merhabalar hatırlarsanız aracımı 5 ay önce erk oto dan sıfır almıştım.1.5crdi mode paket.araç şuan 8500 km civarlarında yawaş yawaş bişeyler yapayım diyorum.ilk olarak chip+blowoff düşünüyorum.(jant ve lastik+yay düşünüyorum)motor modifiyesi bölümü olduğu için sormadım.chip ve blowoff + ve - leri neler olur?yaptıran arkadaşlar warmı yardımcı olabilirseniz sewinirim.chip uygulama muhtemelen bekir paşaoğlu veya dr ecu özgün e yaptırayım diyorum.sizler ne dersiniz?tşk
Dizel araçlarda blow-off yarardan çok zarardır..Buda bir forumdan alıntı: ''Benzinlilerde gaz kelebeğinin kapanması sonucu oluşan ters basıncı atmak için blow off faydalıdır. Benzinli turbolarda turbo ömrünü de uzatır. Ayrıca turbo lag de kısalır. Ama dizellerde gaz kelebeğinin olmadığı için blow off valf gibi parçalar genelde performansı düşürür. Bazen sistemde kaçak oluşturur. Aşırı basıç durumları için zaten wastegate vardır. Ayrıca bir valf gereksizdir... ''
Konuyu hortlatmış gibi olucam fakat, 1.5 Crdi erama blow of takıldı, arabayı çalıştırdım 1. vitese taktım ve kalktım 2 ye çektiğimde çufladı ve aracımın motoru durdu motor arıza lambası yandı. Sonra çıkardık. İyi çuflamıştı ama =) Bu araçlar sürekli turbo beslemeli yani turbo sıkıştırması var bir nevi. Turbonun içindeki havayı dışarı atarsanız araç gitmez. Blow off bence iyi değil. Çoğu spor araba drag da, sürekli turbo beslemesi için blow off u iptal bile eder. Subaru vb bu araçlar ayrı.
Zaten hava bosaltiliyor , bosaltmadimi o kadar hava ne olacak. Blow off yerine dump valve var. HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Tabiki hava boşaltımı var dediğin gibi o kadar hava ne olacak. Bunu blow off yapmamalı. Çünkü bu araçlar değişken geometrili turbolu oldukları için iyi bir yazılımla ancak blow off uygulanabilir değişken kanat bunlar. Zaten kaşık kadar turbo var blow off basıncı emiyor.
Faruk bey videodaki ürünü ben önceki acımda kulanıyordum çok güzeldir tavsiyede ederim fakat dizellere olmadığını biliyorum büyük sorunlara sebep oluyormuş.
arkadaş acıklamayı yapmış.kelebekli araçlarda faydalıdır.gazı bıraktıgınızda kelebekle turbo arasındaki sıcak havayı dışarı tahliye eder.düzgün montajlanmış bov,dv araca faydası vardır.gaz verdiginizde diyafram kapanır.dışarı basınç kaçmaz. dizelde işe yaramaz boş iş.
Ayn iaracan bende de var dizele blow off olmaz oldu taktiniz diyelim ilk gum turbo gumler kalir dizelde amac turbo basinci ile odaya basincli olarak havayi vermek blow off turbo basinci ni atacagi icin dusuk basinta ve az havada yanma olacagi icin stop edip kalcaktir yapanlarin yasadigida bu Turbo şarj ile yanma odasından gönderildi