Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era dizel 170bin km yağ değişim

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda serdar247 tarafından 22 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  2. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde haziranda bakımım var bende 5-40 mobil koydurcam bir zararı olcağını sanmıyorum

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  4. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Kusura bakmayın yeni konu açmamak için buardan soruyum.Eraların yağ değişimi 15.000 kmde bir mi oluyor

5. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben castrol magnatec 5w-40 koydurmuştum.
    evet bakım periyodu 15bin km ya da 12 ayda bir defa.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    koyabilirsiniz ancak önümüz yaz, havalar ısınırken yağın numarasını düşürmek pek de mantıklı değil.

7. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Arkadaşlar tam sentteik yağlar için yani 5w-40 için değişim 15.000.de 10w-40 yarı sendedik için 10.000 km dir.

8. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    7500kmde değiştiriyorm yağımı dizel eramda. 125bin km'de en ufak problem yok şimdilik ne turboda nede motorda. Ben sürekli şehir içinde olduğum için kısa sürede değiştiriyorum. Sürekli şehir içi kullananlar için 15bin kmyi beklemeyin derim..

9. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    10w/40 yağ kullanıyorsanız problem değil 7500 de değiştirmeniz. Lakin 5w/40 kullanıyorsanız o zaman paranız çok diyebilirim. Ve 7500 değiştirmek kadar kullanılan yağda önemli... Benim aracımda 103.000km de ve 5w/40 15.000 kmde değiştiriyorum sıkıntım yok Castrol Edge ya da mobil 1 kullanıyorum.Genellikle Castrol... geçenlerde ist. servise girdim po kullandılar 5w/40 arama istanbul konya arası dönüş ve ist. içi gezme taş çatlası abartı ile 2000 km yol yapmıştır konya ya döner dönemez değiştirdim.Araç sesi bana göre yüksek çıkıyordu.

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    mobil 5w/30 tam sentetikhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

100 bini geçmiş araçlarada motor katkısı öneririm.Marka olarak mutlaka gulf marka olmalı,amerikan malı motor koruyucusudur...

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    gulfun yağlarıda süper ama pahalı biraz 5 litresi 100 lira....

ben mobili 60 liraya almıştım bakımda,servise verdim.Ama arabam 100 bini geçmiş olsaydı hiç acımazdım gulf 5w/30 alırdım.

aynı zamanda bu markanın benzin istasyonlarıda varmış,ankarada sadece polatlıda var,ben hiç almadım ama mazotunuda deneyeceğim.
    Düzenleyen : mmt.88

12. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    mobil 1 5w/40 tam sentetik ve bugüne kadar katkı koymamda koydurmamda 100 ni geçti diye abartmanın anlamı yok.Konya da taksici Mustafa Bey kulağı çınlasın Erası 400.000 Km 2006 model adam ne katkı ne bir şey kullanıyor oda benim gibi 5w/40 Castrol edge turbo dizel kullanıyor ve aracı çaşırdıktan 1 dk sonra kalkıyor ve geldikten 1,5 dk sonra kontağı kapatıyor.Turbolu benzinli olsun dizel olsun böyle kullanılmalı... Katkıya para verecek kadar zengin değilim açıkcası ancak kaliteli yağa diyecek bir şey yok... Gulf her yerde bulamıyoruz ben hidroliğimi kople değiştirdim ve dot 4 gulf ilave ettik

13. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    5w/40 Castrol Edge Turbo Dizel 110 -TL 5 lt hatta biraz daha yüksekde arkadaş gelişine veriyor.

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Katkının ne anlama geldiğini ve mekanikteki faydasını bilmeden sadece yorum için yazdığın belli oluyor arkadaşım,bu tavırlara gerek yok.

20-30 bin kmdeki araçlar için katkı tabiki gereksiz olur,boş masraf olur....Ama 100 bin kmyi geçmiş araçlarda motor içinde görev yapan mekanik aksamın korunması amacıyla kaliteli katkı kullanılması motorun sağlığı için önemlidir.Taksici mustafanın ahmetin mehmetin arabası beni ilgilendirmez,herkes doğruyu yanlışı bilecek diye bişey yok.Ona bakarsanız arabanın "a'sından" anlamayan motor yağını 60,000 km kullanan afedersin gerizekalılarda var...

Fabrikanın önerisi 5w/30 dur....Canın isterse 20w/50 de kullanırsın ama önerilere kulak asmak lazım özellikle malı üretene...

Turbolu araçların turbo yağlaması yapabilmesi için stop etmeden 1 dk beklenir....Buda şehir içinde yapılmaz,sadece 50 kmyi aşan uzun yolculuklarda devirli kullanımlarda....Şehir içinde 2-3 km lik yerdede bunu uygulamak mazot israfından başka işe yaramaz....

Benzinli araçlarda zaten bu uygulama gereksizdir...bi işe yaramaz...

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    10w-40 İdealdir..
    5w-30 170000 Kmdeki Bir Motora İnce Kaçabilir..(Eksiltme Açısından)

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arabadan arabaya değişir bu durum dediğin doğru ama bazı arabalarda eksiltme yapmayabilir,mesela ben 2007 modeli sıfır almıştım 125,000 kmde satmıştım,Son bakımında bile 5w/30 serviste koydurmuştum eksiltme yapmıyordu kesinlikle...Motorun durumuna kullanımına bağlı bir durum...

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yanii Bende Genel Olarak Söyledim Zaten..
    125 Bin İle 175 Bin Arasında Çok Fark Var

Düzenleyen : Ersin Cerrah

18. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Değerli arkadaşım katkının ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum. Piyasa kullanılabilecek katkılarıda biliyorum.Ve hyudai yeni ürettiği araçların yağ yelpazesini 5w/40 çıkarttığını sen bilmiyorsun. Ve kullanmış olduğum yağ ve bu usulle hareket eden taksi Mustafa Bey örnek verdim ve kullanım stili ile 400.000 km yi görmüş 2006 model Erasının başka hiç bir ekstra masraf açmadan düzenli bilinçli kullanımının sonucunu ifade etmesi amacı ile... Sizin araç kaç binde bilemiyorum ama ben size örenke verdim.Ve Konya da benim verdiğim uygulama ile 100 km 5,14 LT yakıt tüketiyorum.Denemek israf etmesek 5 Lt yakıt yakacak şehir içi bu araç...

19. Bakım paketleri satın aldığınızda marka aynı kalmak şartı ile yağ çeşidini değiştirme hakkınız var..

20. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    ***Yasaklı*** Otomotiv olarak bir çok ürünü ekonomik olarak sunuyorsunuz lakin kargo sorunu Orjinal Hava, Orjinal Polen,Kömürlü Polen ve Kore Yağ Filitresi için tahmini kargonun 7,5 TL olmasını düşününce bu kargo parasını orjinal yağ filitresi alımında kullanıp kömürlü polen filitresinden vazgeçecem.Bakım paketi aldığım zaman 5lt yağ ve eksra olarak mazot filitreside ilave edersek kargo 15 liradan aşağı olmasa gerek, haliyle 90 Lira+ 30 Lira civarıda değişim dersek 120-TL gelecek bakım.İçindeki ürünler orjinal ürün değil sanırım bunuda düşününce Konya da ben 160-TL ye orjinal ürün + Castrol Edge 5w/40 ile bakım yapmaktayım.Bilginize...

Bu Sayfayı Paylaş