Merhaba, Araba 2010 Accent Era dizel, 256000 km’de. Intercoolerda hortum bağlantılarında hafif yağlanma vardı ancak geçtiğimiz günlerde yağ değiştirdikten sonra fark ettim ki akşamdan sabaha hortum hizasında yere bir iki damla yağ damlatmış. Ayrıca motor üstünde de yağlanmalar var ama emin olamadım enjektörden bi yakıt kaçağı mı var yoksa yağ mı. Motorun üstündeki plastik kapağı sökünce üstünde de görmüştük. Son yağ değişiminde 5w30 motulun dpfli (çok konuşuldu dpf yok diye ama usta modeli duyunca dpfli koymuş) araçlar için olan aşağıda da resmini eklediğim bir yağ koyduk. Bundan dolayı mı diye düşündüm. 10w40’a geçsem bu sorunları çözer mi? Araçta belirgin bir duman atma yok. Enjektör temizleyici kullansam olmadık sorunlar çıkar mı? Son olarak, bu araçla sizce 1200 km yola çıkılır mı? Biraz gözümü korkuttu. Intercooler ve damlattığı yağ Intercooler ve damlattığı yağ Motordaki yağ Konulan yağ
merhaba, turbonu yağlamış ayrıca 6100 kalitesinde bir yağ kullanacağınıza 5w40 shell hx8 yada ultra kullansanız daha iyi olur.
Yorumunuz için teşekkürler. Shellin partiküllü için olan yağlardan mı almak lazım? Diğer maddeler için de yorumunuz olur mu?