selam arkadaşlar aranızda era'nın hoparlörlerini kendisi değiştiren var mı? arka panelin üstündeki hoparlörler 6x9" ebatlarında ve çıkarması kolay gözüküyor. ön kapıyı sökmeyi bilmediğim için hoparlör ebatlarını bilmiyorum ama sanırım ön kapıda 16 cm lik hoparlörler mevcutmuş. bana ön kapıyı nasıl sökeceğimi biri anlatabilir mi? ve de ön kapıdaki hoparlörün ebatı 16 cm dir? saygılar. Düzenleyen : kentaur
ben hoparlörleri değiştirirken aksesuarcı çok rahat sökmüştü kapıyı.. anlatımı zor ama öndeki hoparlörleri 16 lık taktırmıştık
kapıyı kendisi söken hiç yok mu sökmüşken cam kontrol paneline ampul de takmak istiyorum bu ampullerin cinsi nedir?
Kapı Kolunun İçindeki Vida Var..Ve Diğer Köşelerde Vs. Etraflarda Vİdalar Var Onları Sökünce Zannetmeyin Çıkacak İçerde Klipsler Var Tornavida Yardımı İle Zorlamadan Çektirtin Atacaktır..Sonra Kapı Kolunun Telinide Sökün Oldu Bitti..
Eliniz Yatkınsa Sökersiniz..Abartılacak Bir Şey Yok O Kadar...En Fazla Klipsleri Kırarsınız..Onlarında Yenileri Satılıyor..
Bende bulamadım, belkide yanlış hatırladım. Söküm aşağıdaki şekilde. <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>1. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> Önce resimdeki plastik sökülecek. <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>2. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> Kapı açma kolunun içindeki vida sökülecek. <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>3. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> Resimde görünen bütün vidalar ve klipsler sökülecek, önce kumandanın olduğu kolu sökmeniz gerekiyor.
En Dikkat Etmeniz Gereken Şey O Klipsleri Kırmamaktır..Onları Kırarsanız Ses Yapar Kapı Pandizotu...Ama Kırarsanızda Yenileri Satılıyor..
Kolay kırılan bir klips deil onlar eradakiler güzel gömmüşler pandizotlara düz bi şekilde çeklince çıkıyor klipsler rahat bir şekilde zorlamaya fln gerek duyulmuyor..
Kapı üzerinde dört adet vida var biri en altta eğilip bak vidayı görüceksin biri kapı çekme kolunun oldugu yerde biri kapı kilitinin orda üzerlerine vidaları kapatan kopçalar var digeride sanırım kapı açma mandalının orda bunları söktükten sonra en alttan düz torna vida yardımıyla zorlamadan kanıttırarak çıkara bilirsin kapı kolonları 16 cm 3 vidayla tutturulmuştur.kapı döşemesini tekrar takarken dikkat etmen gereken şey ilk önce üst taraftan takmaya çalış cam süpürgesinin iyi oturdugundan emin ol açık kalmasın kopçalarında deliklerine denk geldiğine emin olduktan sonra sertçe vurarak yerlerine oturttura bilirisin kolay kolay kırılmaz kopçalar ben en az 3 yada 4 kez söktüm bana kolay geliyor artık ama arka camın ordaki kolonları degiştirmek o kadarda kolay degil 1 kere söktüm yerine başka daha küvvetli kolon yerleştirdim ama ben bile tedirgin oldum açıkçası birdaha toparlıyamam diye ama onunda üstesinden geldim arakatarafta o kadarda göründüğü kadar kolay sökülmüyorarka sırt dayamalarını indirdim arkasında pandizotun kopçaları var onları soktüm sonra yan tavan direklarindeki pandizotları soktüm tam hatırlamıyorum ama sanırım bagajın içindende vida var gibi hatırlıyorum bak istersen arka pandizotta geçmeli onlarıda dikkatli sök sonra kolonlara ulaşa bilirsin ama kolon vidalarını sökmen için ufak yıldız tornavidan olması lazım uzunla sökemezsin cüce tornavida diyorum ben onlara avuç içi kadar onlarla sökersin uzun oldu anlatımım ama sökerken daha uzun sürecektir emin olabilirsin benarka kolonları bu şekilde söktüm başka şekildede sökülürmü bilmiyorum pandizot üzerinde kolon deliklerinin oldugu yer var ordan deneyeyin dedim ama kırarım diye zorlamadım ama yinede denemiştim çıkmıyorlar ben çıkaramadım şimdiden kolay gelsin sana
Aslında bir konu daha var orada kilit kolundakitek vidayı söktükten sonra arkasında kapının kilidine giden 2 adet demir çubuk vardır. Kapı kolu ve bunun kilitleme mekanizması bu çubuklara 2 plastik kulp ile tutunur esas bu kulpları kırmamaya dikkat edin. Kapı pandizotu üzerindeki klipsleri heryerde bulursunuz hemde ucuzdur ama o 2 tanesine aman dikkathttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif...
Kapı açma mekanizması kapı üzerinde kalıyor zaten bizin çıkardığımız onun çerçevesi o bakımdan kırılma gibi sorun olamaz ben yaşamadım böyle bir sorun. Düzenleyen : oisguzar