Merhaba bayram geldi diye arabayı yıkayayım dedim fakat yıkarken bir aralar önemsemediğim sorunlar çok sinir bozucu bir hal almaya başlamış onu fark ettim fotoğrafları sizinle paylaşıcam Aşağıdakiler basit bir boya kalkması mı yoksa önlem alınması gereken ciddi bir pas sorunu mu karar veremedim 5 yıl garantisi vardı boyanın ve araç henüz daha bir kaç ay önce 5 yaşına girdi bu kadar çabuk pas yapmamıştır diye temenni ediyorum Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot Bu da farklı bir yerde aynı öndekine benzer bir şey Screenshot by Lightshot Aşağıda ki fotoğraflarda siyah siyah benek halinde zift var bunları ne ile nasıl çıkarabiliriz o konuda da yardıma ihtiyacım var Sirke ile denedik fakat başarılı olamadık çıkan beneklerin de ardından ufak bir kırmızımsı iz kaldı Screenshot by Lightshot Burda büyük ihtimalle çocukların bisiklet dayayarak çizdiğini tahmin ettiğim 3 parça izimiz var Screenshot by Lightshot Arka tamponlarda ki çizikler Bunlara lokal boya yapılmalı mı yoksa gerek yok mu karar veremedik Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot Şimdi gelelim en çok çözüm aradığım konuya bunun gibi kapıların altında ki plastiklerde de çizikler oluşmuş siyah olup dikkat çekmese yine sıkıntı yok çoğu kahverengi aşırı gözüme batıyor işin kötü tarafı ailede bir tek benim gözüme battığı için kimse umursayıp çözüm aramıyor Screenshot by Lightshot Ehliyeti yeni aldım ve artık babamdan arabayla ilgilenirsin ben vakit bulamıyorum diye talimatta alınca gözüme çarpan temel konularda fikirlerinizi almak istedim umarım işe yarayabilecek bir şeyler vardır
ilk fotolardakiler pas ama önlem alınması kadar büyük birşey değil bence diğer şeyler herkeste var bide araban gri belli bile etmez takma kafana keyfine bak
Evet herkeste olan şeyler ben ziftleri kolonya ile çıkartmıştım ama iyi midir kötü müdür bilmiyorum bende işe yaradı Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Zift için spreyler satılıyor onlardan alabilirsin büyük marketlerde bile bulunur gaz yağı içeriklidir alkol boyaya zarar verebilir.
Pas konusunda bir servise götürücez aracı bayramdan sonra rutuş için belki biraz daha çizilmesini bekleyebiliriz de zift spreyini en kısa zamanda uygulamayı düşünüyorum Oto yıkamalarda gazla yıkama yapıyorlar acaba onu yapsak ziftin gitmesini sağlar mı ?