arkadaşlar arabamda ufak taş sıçramaları vb. hemen çizikler oluyor boyası çok ince herhalde ki en ufak bir şeyde çizikler oluşuyor . bunları nasıl giderebilirim veya yeni çizikler oluşmaması için ne yapmam lazım??
Boya koruma varda taş sıçramalarına bişey yapamaz. Benim aklıma kaplama geliyor. Komple aracı kaplat sorun ortadan kalksın...
Gürcan Bey'in dediği gibi komple şeffaf film kaplatmaktan başka yolu yok,mutlaka oluyor ufak tefek şeyler.
Komple film kaplatmak zor iş, kapıların falan içten sökülmesi gerekebilir ama sadece kaputu kaplatmak kolay. En çok taş alan bölge orası çünkü, gerçi benim Era için iş işten geçmiş bi sürü taş izi var benden önceki sahibinden. Boyatsan ayrı dert satarken başına iş olur kaput niye boyalı önden kazası mı var arabanın diye değeri düşecek. Sahibinden.com da vardı kaput koruma filmi yapanlar, incelemek lazım
Oto aksesuarcı bir arkadaşım var.Motor kaputuna koruma filmi kaplıyor.Benim arabayı komple kaplayabilir misin diye sordum kapı kollarını çamurluktaki sinyalleri farları stopları sök gel dedi.1 günde kaplarım dedi.fiyat 1500 tl.Eğer düşünürseniz yardımcı olabilirim.2 yılda soyulmaya karşı garanti veriyor.
kaput filmi yaptırısanız kaliteli yaptırın, hem kullanırken hem de olur da ilerde çıkarırken hem kolay olur hem iz leke bırakmaz ardında.
Filmi arabayi sifir alinca yapacaksin bence.. Benim arabadada var sordum rutus yapariz ancak dediler. Veya kopmle boya ona da grek yok sanirim. GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
1. önce boya koruma 2. çizik ve taş sıçrayan yerlere aracın boya koduna göre aldığınız boyacıdan rötuş 3. rötuşlu yerlere polisaj ile pasta ve cila uygulaması 4. kaput filmi ben bir kaç yerden fikir aldım, bunları sırasıyla yaptıracağım..
Aynen öyle 0 km iken film çektirmek lazım. ben de 1 yıl oldu alalı. Şu an 4-5 taş izi var. SONAX ve AUTO KING e sordum fiyat öğrenmek için. önce rutuş yaparız, sonra şeffaf film olur dediler.
SONAX Tam boy kaput filmi- 400 tl (150 mikron). AUTO KING 30cm-231 tl 45cm301 tl 60cm- 370 tl Tabiki bu 2. el araçlar için ve yaklaşık fiyatlar.
konuyu hortlatmak gibi olmasın ama devam edelim bu konuya kimimben58(babam ) 100 tl ye ön kaputu kaplattık renksiz filmle ama yinede içinde kalan taş çizikleri filan duruyor kesin bir çözüm olmadı önerilere devam edelim çünkü çoğu forum üyesi aynı dertten muzdarip biliyorum...
https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?17391-Taş-İzlerine-Rötüş-Nasıl-Yapılır(Fotolu) Taş izlerine konudaki gibi rötüş yapılabilir.
peki bunu elimizle kendimiz yaparsak mı yoksa pasta cila yapan bir yere mi yaptırsak daha iyi bir görünüm olur??? fiyatı nedir bu işlemlerin genel olarak???