Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA BRC 3 sorun bir arada

'LPG Sistemleri' forumunda kendimce tarafından 26 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun1:son günlerde dönemeçlerde debriyaj fren ile yavaşlayıp vites
    küçültmeye kalktığımda araç stop ediyor ve direksiyon sertleştiği için 3
    oldu kaza tehlikesi yaşıyorum. taktırdığım
    sevise götürdüğümde defalarca bilgisayara bağladılar yeniden programladılar deneme sürüşü yapıyoruz birşey yok ancak sourun sürekli olmadığı için bir sonuç çıkmıyor. ancak ara sıra stop etme devam ediyor.

sorun2: araç benzinle çalışıp gaza eçmesi gayet normal iken gaz
    bittiğinde ne kadar gaza bassamda gitmiyor gaz bittiği belli oluyor ancak bir türlü
    benzine geçmiyor. elle butona basmak zorunda kalıyorum.

sorun3: araç gazla seyir halinde iken kırmızı ışıkta veya rampada
    benzinde olduğu gibi gaza bastığımda stop ediyor. kalkışlarda debriyajı
    bırakmadan önce 2000 devirden aşağı olduğunda stop ediyor. bu sorun
    monaj yapıldığında farkettim test sürüşünde söyledim ama çözü olmadı..

soduğum sorulara ayrıntılı cevap verirseniz en azında servise gitiğimde
    motor kaputunu açıp denemeler yapılıp sen böyle kullan bir
    sorun çıkarsa gene gelirsin laflarından kurtulmuş olurum.

Düzenleyen : kendimce

2. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    3 sorunun nedenı de lpg sıstemının map degerını okumaması ıle ılgılı.montajı hangı ılde hangı bayımıze yaptırdınız? Ayrıca arac ıle ılgılı tum problemı emre@2a-lpg.com a yazınız,sorununuz gıderılecektır.

3. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    edirne de trakya otogaza yaptırdım.

emre@2a-lpg.com a mail attım ama dönmedi henüz 4 gün oldu.

peki bu map ayarlarının bir standartı yokmu.. bir listesi yokmu..veya bilgisayar ile yapılıyor nasılsa uzaktan müdahale ile ayarlanamıyormu.

4. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Emre Bey ıle gorustum,musaıt oldugunda sıze donecek.gecıkme nedenı ıse teknık destek ekıbının suan ızınde olması.Sorununuzun cozumu cok basıt,muhetemelen bayının gozunden kacmıs olmalı.Aracınıza uzaktan baglanılıp sorununuz gıderılecektır.

5. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    vay be, uzaktan bağlantı bile yapıyorlarmış. Teknoloji bu işte. Bravo https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    Düzenleyen : bsdera

6. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün emre bey aradı sağolsun ilgilendi. yarın servise gidip uzaktan bağlantı ile ayarlamaları yapacaklarını söyledi. ilginize teşekkür ederim.

7. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Rıca ederım ,onemlı olan sızın memnunıyetınız,umarım sorununuz en kısa surede cozulur.

8. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uzaktan bağlantı ile ayar yapıldı 3-4 gün sorunsuz devam ediyorum derken bugün yine bir dönemeçte vites küçültürken stop etti.

bunu anlamış değilim.neden dönemeçlerde yavaşlayıp vites küçültecek zaman debriyaj + frene basıp direksiyonu da çevirince stop ediyor ve her zaman değil.
    :(

9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Uzak bağlantı yapıldığında Uzatma kamera ile tüm bağlantıların kontrol edilmesini rica ediniz.

Sistem windows ortamında internet üzerinden sorunsuz uzak bağlantı yapılabildiği gibi kamera ile inceleme şansı olabileceğini düşünüyorum.

10. nacibaspinar

nacibaspinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sorunların aynısı bendede var arabam 1.4 era 2008 model 30000 de. servise gittim aynı şeyleri yaptılar değişen bişey olmadı. eğer sorununuz çözülürse nasıl çözüldüğünü paylaşırsanız iyi olur teşekkürler

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün eirneden çorluya gittim hiçbirşey olmadı. ardından (motor soğuduktan sonra) çorlu içinde kırmızı ışıkta frenle yavaşladım durmak için debriyaja bastığımda anında devir saati sıfırladı ve stop etti. hızım 40-50 arasıydı. motor soğukken yapıyor herhalde dedim. ardından edirneye döndüm otobandan çıktıktan sonra şehir içinde yine aynı şey oldu dedim motorun soğukluk ve sıcaklıkla alakası olmuyor.

bunun ayarlarla alakası olduğunu sanmıyorum artık. ayarı bozuk olsa aynı şartlarda her zaman olur oysa bu aynı şartların hepsinde olmuyor.

benim tahminim arıza yazılımsal değil donanımsal.

en kısa sürede servise gidip parçalarını değiştirilmesini talep edeceğim. ya da sistemi iade edeceğim. bu şartlar altında çocuklarımla birlikte ailece güvenemedimiz bir araca nasıl binebiliriz ki. arabaya da yazık. onca masrafa da..

bir de arızanın sürekli yazılım ile alakalı olduğu düşünülüyor. ECU denilen let arızalı olamazmı acaba..

bu sorunu çorludaki arkadaşıma dabahsettim onda da ayı arabadan ve BRC var onda hiçbir sorun olmamış. sadece kırmıda durduktan sonra kalkışlarda stop ettirdiğini söyledi o da ilk kalkşta gaza çok yüklenmek gerekiyor dedi. ama stop etme olayı normal deil ve tehlikeli.

düşünsenizya kırmızı ışıktasınız duracaksınız arac stop ediyor. ya fren tutmaz ve öndek araca çarparsanız..

Allah korusun ama böyle giderse olcağı da bu gibi duruyor...

13. nacibaspinar

nacibaspinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">size tamamen katılıyorum ve acil çözüm bekliyorum. benAntalyadan kaşa giderken virajda başıma geldi araba stop etti direksiyon sertleşti az daha uçurumdan aşağıya uçuyordum. sorun küçük olabilir ama sebep olacağı sonuçlar büyük olacak allah korusun

14. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun hala devam ediyor. servise gittiğimde program giriliyor hata yok deniyor. peki bu ara sıra stop etmesinin sebebi ne olabilir. map okumuyordur denildi başa bir yorum gelmedi.

sorunun genelde düşük devirdeyken(2000 altı) debriyaja basıldığında olduğunu keşfettim sadece.. peki bu devir çok düşük denilecek ama trafikte ister istemez devrin buralara geldiği oluyor.
    hatta geçen gün 1.vites kaldırıma yanaşırken stop etti çarpıyordum nerdeyse..

15. hakan22

hakan22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

aynı sorun benim 2009 eramda var giderken farkında değilim bi bakıyorum araç istop etmiş bencede bu donanımla alakalı.servise gidiyorum hyundaiye sallıyor hyundaiye gidiyorum brc ye sallıyor biraz daha para koyup dizel almadığıma çok pişmanım

16. quintas

quintas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde geçen hafta sattığım brava vardı.o sorun yüzünden aracı sattım zaten ..viraja geldiğimde veya düz yolda ayağım birkaç saniyeden fazla basılı kaldımı debriyajda hemen istop ediyordu.atikerdi lpgsi oraya gittim çözemediler.ustaya gittim çözemediler.çok defa kaza atlattım bende baktım olacak gibi değil elden çıkardım aracı hemen.ama aldığım hyundai arabada lpg istiyo napcam ben???

17. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Onuda satıp dizel alın bence.

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Aramıza hoşgeldiniz. Ben elantra aracımda atiker kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorun kesinlikle yok. Büyük ihtimalle montajınızda sorun vardı ve çözemediler. Ehil bir ustada montaj yaptırın başınız ağrımaz.

19. quintas

quintas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    [/QUOTE]

Aramıza hoşgeldiniz. Ben elantra aracımda atiker kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorun kesinlikle yok. Büyük ihtimalle montajınızda sorun vardı ve çözemediler. Ehil bir ustada montaj yaptırın başınız ağrımaz. [/QUOTE]

tşk ederim.walla şimdi çekiniyorum gaz taktırmaya.tartarinin toptancısı bir arkadaşımız var esenlerde .bayi eğitimi veren arkadaşa taktıracağını söyledi benim lpg yi.heralde orda taktırıcam ama ne tartariniyi biliyorum nasıldır diye nede ustayı,inşallah dogru kişiler çıkar karşımıza .önemli bir mevzu çünkü

20. kendimce

kendimce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araca dün itibariyle bağlantı soketinden aracın kendi mapı ile kablo ile bağlantı yapıldı. yapılan bu bağlantıdan sonra bilgisayara bağlanarak map değeri oem map olarak seçildi. ardından ayarlardan rölentiye dönüş süresi uzatıldı. şimdi aradı test ediyorum 1 hafta 10 gün içinde durum hakkında tekrar 2a ya bilgi vereceğim. ayrıntıları buradan yazarım. ilgilenenlere duyurulur.

Bu Sayfayı Paylaş