Arkadaşlar sol davlumbazı nasıl olduysa içten kırılmış . Servise fiyat sordum 800 lira + işçilikle 1200 lira istedi. Yan sanayi 300 lira. Plastik kaynağı yaptırabilir miyim ? Yan sanayi alsam yerini tutar mı ? Bugün sökmeyi denedim ama başaramadım. Vidayı yalama etti. Klipsli mi vidalı mı nasıl bir sistemi var ? Elinde davşumbaz olan varsa bana ulaşabilir mi ? [/url][/IMG]
Sök tak uğraşmayın plastik kaynak yaptırın geçin. Amacı çamuru suyu kesmek. Benimde bir karış kırıktı basit parça koydu boyadı süper oldu.
Tamir ettirmek daha kolay gibi. Milenyumun davlumbazlarını sökerken kırık klipsleri de değiştirmiştim. O vida tarzı olan klipsler gayet sağlam. Tornavidayla çıkartılabilir. Yalama olduysa vida gibi olan pim tornavidayla yerinden kastırılabilir. Bu klipsin yerini tutan güncel bir tampon klipsi de iş görüyor. Eski modellerde fabrikasyon değil. Daha kırılgan ama sökmesi kolay bastırmalı orijinal bir klips. Orijinal klipsleri servisten alıp uygulamıştım. Yan sanayiler uyumsuzdu. Serviste tamir olan araçların eski hurda klipsleri yerine yeni siyah tampon klipsinden kullanıyorlar. Milenyumda şu an karışık halde ve eski versiyon klipslerden daha az var.
Vidayı döndürmekle çıkmıyor yani anladığım kadarıyla. Klipsi her tarafından eşitçe asılsam gelir mi ?
Sökme aparatıyla çekilse bile ortadaki pim tırnakları dışa doğru açtığı için biraz uğraştırır. Elbet sökülürler. Ortadaki pimi yanlardan zorlayıp söktüğüm olmuştu. Ortadaki pimi çıkarmak işi kolaylaştırır.
Parça kataloğuna da baktım. Plastik somun klipsi bile var. Ona benzer bir parçayı servisten almıştım. Kataloglara bakmam eksiği tamamlamamı sağladı. Hatta bu katalogta davlumbaz vidası için araçta gördüğüm cıvata başlı vida gösteriliyor. Her yere en uygun fabrikasyon mercimek vidasından eklemiştim. Hyundai biraz rastgele üretiliyor. Zaten şu kapı döşeme klipsi için en uygun olduğunu düşündüğüm orijinal sarı klipsleri bulamamıştım. Kırılabilir mavi klipsler kullandım. Çok çeşit ve renk var. https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=HYUNDAI&ssd=$*KwF1WHlgMyMzFiYqMhUsUFcaOA8hMRBzIGpoTDxkImJ9ZBURPDwuNGR7YglkPD1LfmUzEHMjMz4BODxjLn1keXZ_cHlyLzJxORAkKBF0IjdmUHdlJWN6ZQ4MAi9VPBcHcXZlamMmPCouDx8UDgMHCGEyMn9lfGMQZTs_HF52Yw8EBTcRCSZ0TzFyGBkBdn90cD1BYH8zBhQODAgOFFBuUzc1NwAQDxsCTFQ-fQcCAwIIFWMuJjZnaxIFF2hxcDAiPHdwPykqIRQxckY-ByUgNGgODAIvVTwXB3F2aH53eygoPXYAAAAAzUHMOw==$&vid=1830367755&cid=909265982&uid=56266568&q=
Era için ön plaka vidası katalogta var. Servisten temin edip ön ve arkaya bundan taktım. Bütün Hyundailer için böyle bir tüyoyu tavsiye ediyorum. Özel bir plakalık ya da servis plakalığında güzelce kullanılabilir. Kapı döşemeleri için de uyumlu. Tamponlara da kullanılabilir.https://partsouq.com/en/catalog/gen...vid=70417667&cid=1363978747&uid=1096221372&q=
Hocam sokmussunuz sanırım ama ufak bir taktik veriyim dedim o vidalı klipslerin kenarından düz tornavida ile kastirirsaniz (sertçe) atar, o da olmazsa yan keskiyle kenarından tutup kastirarak çekin çıkar. çevirdiğinizde cikmamasinin sebebi içinde boşa dönmesi. Şimdi de şöyle düşünün davlumbazda 3-4 tane öyle klips var i20(gb) kasaların bütün alt motor muhafaza klipsleri o şekilde
Son durumu şöyle özetleyeyim plastik kaynak yaptırdım . 200 tl'ye tamamen boşluğun şeklini aldı . O parçada kirlense hiç fark edilmez . Tavsiye ederim .