arkadaşlar 40-50km hızlarla viraj dönüyorken yada düz yolda aynı hızda sağa sola direksiyonu yapınca arkada sağa sola bir esneme var sanki arka bir tarafın üstüne yatıyor gibi servise gittim birşey yok dediler neden olabilir bilginize..
Lastiklerin kalitesinin düşük olması veya ömrünü doldurmasından olur. Ayrıca jant ile lastik arasındaki mesafenin geniş olması da esneme yaptırır, 14 jant yerine 15,16 jant takılırsa esneme azalır.
Nasip olursa benimde değiştirmem lazım lastikleri.Michelien alabilirsem tadından yenmez.Jantlar orjinal jantları.
Alacağınız lastiğin bayat olmamasına dikkat edin, üzerinde üretim haftası ve yılı yazar. Ayrıca ben kumho kullanıyorum, gayet memnunum tavsiye ederim.
Tamamen Era ların süspansiyonun yumuşak olmasından dolayı, lastikle bi alakası yok boşuna değiştirmeyin. Çok şikayetçiyseniz spor yay taktırabilirsiniz yada onunla yaşamaya alışacaksınız. Aracınızda bi sıkıntı yok yani orjinali bu <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
bende bir şey sorabilirmiyim? Benim aracım da 2008 1,5 dizel çok yaylanıyor.Yolda hafif bir dalgalanma görmeye dursun tekerler yerden kesilecek gibi nasıl yaylanıyor. Hele yüksek hızlarda. Bu tüm eralarda mı var acaba. Süspansiyonu hassa ondan mı başka bir sebebi mi var.
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Tüm Eralarda var tek çözüm spor yay takmak gibi görünüyor
ustad kumho hangi modeli senin ki... bende orjinal gelen p6000 leri değiştirecem. kumho düşünüyorum ama hiç kullanmadım biraz tereddüt ediyorum...
Benim lastik "Kumho solus kh17" modeli, önceki aynen seninki gibi fabrikanın taktığı pirelli P6000'di. P6000'den sonra bu lastikten çok memnun kalırsın bence, ayrıca fiyatı da gayet uygun. Zaten dikkat edersen Kore üretimi olan Hyundailerin bazılarında kumho lastik olduğunu göreceksin.
ben de 185x65x14 bridgestone almıştım sıfır.. şimdi yol tutuşunu artırmak için hem jant hem de lastik bakıyorum.. ne tavsiye dersiniz?
teşekkür ederim ustad kumho alacağım sanırım son bi daha bakıphttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
p6000 ile 2 sene ve 18 bin km. oldu. ne zaman değiştirmek lazım? bir de hem konfor, hem performans, hem de dayanıklılık istesek ne almalıyız?