Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Amorsitörlere eleştiri yapan arkadaşlara

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda AhTeke tarafından 19 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era amortisör hakkında biçok şey okudum bu forumda.Yok resmen zıplıyorsun yok lokurtu geliyor felan deniliyor.Aracı kullanmadığım için yorum yapmıyordum ama aracı bizzat edenedikten sonrao yorumları yapan arkadaşlara burdan soruyorum o yorumları neye göre yaptınız arkadaşlar.Amorsitörleri gayet yumuşak 785 km geldim ama hiç zıplatmadı beni ayrıca lokurtuyu da özellikle dinledim ama lokurtu felan duymadım.Bence era ya yapılan eleştirileriniz yersiz.
    Bu arada benim araç 2007 benzinli era team

2. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    tecrübeye dayanıyorr bir süre arabayla içli-dışlı olun ilerde seslerin değişeceği zaman bunun farkına siz de varmış olursunuz... benım tecrübelerim bu yönde oldu

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim Getz aracım var. Arkadaşımada kasko tarafından 2010 sıfır 1.4 Era verilmişti. Biraz Erayla seyahat ettikten sonra Getize göre süspansiyonu lokurtulu. Tıpkı 2000 model Vectralardaki gibi. Zıplama olayını hissetmedim ama lokurtuları kendi arabamla kıyasladığımda hissedilir biçimde fark var.

4. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla hocam lokurtuyu dediğiniz gibi zamanla duyabilirim belki ama.zıplatma diye bişey yok 20 çeşit araba bindik bugüne kadar,neyin ne oldugunu da iyi kötü anlıyabiliyoruz

5. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    aracınızla düz yola cıktın 160 km ye kadar gelin o da olmadı 120 km tek siz olun aracınız da arkada da birisi

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elbetteki kişiden kişiye değişir bu tür durumlar. Biz ailece araba konusunda çok titiz olduğumuz için Eraya daha bindiğim ilk 500 mt mesafedeki tümsek ve çukurlarda anladımki süspansiyonda lokurtu biçiminde sesler oluşuyor. Hani diyecemki araba hor kullanıldı vs ama daha araba ilk bakımına dahi girmemiş.

Bu durumu ben değil yakın çevremden dostlarımda aynı şeyi söylemekte.

7. mehmetali37

mehmetali37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım 23000 km de 20000 km de 4 amortisörü lokutu yüzünden yetkili servis tarafından değiştirildi 3000 km oldu ama yine hafiften başladı

8. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    "Yeni baştan tasarlanan süspansiyon geometrisi sayesinde titreşim ve gürültüyü en az seviyeye indiren Accent Era, her türlü yol şartında en üstün sürüş özelliklerini sunuyor.

Ön süspansiyonda bağımsız McPherson tipi kovanlar, helezon yaylar ve denge çubuğu kullanılırken arkada ise denge çubuk akslı bağımsız süspansiyon ve helezon yaylar bulunuyor. Gazlı tip teleskopik amortisörlerin bulunduğu Accent Era'da kullanılan hıza duyarlı ve elektrik destekli direksiyon sistemi, park anında ve yoğun trafikte yüksek manevra kabiliyeti sağlarken yüksek süratlerde de kontrollü sürüş sunuyor."

reklamıyla satışa sunuldu era 2006 senesinde..durum hiç söylendiği gibi değil.selamlar.
    Düzenleyen : enginis58

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    neden aynı uzunlukta ve tipde başka amortisör denemiyorsunuz ???
    mesela boyu ve bağlantı noktaları aynı olan bir bmw bir peugeot amortisörü ...
    örnekleri bir dünya mevcut ...

10. mehmetali37

mehmetali37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garantisi bitince ilk işim o olacak

11. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mesela land rover discovery kullanan ve araziye giren bir kaç tanıdığım jeep wj ve zj kasa amortisörü kullanıyor daha uzun ömürlü ve konforlu olduğu için ...

12. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    hiç era kullanmadım ama benim aracımda 3.5cm eibach pro kit olmasına rağmen bu tarzda şikayet etmiyorum yani ne lokurtu var nede herhangi bir ses neresinden çıkıyor çok merak ediyorum

13. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tümseklerden çukurlardan geçince "tıss tıss" şeklinde gelen ses bir sorun işareti midir yoksa amortisörün doğası gereği çıkması gereken ses midir ?? benim ilk aracım bu da tabir edilen sesleri kolay kolay seçemiyorum...

14. 1991

1991 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o ses gayet normal lokurtu daha bi tok oluyor bu tıss sesi hafif gaz kaçırıyormuş gibi çıkar.ben mercedeslerde bile duyuyorum o tıss lamayı çokta hoşuma gidiyor :)

15. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar lokurtu seslerinden ben de şikayetçiydim.2ay kadar önce Z rotları değiştirdik.Ses hemen hemen kesildi.İlk halinden daha iyi oldu.Serviste garanti kapsamındandeğiştirebilirsiniz.Bilginize.

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bende 100.000 km kullandım zıplama öyle abartılı değildi her araçta mevcut olan yaylanmaydı...

Bende kar zinciriyle 400 km yol gidince sol ön rot başı ile z rotlarını bozdum,serviste baktıklarında rot başı nerdeyse kopmaya yaklaşmış(400 km zincirle gidip birde üzerine 1000 km yapması ön takımın ne kadar sağlam olduğunu gösterdi) benim hatam olduğu halde servis garantiden halletti sağolsunlar....

Başkada sorunum yoktu az yakıtı ve performansı beni eraya aşık etti...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neden 160 la gidiyim hocam o hız bana fazla

18. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben geçen çarşamba istanbula geldim sabiha gökçen havaalanından bi accent taksie bindim gece 12:45 de küçük yalıyakadar gittim özellikle ses dinledim ses felan yok gayet rahat bi araba sordum taksiciye ses varmı amortisörlerden ses geliyomu felan diye adam ses felan yok dedi hatta 160 felan sabit gitti küçükyalıya kadar 2010model accent era 1.4 team abs modeliymiş arabada
    Düzenleyen : efe34

19. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bende bu yorumları dinlerken çok tedirgin oldum ama arabama kavuşunca ne ses ne bişey gayette yumuşak ve rahat amortisirler

20. mehmet38

mehmet38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam siz ya hiç arabaya binmemişsiniz yada kendini teselli ediyorsun. hyundai kendi bile kabul ediyor yersen arac böyle diyor sen ne hoplamayı ne zıplamayı nede lokurtuyu duymuyor hissetmiyorsun tebrk ederim.

Bu Sayfayı Paylaş