Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era direksiyon tıkırtı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 21 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar bugün bişeye dikkat ettimaracımındirekisiyonunu durduğu yerde sağa sola çevirdim tık tık ses geldi sanki boşluk var gibi ama çevirirken tekerlere baktım boşluk var gibi görünmüyor bu normal bir sesmi acaba epsli direksiyon sisteminden mi kaynaklanıyor acaba merak ettim servise soracağım ama önce sizlere danışmak istedim

2. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle sesin nereden geldiğini tespit ettmeniz lazım içeriden geliyorsa EPS veya mil mafsallarından olabilir. Eğer dışarıdan yani tekerlekler bölgesinden geliyorsa pek çok yerden olabilir( Direksiyon dişli kutusu, rot başları, z rotları, amortisör körüklerinin sürtünmesi vs. vs.) servis veya bir ön düzenciye gösterebilirsiniz. Ama prensip olarak direksiyonda bir boşluk veyaseyir halinde sallama gibi işlevsel bir sorun yoksa bu tür küçük sesleri fazla takmamak lazım kafaya.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ses dışarıdan geliyor direksiyonu çevirirkende hissediyorum eps'yle ilgili olduğunu sanmıyorum tekerleklerden de değil herhalde direksiyon kutusundan belkide normaldir ama ben yinede bir göstereceğim teşekkürler

4. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2 kez EPS değiştirdim.Önce hafif bir boşluk oluşuyor.Sağa sola manevralarda tık tık kurtuluyor gibi oluyor.Boşluk giderek artıyor düz yolda bile izde zor tutuluyor araç,sanki direksiyon kurtuluyor geri tutuyor gibi oluyor.

En güzeli servise göstermek.

5. alim

alim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

valla arkadaşım aynı problem bende aylardır var servise götürdüm bulamadılar helede rampada geri geri gelirken dreksiyonu çevirince tak tuk dışarıya ses veriyor uyuz oldum arabadan soğuttu beni

ben ikitelli aşiyana götürdüm eğer çözerse başka servis muhakkak benide haberdar et bende götüriyim....

6. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu Eps olayında standart bir arıza türü yok sanırım.
    - Benimki gibi ufak ufak tık tık yapanlar,boşluk atlayanlar var.
    - kütür kütür cayır cayır sağa sola çevirirken ötenler var
    - EPS lambası yanıp sönenler ve
    - en nihayetinde kitlenenler,direksiyonu kazık gibi olup dönmeyenler var.

Ne olursa olsun en ufak şüphenizde servisinize gidin direksiyon konusu şakaya gelir bir konu değil çünkü.

7. alim

alim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

bende bu konuda hassasım 2 sefer eps değişti ama benim problemi bulamıyorlar çıldırdım resmen herzaman değil arasıra dreksiyonu sağa veya sola çevirince özellikle ön takıma yük binince yani örnek veriyorum rampa yukarı ger geri park yaparken kütür kütür yapıyor servis her yeri normal diyor deli oldum resmen....

8. gnchome

gnchome Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum, biran önce göstermek lazım.
    herşeyden önce güvenlik...

9. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler arkadaşlar bu arada eski arabamın tamirciside rot başlarından olabilir diyor en iyisi servise sormak

10. gasw

gasw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba sanırım aynı sorun bende de var sanki tekerleğe bağlı bir metal bir parça gerilerek kopacak gibi sesler geliyor.

Bu Sayfayı Paylaş