Arkadaşlar daha önce de yazmıştım.arabadaki alarmın devreye girmesiyle sadece 4 lüler yanıp kornadan ses gelmiyor diye Murat arkadaşım "adı üstünde pasif alarm "diye bildirmiş ve konuyu kapatmış. Sevgili Murat kardeşim sanırım med.sün. Era da bilhassa kullandığım için biliyorum,pasif alarm (yani u.kumanda ile kapılar kilitlendikten sonra sadece kapılar-arka bagaj ve kaput anahtarlı anahtarsız (veya zorlamayla) açılır ise alarm devreye girer , 4 lüler yanar ve korna kesik kesik öter. Bunun haricinde alarm devreye girmez.(darbe sensörü olmadığından) biz buna "pasif alarm " diyoruz. Ok. Benim öğrenmek istediğim; hal böyle iken soru ; "neden alarm devreye girdiğinde çalan korna çalmaz" idi.(Bu arada gene yanlış anlaşılmasın; korna normal çalışıyor.Sadece alarm devreye girdiğinde kesik kesik çalmıyor .?)) Saygılar
Onceki konuyu gormustum yazamadim. Murat abi muhtemelen yanlis anlamis ve kapatmis olmali. Bence bir elektrikciye gidip alarm mekanizmasini kontrol ettirin. Alarm mekanizmasindan elektrik gitmiyo olabilir Tapatalk Sağolsun
Yanlis anlama yok tekrar yazayim buraya. Pasif alarm bizim sonradan sahin dogana takilan alarmlar gibi kilitleme esnasinda otmez. Ama o konuda da acik ve net sekilde belirttim eger ses gelsin istiyorsaniz. https://www.hyundaiclubtr.com/25568-elantra-xd2-orjnal-alarm-acma-kapama-uyari-sesi-yapildi.html Bu konuya bakabilirsiniz. Onceki mesajda da arama yapmaniz gerektigini belirtmistim. Bu mesaji cep telefonunun edge ile tek cizgi cektigi yerden 10 dakikada yazdim link bulabilmek icin. Evden internete girenler icin zor olmamali. Benim ve diger yonetici arkadaslarin duzelttigi sildigi kapattigi konular yine bizler icin. Aranilan bilgiye dogru ve hizli ulasmak icin. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Murat abi erada şu şekilde ötüyor mesela alarm. Korna+dörtlüler : Kapiyi tam kapatmazsiniz ama kapilari kitlersiniz. Eger kapida ufak bi ittirme hareketi yapip kilit müşürüne dokunursa kilidi aktiflestirir. Ancak tam kapatamadiginizdan kapi geri atinca Alarm devreye girer. Korna ve dörtlüler seklinde. Video eklemeye calisacagim... Tapatalk Sağolsun
bende de ayni sekilde calisiyor. bagaj vs. acik olunca unutup kilitliyorum kapilar kilitleniyor fakat dortluler yanmiyor. bagaji kapatinca hir kere yanip sonuyor. birde su durum var ben kilitleyip gidiyorum hanim gelip bagaja birseyler koyacak oldugunda bazen alarm caliyor kapatiyorum diyor anahtarliktan. onun nedenini anlayamadim henuz bana denk gelmedi. bagaj kapaginda immo yoktur sanirim Discovery cihazımdan gönderildi
https://www.youtube.com/watch?v=WMMQ33X_5qw&feature=youtube_gdata_player Hemen bi video cektim. Insallah yardimci olur. Korna calmadigina gore bi sorun vardir. Elektrikciye gosteriniz.. Tapatalk Sağolsun
Arkadaşlar bugün bi otoparka girdim bastım kumanda normal çalışıyo kumanda ışığı yanıyo ama kitlemiyo. Için bindim kapıdan içerden aç kaps yaptım kumandayı yine denedim tık yok. Tek tek sigortalara baktım sıkıntı yoktu. Sonra içerde bi tur attım çıkışa geldim durdurdum aracı kumandaya bastım açtı kapadı sıkıntı olmadı. Neyse dedim dışarı çıkayım dışarı bırakayım çalıştırdım yola çektim indim yine kapamadı yok kumanda çalışıyo ama işlemiyo. Sonra içine biniyorum bi ara çalışıyo açıyo kapıyo sonra tık gidiyo. Bu arada arabada kumandada elektrik var. Sonra misal kapıyı içerde otururken elle açıyorum dörtlüler yanıyo kitli gibi ama korna ötmüyo. (BU ARADA ALDIĞIMDAN BERI SAĞ SOL KAPI KILIDI KUMANDA ANAHTARIYLA AÇ KAPA OLMUYO) Anahtarı kontağa takıyorum çeviriyorum marş basmıyo. Bu marş basmama olayı abanttada başıma geldi o an dörtlülerde yanıyodu kendi kendine elektriksel bi hata sandım marş basmayınca geri geri vurdurayım dedim aracı 2metre gidip araç geliyo diye mecburi durdum bi denedim marş bastı. Hareket edince bişiler yerinden çıkıp oturuyor gibi. Aynı sorunu bugünde yaşayınca sizlere bir danışayım dedim. Bugün bir şekilde kumanda çalışıp muhtemelen devrede olan orjinal era alarmını kapayınca sanki marş bastı ve eve geldim. Kaputtaki switcin kablo daha önceden koparılmıştı brn bağlamıştı ama onda bişi vardır diye söktüm lakin söktüğüm an işe yaramadı. Tüm kapı switclerine tek tek baktım bagaj swtichine baktım sorun yok. Lskin kapılar kapalı ama kitli değilken ne alaka neden kapıları içerden manuel açınca dörtlüler yanıyo. Kapı kitli değilken orjin alarm kendi kendine devreyemi giriyor acaba. Çok karışık gibi ama başına gelen varsa zaten rahat anlıcaktır yazdıklarımı.
sanırım araba ile anahtar arasında iletişim (immobilizer) ile ilgili sıkıntı olabilir,bu yüzden de çalışmıyor olabilir araç.elektrikçiye veya servise kontrol ettirin bence.
2 gündüe sorun yaşamıyorum ama tabi bunu tekrar yaşayacağımı biliyorum. Hatta araba beni srrvise götür diye uyarıyor onada eminim. Lakin birşey soracağım. Tamam anahtarı okumaması immo ile alaklı lakin kumanda ışığı yandığı halde açıp kapamamasıda immo ile bağlantılımı? Birde ben gidip normal bi alarm taktırsam anahtarın kumandası çalışmama durumu olduğunda alarm kumandasıyla doğal olarak aç kapa yapabilirim sanırım. Alarm taktırmak zaten aklımda olan birşeydi. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
yeni konu açılmasın diye konuyu hortlatıyorum.. benim aracın (2011 era crdi-mode) pasif alarmı çalışmıyor, kapı siviçlerini, bagaj sivicini, kaput sivicini kontrol ettim.. kumandayla kilitleyip anahtarla açtım olmadı, içeriden açtım olmadı, ne yaptıysam olmadı. ayrıca kumandayla kilitleyip 30 sn sonra kapılar açılmadıysa eğer otomatik olarak kapıların kilitlenmesi gerekiyor ama o da olmuyor.. kilitlerken de açarken de sinyaller normal şekilde yanıp sönüyor.. tek şüphelendiğim konu, aracın anahtarı orjinal değil önceki sahipleri sustalıya çevirmiş, bundan olabilir mi?