Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era dizel 3000 -4000 devir aralığında motordan gelen ses

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 18 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar 2007 114000 km deki dizel era'mı 3000 - 4000 devir aralığında kullanırken ayağımı gazdan çektiğimde ,motor devri düşerken (tarifini yapmakta zor) öküz böğürürmüş gibi homurdanırmış gibi bir ses duyuyorum sanki motorun titreşimini şaseye veriyormuş gibi.Aracım rölantide çalışıyorken direksiyonda hafif titreme oluyor kullanırkende motor devrine bağlı değişkenlik göstererek motor titreşimini hafif direksiyondan hissediyorum öğle çok rahatsız edici değil ama hissediliyor.Birde aracımı kullanırken gaza basıp çekdiğimde motorun öne arkaya doğru salınımını hissediyorum sanki boşluk varmış gibi motorun devri arttıkça bu daha sert hissediliyor .Debriyaj balatasını yeni değiştirdim değişim sırasında motor alt takozlarına(kulaklarına) bakıldı normal dendi hatta bende elime aldım inceledim hafif çatlaklar vardı gösterdim normal denildi.Akslara bakıldı ön takımlara bakıldı herşey normal dediler .Üstteki takozlara bakılmadı onlardan olabilirmi acaba?Aracımı devirli kullanırım ve bu şekilde kullanmak hoşuma gider ama bu sesi duydukça sinir oluyorum aracımdan soğuyorum çözümde bulamıyorum umarım anlatabilmişimdir.Bu bir sorunmu yoksa motorun normal sesimi merak ediyorum. Aynı sorunları yaşayanlar varmı yoksa benmi çok pipirikliyim.Yardımlarınızı bekliyorum

2. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    3000 ila 4000 arası motor sna isaret ediyor bagrıyorm bk vites degiştir manasnda o normal sogukken titreme olur Sıcakkende war mı titreme dikresiynda ?

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    soğukken motor 1000 devire yakın çalıştığı için titreşim çok değil ısınınca 750-800 devir aralığında hafif oluyor bunuda normal olarak değerlendiriyorum fakat bunun direksiyonda daha fazla hissedilmesini merak ediyorum ayrıca 3000 -4000 devir aralığında gaza basılı şekilde gelen ses normal ama ayağımı gazdan çekince gelen sesten bahsediyorum

Bu Sayfayı Paylaş