Öncelikle belirtmek isterim konuyu aradım ama bulamadım o yüzden yeni konu açtım..Varsa da ksr bakmayın, sorum şu ki, era'da arka hoparlörler bildiğim kadarıyla oval?yani bildiğimiz pıoneer oval hoparlörler gibi? ben bunları cıkarıp pıoneer 440 watt lık kullanmak istiyorum, ön tarafada mid-bas takımı ve 4 kanal anfiyle beslemek istiyorum acaba orjinal şekilde oturur mu?kullanan varsa, bilgi verebilir mi?
https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?21517-Accent-Era-Arka-Pandizot-Sökme-Hoparlör-Değişimi arka hoparlör konusu burada ön hoparlörlerde 16 cm diye biliyorum 16cm mid takımı ile orjinal olarak oturur fakat iyi ses kalitesi için teybi de değiştirmek iyi olur
diy (do it yourself) bölümünde konular kapalı orjinal konunun linki https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?18447-Accent-Era-Arka-Pandizotu-(Hoparlörleri)-Sökme!
ön hoparlörler tam 16 cmdir. piyasada satılan çoğu hoparlör 16,5 cmdir buna dikkat etmeniz gerekli yoksa kasnaktı filan uğraşırsınız.
Sizin düşündüğüzü ben bu sene başında uyguladım, güzelde sonuç aldım. Ürünleri gittigidiyor, sahibinden gibi sitelerden temin edip, takması için bir tesisatçıya 100 tl verdim. Ana üniteioneer deh4000ub Amfi: Xetec xi-90.4 Midler :Hertz esk 165 6x9 ioneer ts-6994s Kablolar :Audison fsk 300 kit
merhaba arkadaşım, ben kullanıyorum aracımda sorunsuz oturdu yerlerine. arka hoparlörler piooner oval 600 watt. ön kapılar 16.5 cm evet altını çizdim alırken ki dikkatsizliğim yada yarım santimden bi şey olmaz deyimim yüzünden çok uğraşarak yerine oturttuk ve sorunsuz oldu. ama siz 16 alın başınız ağrımasın. oval hoparlörler için arka komponentin altında ince bi tabaka halinde bez gibi bişey var onun çıkarılması gerekiyor yoksa pot yapıp kabarık tutuyor. ancak o bezin neden koyuldugunu söküldükten sonra anladım. ses yükseldiginde bas arttıgında arka pandizot titreyip ses yapıyor. o bez olsaydı o ses olmayacaktı amacı oymuş. anfi'yide bagaja koydurdum, kablo bağlantıları vs. yapan kişinin başında durursanız güzelce yapıyor. korkulacak bişey yok açıkcası yeterki aracın içinde kabloların geçtiği yerleri tornavidayla yaralamasınlar. artık plastik tornavida var çizmeden kastırabiliyosunuz onu kullandı benim ustam başka sorunuz varsa yardımcı olabilirim mesaj atmanız yeterli elimden geldigi kadar yardım edebilirim. Teybimin resmi..
kasnakla ugrasmaya gerek yok getzlerde 16 cm ama 16.5 cm var bende 3 vidasını takarsınız hoparlörün sorun olmaz kasnağanada gerek kalmaz gayetde sağlam oluyor bir sıkıntı yok 16.5 cm kullanmakta
abi ben o kasnağı o anlamda söylememiştim ki Getz34' ün dediği gibi 3 vidası takılınca birde componentin bi şapkası var yada benim aldıgım JBL markaydı çerçeve gibi bişey onu çıkartırsanız oturuyo 16.5 cm. Kasnak yok akılınızdan bi çıkartın kasnağı, benim demek istediğim aracın ses sisteminin kabloları döşenirken aracın içindeki döşemeler ( kapı içi, alt kablo olukları vs.) onları söken kişiye dikkat etin tornavidayla sökecem diye köşesinden asılıp kastırıp çizmesin demeye çalışmıştım
Tesekkür ederim yasin hocam, saolun...ara tatilde yapıcam işte inşallah...teyp roadstar mı? görüntü kalitesi, dokunmatik, ses kalitesi nasıl? ...kaç inç bide? Tesisatınızı yazarmısınız?merak ediyorum...
Şu Başlıkları Büyük Hafle Açmayın.. [h=3]Duyuru: Komple Büyük Harfle Yazılan Başlıklı Konular Silinecektir[/h]