aracıma lpg taktırdım taktırdıktan sonra direksiyonu rolantide iken sağa sola çevirince motor sesi ve devir sağatimotor istop edecekmiş gibi aşşağı ve yukarı oynuyor acaba sorun ne ola bilir
Aracımda Lpg yok ancak dediğin durum bendede varki ibreyi oynatacak kadar değil.. Sadece motorun sesi hafiften değişiyor. Özellikle dreksiyon sona dayandığında belli oluyor..Buda hidrolik motorundan kaynaklanıyor sanıyorum.. Düzenleyen : irco
Hocam bir de şöyle birşey var. Rölanti de elektrik harcaması yapılırsa da aynı şey oluyor. Mesela kapalı olan camı kapatmaya çalışmak gibi Sanki stop edecekmiş gibi devir kaybediyor araç. Çalışırken alternatör besliyor aracın elektrik aksamını. Alternatör ise sabit yük veriyor motora.Enteresan bir olay aslında.
direksiyon pompasından(motorundan) olma ihtimali çok. aynı şey benim de başıma geldi. bu hyundainin genel bir sorunu galiba.
kullanma kılavuzuna bakarsanız aynı anda tek camı kapatıp açın diyor. bende denedim aynı anda iki cam kapatmaya çalışırsanız (rolantide)motor dan ses geliyor sanki bujiler iyi ateşleme yapamıyor elektrik iyi gitmiyor sisteme. motor tekliyecek gibi oluyor ama stop ta etmiyor sorunda olmuyor. belki küçük amperli akümüzün olmasından yada bilmediğim başka bir açıklaması vardır ki adamlar bunu yazmış zaten. (bu tam olarak cam kapanıp siz hala düğmeyi kullanıyorsanız oluyor, yani cam motoru dönemeyince) ama araba giderken yani motor devirli iken sorun yok. hatta şunada dikkat edin anahtarı açın. sileceği çalıştırın. birde motoru çalıştırınca sileceği çalıştırın gidip gelme hızındaki değişikliği farkedeceksiniz. araçtaki başka bir fazla elektrik çeken kaynak devreye girince araba zorlanıyor. araba rolantide iken tek cam kullanın, stopta iken silecek çalıştırmayın. Düzenleyen : mdx78
o arabanın tamamen motorun soğukluğu veya sıcaklığıyla alakalı mesele ben sabahları ilk marşa basarken devir 1.5 nerdeyse 2 de ama sındığı zaman 0.5 1ile 0 arasında
yanlış bilgi hayatta vermem sadece gördüğüm bildiğim bilgileri yazarım eğer bi hatam olursa buyurun söleyin mesele ben her zaman sizin araçlarla ilgili herşeyinizi okuyorum ve hergünde bilgi sahbi oluyorum allah razı olsun hepinizden
verdiğin bilgi doğru ama asıl soru farklı bence. benim açıklamalarımla sabah ki çalışmanın alakası yok kardeş. bu her zaman olan bir şey. arabamızın özelliği bu ve uyarılıyoruz zaten kılavuzda