Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era direksiyon titremesi...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ColoneL tarafından 8 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Herkese merhaba,sitede ilk mesajımın daha iyi bir şey olmasını isterdim ama kısmet :)
    Neyse; 1 ay önce 1.5 era dizel aldım (0 olarak).Daha araç 1100 km civarında.Dün akşam nispeten uzun sayılabilecek bir yol yaptım.Müsait bir düzlük bulduğumda da,bakıyım nerelere kadar çıkacak diyerek gaza yüklendim.160'a kadar sorun olmamasına rağmen,araba 170 civarına geldiğinde direksiyon resmen şiddetli çalışan masaj cihazı gibi titremeye başladı artı lastiklerde ses yaptı.Bugün teknik servisle konuştuğumda,bazen fabrikadan çıkan arabalarda balans sorunu olabildiğini söylediler.Başlıkta da gördüğüm kadarıyla,tecrübeli arkadaşların ilk aklına gelen de bu oluyor.
    Ancak sıfır arabada buna sebep olabilecek başka bir sorun olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

2. Misafir

Misafir Guest

Yüksek süratlerde'ki titreme büyük ihtimalle balanstan kaynaklanmaz, ya lastikler bozuktur yada ön düzende problem var...

Mesajınız için yeni başlık açıldı...

3. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ilk 2000 km de yüksek hızlara çıkılmaması konusunda uyarılmışsındır..
    bence 1100 km lik araba için erken hızlanmışsın.

ama yinede çok titrememesi lazım..

4. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çoşkun bey,lastikler daha sıfır ve gördüğüm bir falsosu yok.Ancak ön takımda sorun çıkmaz umarım dediğiniz gibi.

5. Misafir

Misafir Guest

Üstad lastiklerin sıfır olması defolu olmadığı anlamına gelmez'ki bir çok firma üretim esnasında bu tür ufak tefek defolu malları kullanır, ayrıca gözle göremezsiniz, rot balansa girip kontrol edilmesi gerekir...

6. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Az önce hyundai servisi ile konuştum,diğer başlıkta da belirttiğim devir düşüklüğü ile beraber bu olaya da baktıracağım.Balans ayarı için hyundai firması 2000 km'ye kadar garanti veriyormuş zaten.Yarın servisten çıkan sonuçları burada belirteceğim kısmetse :)

7. Misafir

Misafir Guest

Bu arada müsait olursanız dışarda bi rot balans'a sokun derim, ne olur ne olmaz.....

8. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Coşkun bey,"dışarıda rot-balans'a sokun"lafınızdan serviste yapılacak ayarın sağlıklı olmayacağı anlamını çıkardım ben.Serviste yapılanlar baştan savma falan yapılıp sorun mu çıkartıyor acaba?

9. Misafir

Misafir Guest

Daha çok servisi teyid etmek anlamında önerdim, içinizin ferah olması açısından yani, bizde bir laf vardır, "hiç kimse ayranım ekşi demez"....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Haklısınız,servis sonrası tanıdık bir özel servis var.Ona da gösteririm muhakkak.Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum :)

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam ayrıca sıfır defosuz lastikler bile yanlış istiflemeden dolayı bozuk çıkabiliyor.

12. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim 0 km lastiklerim bile bozuk çıktı. Hele Brigstone ise mutlaka üstünde durun derim.

13. 81hero81

81hero81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorun ilk aldığımda 600 km civarında benim de başıma gelmişti. 120 den sonra titreme vardı. Yetkili servisle yapılan lastik balansı sonrası sorun kalmadı. Lastikler pirelli P6000

14. ayavuz38

ayavuz38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracımda 1.5 aylık km 3 bin oldu bugün o hızlara bende çıktım 160 tan sonraki titremeler bence normal çokda fazla bi titreme olmuyor sadece arabanın yol tutuşu o hızlarda daha farklı oldugu için direksiyonda bunu hissediyorsunuz o kadar.

Bu Sayfayı Paylaş