Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era crdi Turbo mu yandı sizce?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda 8020.r31s tarafından 2 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Bugün okulda öğle arası acil biryere gidecekken sürekli okula yemek getiren genç çocuğun arabasının bağırtılarına gıcık olduğum için çakayım şunun kafasına diye arabaya yüklendim.Yaklaşık 3000-4000 deviri gördü 1. viteste ve 2-3-4 diye devire bakmadan attım vitesleri.Daha sonra kavşağa yaklaşırken frene bastım ama o kadar sert değildi.Neyse işimizi hallettik dönerken bir baktım araba eskisi gibi gaza aynı basıyorken 2000 devir sonrası turboya geçmiyor.Kısacası ayağımı gazda sabit tuttuğumda 2000 devir sonrası ekstra bir hızlanma gözle görünürken artık o yok.Hemen sivas servisi aradım bir şekilde arkadaş geldi arabaya baktı.Bilgisayar taktı kontrol etti turboda bir sorun yok dedi.Arabadan ıslık sesi falan gelmiyor,vites boşta gaza 3000 devirde basıyorum egzozdan değişik renkte gazda çıkmıyor.Adam sanırım turboya giden filrteyi açtı ve içine sprey sıkıp taktı.Evin yokuşunda denedi hocam bunda bişey yok dedi.Durumu anlamadım.Turbo sağlamsa neden ivmelenme artık yavaş turbo yandıysa neden bilgisayarda çıkmadı.Böyle bir durum başına gelen var mı?

Birde esp ışığı bazen sönmüyordu o bilgisayarda çıktı sanırım müşür diye bişey değişecekmiş.

Araba 1.5 crdi 2012 team mode model olması lazım şuan 53000 de tüm bakımları serviste yapıldı.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Profilimi güncelledim

4. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Aracında bir sorun yok

5. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Peki bu performans kaybı aniden niye olur ki?Son 3 depodur shell den alıyorum yakıtı.Sabahları 20-30 sn sonra hareket edip inerken yine 20-30 sn ye bekliyorum.Bu sabah tekrar denedim arabanın o atikliği yok.Ayağımı gazda sabit tutuyordum araba 2000 devire gelince ani bir atak yakıp süper hızlanıyordu şimdi ise normal hızlanıyor ani bir ivmelenme yapmıyor.

6. Hikmet84

Hikmet84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Hikmet Şerbetci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    aracınızın marş süresinde uzama oldu mu?

7. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Hayır olmadı.Bulunduğum yer baya soğuk her sabah zamlar krağıdan görünmüyor fakat ısıtma ışığı sönünce çeviriyorum ilk marşta alıyor araba.

Az önce servisteki elemanla konuştum.Durumun aynen devam ettiğini söyledim.Şuan serviste aynı sebepten 2 araç daha olduğunu onları inceleyip çözüm bulunduğunda bana döneceğini söyledi.Bende istanbul servisi arayıp bir sorayım diyorum.Arabamın normal çekişinde hiçbir sıkıntı yok fakat gaza yüklenmeme rağmen sanki turbo yokmuş gibi sabit aralıklarla hızlanıyor önceden ise 2000 devir civarında aşırı bir ivmelenme yapıyordu.

8. Hikmet84

Hikmet84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Hikmet Şerbetci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    eski aracım olan 2007 model renault symbol 15 dci de bende buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım.aracımın hem çekişinde düşme hem de marş süresinde uzama olmuştu. sorun dördüncü silindire ait enjektörden çıktı ve 1 yıl kadar önce bana 750 liraya malolmuştu. enjektör işeme yapıyordu bu da boğulmaya neden olduğundan aracım geç çalışıyordu. o yüzden sordum aracınızın marş süresini.
    umarım basit birşeydir ve kolayca halledilir.

9. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Turbo borularında herhangibir çatlak yada delik olmasıda bahsettiğiniz performans kaybını yapabilir.Dikkatlice incelenirse ancak bulunabiliyor.

10. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Bende açıkcası ince veya küçük bir çatlaktan şüphe ediyorum.Bugün istanbul ikitelli servisi aradım belki onların başına gelmiştir diye fakat yetkili bu durumla çok karşılaşmadık fakat egs(egzoz geri dönüşüm) sisteminde arıza olma ihtimali var dedi.araba 53000 de mayıs gibi 60 bin bakımı için servise gideceğim o zamana kadar beklesem mi diyorum?Bir yandanda motora veya başka bişeye zarar verir mi diye düşünüyorum. eşimde 9 aylık hamile arabayıda serviste bırakma şansım yok bakalım ne olacak?

11. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Boruda çatlak varsa performans dışında pek zararı olmaz sanırım.Mayıs ayına daha çok var bence yinede borulara bir baktırın.Egr de bir seçenek ama o zaman arıza lambası yanması gerekmezmi.?Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrunuzu.

12. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Aslında servis geldi baktı hiçbir arıza kaydına rastlamadı bilgisayar.1-2 saattir arştırıyorum bazıları enjektör veya yakıt pompası olabilir demiş.Açıkcası servisten gelen arkadaşın numarası var sabah bilgi almak için aradı ve hocam şuan bu durumda 2 araba daha var onları çözersek seni ararım dedi.1-2 gün geçsin servis elemanını tekrar arayacağım.Gıcıklık şuki servis sivasta ve bana 150 km uzakta:( arabada garantili olduğu için tokat merkezde bişey yaptırmak istemiyorum.

13. Hikmet84

Hikmet84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Hikmet Şerbetci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    turbodan basınçlı havayı silindire ileten boruda bir çatlak olsa şiddetli bir fısırtı sesi duyarsınız ve bu ses gaz verdikçe artar..fakat turboya egzoz manifoltundan gelen boruda bir çatlak olabilir..bunu kaputu açıp aracınız çalışır vaziyetteyken birisinden gaz vermesini isteyerek anlayabilirsiniz diye düşünüyorum..araç devri ile doğru orantılı artan ince bir fısırtı sesi ya da egzoz gazı kokusu alıyorsanız teşhis doğrudur..

14. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Humm yarın sabah okula gittiğimde ilk 2 dersim boş.Gidene kadar araba ısınır biraz sesi azalır bakayım o zaman.Birde resimli olarak nere bakmam gerektiğini gösterme şansınız var mı?

15. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Birde gelirken 4. vites 3500 e kadar çıktım öyle bazı transitlerde duyduğum ıslık gibi bişey araba içinden duyamadım.

16. Hikmet84

Hikmet84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Hikmet Şerbetci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ıslık benzeri ses genellikle turbo milinden gelir ve mil veya yatağın sorunlu olduğunu gösterir..sizin arayacağınız ses fıslama sesi sanki lastiğin havası hızla boşalıyormuş gibi ya da düdüklü tencere gibi :D

17. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Anladım Hikmet Bey şuan hava karardı ve hava eksilerde motor soğumuştur.Yarın motor sıcakken bu tavsiyenizi yerine getirip buraya yazacağım.Anlaşılan sadece sorun forumdakilerden bende var.Baya başlık okudum benzer bir durum göremedim.

18. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Başka yorumu olan yok mu?Tüm siteyi okudum böyle bir duruma örnek bulamadım.

19. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam istekte bulunsanızda nick'inizi değiştirseniz olmazmı acayip bişey olmuş ta :)

20. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Nickim benim yıllardır(12-13 senedir) kullandığım bir nicktir.Hangi sitede görürseniz mutlaka o benimdir.Kısacası sırf üye olmak için sallanan bir nick değil:)

Bu arada dün tokat merkezdeki eski yetkili şuan özel hyundai servisine götürdüm.Arkadaş baktı oda turboda bir sorun göremedim dedi.Bilgisayara bağladı tekrar bişey çıkmadı.Berner marka yakıta katılan bir ürün önderdi belki işe yarar diye.

Dün tokata giderken araba 4. viteste hızlanırken devir göstergesinin pili bitmeye yakın saat gibi tık tık atarak gittiğini bazen çok küçük ileri geriler yaptığını fark ettim.Birde sanırım benim turbonun sorunu 1750 devirde değil daha ileriki devirde devreye giriyor bu yüzden ben ani atak olmadığını düşünüyorum.Acaba beyin resetleme veya güncelleme mi yaptırmak lazım eski hali için?

Bu Sayfayı Paylaş