Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era dizel aldım nelere dikkat etmeliyim

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 12 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar era dizel aldım bu araçlarda nelere dikkat etmeliyim yağını yağ filitresini mazot filitresini ve hava filitresini değiştireceğim serviste değil dışarda ustam var ne kadar tutar tahminen başka nelere bakmalıyım aracı nasıl kullanmalıyımera dizel kullananlargörüşlerinizi bekliyorum

2. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kullanan yok galiba

3. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam hayırlı olsun dizel eracılar mutlaka yazarlar.bende benzinli var

4. niyazi

niyazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yüksek devirde kullanımdan sonra kontağı hemen kapatma.uzun yollardan sonra kontak 2-3 dakika açık kalsın.devirli kullan.dizeller devir sever.yakıtını kaliteli al.ucuza kaçma.sabah ilk çalıştırıken tüm ışıklar sönsün sonra kontağa bas.özellikle ısıtma kablosu resminin sönmesini bekle.aklıma gelenler bunlar..

5. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederimsize bişey sorayım aracımın yol bilgisyarı yok galiba sadece toplam km ve A ,B km yazıyor yol bilgisayarı yok demek dimi

6. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Birde bunlarda triger kayışı yok galiba zincirliymiş doğrumu

7. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayırlı olsun, bende dizelciyim ama Admire, forumda aratırsan dizelle ilgili konuları bulabilirsin, ben özet olarak birkeç cümle yazayım;
    - Öncelikle aracını ilk çalıştırdığında hareket etmeden 2-3 dakika turbo milinin iyice yağlanmasını beklemelisin - Yine aracını stop etmeden önce 1-2 dakika ısınan turbo milinin motor durmadan önce sogumasını beklemelisin yoksa zamanla yatağını bozar - Daha önce dizel kullandınmı bilmiyorum ama aracını devrine kullanmalısın, uygun devirlerde vites değiştirmelisin
    Bunlar basit ama büyük sorunlar yaşamanı önleyecek tedbirlerdir, zamanla alışkanlık haline getirirsen hem aracın hem cebin için faydalı olacaktır, Dizel konusunda bunlara dikkat etmelisin, kasa olarak kullanan arkadaşlar paylaşımlarda bulunacaktır, era dizel 110 bg yabana atılmayacak bir performansa sahip, ama kendi tecrübelerime dayanarak yerinde olsam 150-160 km geçmemeye özen gösteriridim, bu hızlarda yol tutuşu olarak hiç güven vermiyo açıkcası, bunun dışında gayet keyifli bir araba bence

8. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; -repeat: initial initial; ">
    Aracının modelini bilmiyorum ama team ise yol bilgisayarı yok diye biliyorum, evet aracınızda triger kayışı yok bunun yerine zincir sistemi var.

9. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim

10. şansal

şansal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun çok ii bir araç almışsın sınıfının en kuvvetli dizel motoru

11. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    evet yanlız sanki ön sol taraftan bir lokurtu uğultu gibi bir ses geliyor acaba amortisörlerden mi geliyor

12. Misafir

Misafir Guest

Aracınız hayılı olsun. Lokurtu sesiyle kullanmaya alışmalısın kardeşim bunu servisler gideremiyor.
    Yalnız şu da var. 1.4 era taksiye bindim 200.000 km yi devirmiş ama araçta ne bir lokurtu var ne de en ufak bir ses var. Merak ettim sordum. Taksici arkadaş,lokurtunun Poryalardan,(Porya nedir bilmiyorum yanlış yazmışta olabilirim.)Z rotlarından veya fren kaliperlerinden geldiğini söyledi. Servise gitseniz amortisör değiştiriyorlar hemen...
    Era aslında parasına göre alınabilecek en iyi araç ama ne yazıkki hiçbir servis aracın arızalarını gidermede yeterli değil. O yüzden birçok kimse şikayetçi.
    Düzenleyen : Okan Özkan

13. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim araca alışmaya çalışıyorum çok seri bir araç ne zaman 120-130 lara çıktığını anlamıyorsun ses konusunda da alışacağız mecburen belki normal bir sestir bilmiyorum ama sanki ön sol tarafta sürekli bir ses geliyormuş gibi oluyor neyse olsun bakalım era gerçekten parasına göre güzel araç.Yakıt konusunu daha ölçemedim ne yaktığını 30 liralık mazotla tahminen 150-170 km arası gibi sizin ölçümleriniz ne acaba

Bu Sayfayı Paylaş