Ya arkadaşlar 2 gün önce servise gittim ve 90.000 km bakımı için değişecek parçaların adı-fiyatı yazan listeyi aldım. Değişecek olan parçalar; 1- V-Kayışı 2- Devridaim pompa kasnağı 3- Kasnak gergisi 4- yağ+yakıt+hava+polen(klima) filtreleri 5- motor yağı 6- işçilik(143 TL) HEPSİ beraber kampanyalı 588 TL. Ben de arkadaşımın "gözüm kapalı arabamı bırakıp tamir ettiriyorum" dediği ustanın dükkanına gittim ve usta bana, devirdaim pompa kasnağı ile kasnak gergisini değiştirmek istediğimi söyleyince demez mi kaza mı yaptın?neden değiştireceksin? ben de servisin listesinde yazdığını fazla da bilmediğimi söyledim, usta da bana sen bilirsin ama gerek yok ki dedi, servisin para tuzaklarından biri olduğunu söyledi ama istersen değiştiririz dedi. ben de sadece V-Kayışını değiştirdim(DEvirdaim kasnağı ile kasnak gergisi değişmedi) diğer geri kalanların yaptırdım. Ha ayrıca ön fren balatalarını da değiştirdim... parçalar 155 TL + işçilik 60 TL = 215 TL siz olsaydınız ne yapardınız?
Servise Yaptırmazdım ; Ama Yağın en kalitelisini , filtrelerin hepsini orjinal alırdım. gergileri gmb marka alırdım. gergilerin acaba kaza ile ne alakası varmış sonuçta içinde bilye olan rulman bir ömrü var ve özelliğini yitirir.
Ben de dediğin gibi yaptım, yağ+mazot filtreleri orijinal, yağ ise shell 10W40 sentetik yağ, bir tek V-kayışını değiştirttim, devirdaim pompa kasnağı ile kasnak gergisini yaptırmadım. Usta kasnak gergisini triger zincirini değiştirirsen veya darbe-hasar falan alır da zarar görürse değiştirirsin dedi, bilmem
merhabalar kasnak gergilerinin içerisinde rulman(bilya) bulunmaktadır ve devamlı çalıştıkları için bunların bir ömrü bulunmaktadır. servise giren araçlarda yapılan işlerin garantisi olduğu için bu gergilerin değişmesi gerekmektedir. değiştirmediğini düşünürsek bir kaç kilometre sonra araç gergiden kaynaklı arıza yaparsa bunun hesabını hepimiz servise sorarız. o yüzden servisler işi garantiye almak adına ömrü gelen parçaları değiştirirler diye düşünmekteyim.
o adamdan usta falan olmazmış,kasnaktan dolayı devirdaim gümlerse bundan doğacak zararları sen çekeceksin.
Bende olsam orjinal parçayı alıp ustaya taktırırdım arkadaşların dediği gibi kasnakdan dolayı bir arıza çıkarsa 3 e yaptırmadığını 5 e yaptırırsın sonra keşke yaptırsaydım dersin
ustalarda yapılan işler sonrası sorun cıkınca, 3 lira verip servisde yaptırmadıgına pişman olunuyor sonra, yağ su vs. standart bakım haricinde buyuk işlerin her zaman servisde yapılması taraftarıyım ben.