Select donanımlı aracımda internet üzerinden donanım özelliklerini aradığımda, "bilgi ekranı" isimli bir donanımdan bahsediliyordu. Bunu ben, yol bilgisayarı olarak yorumlamıştım. Ancak arabayı kurcaladıkça gördüm ki, sadece ortalama tüketim bilgisi, kalan yaıtla gidilecek km ile günlük km bilgisi dışında bilgiye sahip değil. Açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu, daha önce kullandığım Yol Bilgisayarı olan araçlarda çok daha fazla bilgi vardı, beklentim bu yönde idi. Demek ki Hyundai "dijital bilgi ekranı" derken benim bildiğim tabir ile yol bilgisayarı dememiş. Suçlamak değil ama küçük çapta bir hayal kırıklığı oldu. Şimdilik aracımı eleştirebileceğim tek nokta bu ekran ve bu ekranın kumanda edildiği "trip" tuşunun yeri...
Hyundai daha yüksek sınıf araçlarında (elantra, i30, i40) bahsettiğiniz donanım mevcut. Siz yine şanslısınız benim aracımda sadece km sayacı var
yanlış hatırlamıyorsam era'larda sadece select ve style donanımda bu özellik var. Çok da kritik bir şey değil. Kullanmadan önce ben bunu Yol Bilgisiyarı olarak yorumlamıştım da o bakımdan küçük çaplı bir hayal kırıklığı oldu. Araç kullanımında bence ergonomi olarak şimdilik görebildiğim tek kusur bu trip tuşunun yeri. Hani silecek kolu üzerinde olsa daha iyi olmaz mıydı diye düşünmüyor değilim.
Konu içeriği ile alakalı ve açıklayıcı başlık seçmeniz gerekiyor. Lütfen forum kurallarını bir kez okuyun.
konu ile içeriğin uyumlu olduğunu düşünüyorum. Böyle şeylere dikkat ederim. Tantım yazımda da belirtmiştim.
"Era bilgi ekranı hakkında" vb gibi bir başlık daha açıklayıcıdır. Küçük eleştiri derseniz içerikten uzak olur.
yorum farkı.... dediğiniz gibi olsun. ancak başlık değiştirme yerini bulamadım seçeneklerde, mümkünse siz değişterbilir misiniz? ya da böyle devam edebilir.
Evet eleştiri yazınca farklı şeylerle karşılaşacağını düşünüyor insan olmayan bir özelliği eleştirmek,tabi ki eleştirilebilir ama olmayan bir çok şey var mesela hadi eleştirelim bu arabada elektrik kumandalı koltuk ta yok, kısaca her araçta beklentilerini karşılayacak özellikler olması mümkün değil ancak çok daha üst sınıf araçlarla tatmin olunabilir yada şöyle söyleyelim bu paraya bu kadar....
Bilgi ekranı olarak verilen özellikte beklentim ile "olan" arasındaki fark idi. ve bu da benim için bir hayal kırıklığı idi. Haddim olmayarak eleştirdiğim kısım ise "trip" tuşunun yeri idi ve yorumum bu tuşun daha ergonomik bir yerde mesela silecek kolu üzerinde olması idi. Ama bu benim kendi görüşüm kendi eleştirimdir. katılırsınız, katılmazsınız saygı duyarım. Bu açıdan bakınca "bence" başlık ile içerik uyumsuz olmuyor, ama yöneticilerden gelen eleştiri kulak arkası edilmez zannımca. Bu sebeple yorum farkı diyerek başlığın düzeltilmesini rica ettim. Forum ortamlarında tek dil yazı olunca, (örneğin ses tonu,mimik...vs kullanılmayınca) bazı kelimeler yanlış anlaşılmaya açık olabilir. Ayrıca accent lerin segmenti ve "köfte ekmek" ilişkisini biliyorum. Zaten beklentim de bu düzeyde. Beklentim düşük olunca sıkıntı da olmaz. Ama dediğim gibi yazdıklarımdan yorum farkı çıkabiliyor. Değişim için teşekkürler.
Ya aslında bir sıkıntı yok sadece dediğim gibi ve sizin dediğiniz gibi ilk bakışta farklı seyler düşünüyor insan bunlar eleştirimeyecek şeyler değil tabiki eleştirmeninde faydası var zararı yok mesela trip butonu konusunda katılıyorum ergonomik olmadığı doğru hatta bu eleşitirilerin en azından assan dikkate alırsa faydalıdır.