Merhaba arkadaslar ben engin, herkese kazasiz belasiz surusler diliyorum. Aracim 2010 model 1.4 benzinli 30 binde era team abs Aracimin yagini, bujilerini, filtrelerini, antifiriz degisimini, balata kontrolerini kendim yapacagim fakat nerede kac numara anahtar kullanilir ona ihtiyacim var. 1.mesala motorun ustundeki siyah koruma kapagi kac numarali lokma acar. 2.bujiler 16mm galiba dogru mu? 16 lik buji anahtari olur mu? 3. Radyatorden komple antifirizi bosaltacagim. Radyatoru alttan kac numara anahtarla tahliye yaptırabilirim. 4.yag tapasi kac numara anahtar ile aciliyor.? 5.balatalar iyi durumda sadece wd-40 sıksam yeterli olurmu? 6. Baska bakim yaparken gozumden kacan sokulecek birsey var mi? Sevgi ve saygılarımla.
balatalara wd40 sıkmayın onu baştan söyleyim balata spreyi kullanmalısınız.. radyatörü boşaltmak için de altta yeşil tapa var o büyük tornavida tarzı bişeyle sökülebilir lokma olmaz.. motor korumayı sökmek için 8 yada 11 galiba ama bilemicem takım varsa sorun yok uyar birisi. bujiler 16 diye biliyorum ama kendim sökmediğim için net cevap veremem. ayrıca ilk mesajımızda kendimizi tanıtıyoruz..
Engin bey kendinizi tanisma bolumunden tanitirsaniz seviniriz. Sorunuza gelince elinizde hazir bir lokma seti uzatmasi, acik ve kapali agizli anahtar takimi, tornavida takimi, pense kerpeden vs gibi yardimci ekipmanlarda olmali. Eksik kalan malzeme yerine baska bir anahtar uydurup somunu bozmaktansa yapmamak daha iyi. tapatalk sagolsun
Koçtaş, ikea, bauhaus gibi marketlerden bir takım çantası almanız lazım bence. Şu şekilde bişey olabilir, belki daha ucuzunu da bulabilirsiniz. Ben örnek olsun diye link verdim. BAUHAUS İnş.Mlzm. ve Ev Gereçleri Ltd.Şti. Universal Çok Amaçlı Takım Çantası Seti