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sorun bütün viteslerde.Aslında tam olarak sorun demekte yanlış olur herhalde sadece gaza basıp çektiğimde biraz ani çekersem yada basarsam hafif bir motor öne yada geriye doğru sallanıyor diyebilirim çekişte sorun yok geç tepki verme yok gaza basar basmaz tepki veriyor.Herhalde motor gücüyle ilgi bir durum motor güçlü ve torku yüksek olduğu için hafif bir sallama oluyor diğer forumlarada baktım motor kulağıyla ilgili demişler

9. mert54

mert54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mert BOZBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    sizin sorununuz bence vites atarken aracı vurdurma yani debriaj gaz ayarının kordınelı olmaması ,şöforlüğünüzden şüpheniz yoksa debriajınızın ayarında sıkıntı vardır,tabi bu durumu daha önceden yaşayıp çözmüş birisi daha çok yardımcı olabilir

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eranın ve Getzin orjinal debriyaj ( Baskı, balata, rulman ) Valeo markadır. Dışarıdanda aynı seti alıp taktırabilirsiniz.

Diğer bahsettiğiniz olay motor kulaklarından olma olasılığı çok yüksek. Genelde şanzumandaki kulakta yırtılma olduğunda vites geçişlerinde sarsıntı fazla oluyor, ona baktırmanızı öneririm.

Masraf etmek istemeyebilirsiniz, fakat sonuçta 2. el araç bu tür bakımlar yapılması gerekebiliyor. Bende aracımı çok çok temiz aldım ama sadece bakımına 2.500 lira harcadım, kolay gelsin.

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu sorunun çözümü ne oldu ,
    Çözüldümü Kaldımı Acaba ?