Arkadaşlar bugün hafif bi rampadan cıkıyordum aracın çekişi belirli derecede düştü ve motordan siren gibi ses gelmeye başladım biraz öyle devam ettim baktım olacak gibi degil cektim saga actım kaputu motorun arkasında bi cihaz var ondan motora hortum gidiyor anladıgım kadarıyla ses ondan geliyor varmı böyle bir problem yaşayan.?nedir bu sorunu tamirciyi aradım ya turbo yada mazot pompası diyor?
valla aracı çektirdim tamircinin kapısına, yarın bakarız dedi. bakalım sorun ne cıkacak, inş turbo cıkmaz şuan için fazla masraf, ama benimde tahminlerime göre turbo problem cıkaracak..
Forumda bir kişinin daha başına gelmişti bu olay ondada hortum yerinden çıkmış inş. sizinki de böyle bir olaydır.
tamirci ile baktık, adam bakar bakmaz turbo arızalı dedi, bakalım yarın sökecek bakacak. hayırlısı olsun diyecek birşey yok.
arkadaşlar turbo nun garantisi yokmu ben bu parçanın sıfırını alıpğ taktıracagım ama bana garantisi yok diyorlar bir ay sonra bozulursa hiç bir değişim söz konusu olmaz gibi sözler konuşuıluyor. servsi te değiştirsek de garantisi olmaz mı.
servislerin taktıkları parçala garanti verdikllerini biliyorum bir servis ile görüşmeni tavsiye ederim
ekol da çalışan tanıdıgım vardı onu aradım şimdi serviste garantisiz iş olmaz dedi ögle paydosundayım bitsin gidiiip bakıcam fiyatını ögrenip seni ararım dedi. bir tek turbo ile de bitmiyor iş onu değiştirince yagı filtresi vs... astarın yüzünü geçicek tamirci 1500 tl gibi bir rakam söyledi bakalım servis ne diyecek.. arada cok büyük fark olmazsa ve garanti verirse servise yaptırırız. birde bu turbo nun tamiri olmuyore mu bilen varmı
servis te garantiyi şöyle veriyor ben bunu değiştiririm ama bundan sonraki tüm bakımları bana yaptırırsan değiştirdigim ürünün garantisi olur diyor. ne yapıcaz bilmiyorum ki. ucuz bir parça da degil, nasıl garanti veremiyorlar anlayamıyorum
Öncelikle geçmiş olsun. Bizim bir arkadaşın Opel Astra 1.3 cdti motorundanda 1800 devirden sonra ıslık sesi geliyordu sanayiye götürdüğümüzde turbo arızası dediler opelin servisine götürdük manifoldu tutan contalar gevşemiş,sıktılar ve problem çözüldü.
araç 113.300 de cok sıkıntılı işler yok tamir olur mu yok sıfırını mı alsak, sıfırın garantisi yok, işi de bilmemek ayrı dert...