Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era almalımıyım yardım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda style plus tarafından 21 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu

1. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlarikinci aracım olarakera 1,6 style düşünüyorum arabanın artıları ve eksileri nelerdir kullananlar biligi verirse sevinirim test sürüşünde passatan inip eraya binmeme rağmen konfor bakımından fazla eksik görmedim ama süspansiyonlar berbat sizce almalımıyım

2. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Eğer süspansiyonları kafana takmayacaksan (bana göre berbat değil, memnun etmiyor sadece) bence al. Ciddi bir fiyat farkı var passat ile. Enine boyuna düşünerek karar ver. Yani aracı bilerek al.Amortisörleri sonradan 600 YTL vererek KaiRio'nun amortisörleri ile değiştirince sorun kalmıyormuş. Deneyen arkadaşların ifadesi bu şekilde. Birde lastikleri kaliteli ve konforlu bir lastik ile değiştirirsen hiç bir şey hissetmezsin.
    Düzenleyen : macellan72

3. Yargic_82

Yargic_82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Passatı memnun olmadığın için satıyorsan. eraya hiç bulaşma derim...

4. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgi için teşekkürler inş yeniden hyundaili olacağım passat garaja koymanın vakti geldi artık onuda şehirler arasında kullanırım

5. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır passatı satmıyorum sadece sehir içerisinde park olsun kalabalık trafikte serit değiştirme olsun sorun yaşatıyor uzun olduğu için onu garaja koycam yada hanıma vercem

6. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konfor ve motor gücü bakımından era şahane ama süspansiyon ve sagından solundan gelen gıcırtı ve tıkırtılar ve süspansiyonun "macellan 72"ninde dedigi gibi berbat olmaması sadece tatmin etmesi gibi sorunlar birazcıkta olsa can sıkıyor yinede başarılı sayılacak bi otomobil era..

7. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence şehiriçi manevra kabiliyeti olsun, park etme falan gibi araba arıyorsanız" şehir faresi" olan hyundai getz'i şiddetle tavsiye ederim.. dış görünüşüne rağmen şaşırtıcı geniş bir iç hacmi var..özellikle tavan yüksekliği iyi..eradan 2 cm daha yüksek.. şehiriçi için küçük hatchback araba olan getz'den memnun kalırsınız...

getz'in atak,pratik,seri,kullanımı kolay, manevra kabiliyeti güzel, park etmesi kolay,sorun yaşatmayacak bir araba olduğunu söyleyebilirim.şehiriçi için ideal

Düzenleyen : hyundai_engine

8. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar geçtiğimiz Haziran ayında uzun yolculuğa çıktım amortisörler yüzünden yolculuktan pek keyif alamadım desem yeridir... Yalnız geçtiğimiz hafta yine uzun yola çıktım...Bu sefer araç çok daha fazla yüklüydü. Bagaj tam doluydu ve arkada iki yetişkin kişi daha vardı... Eski accentimde böyle bir yükte aracın tamponu yere değerdi neredeyse ama Era da fazla farketmedi çok az oturdu o kadar yüke rağmen...Ayrıca bu zıplamalar yerini çok konforlu bir araca bıraktı...Daha önce zıpladığım yolda sanki şu yolcu otobüslerindeki gibi tatlı tatlı yaylanarak gittim geldim çokta keyif aldım... Ne diyorsunuz bu işe? Amortisörden şikayetçi arkadaşlar aracını birde yüklü olarak denedilermi acaba? İzlenimler nasıl merak ettim...
    Amortsiörlerde sorun yok düzgün çalışıyor ama bozuk yol performansı kötü diyebiliriz fazla zıplıyor... Geçtiğimiz haftaki uzun yolculuğumda İstanbul-İpsala sınırı 230 km.Sınıra kadar tatlı tatlı yaylandık.Sınırdan Yunanistan a geçince hemen otoban başlıyor zaten hiçbir sorun yok... O kadar yükle 205 km yi gördüm... Adamlarınki otoban değil uçak pisti sanki... Birde kötü haber, avrupa da dizel yakıt benzinden 30 cent/euro daha pahalı... Bizde avrupa standardında dizel yakıta geçince sanırım benzin dizele göre daha ucuz kalacak...
    Uzun lafın kısası, Era yı beğendiyseniz alın arkadaşım... Her ne kadar eksileri varsada artıları daha fazla... Motorunu ise öldüremezsiniz zaten.
    Düzenleyen : raven

9. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yüklü olarak kullandığımda bende de hiç bir zıplama ve salınım olmuyor. Bilhakis seninki gibi çok tatlı bir yaylanma var. Araç boşken salınım daha çok hissediliyor.

10. Misafir

Misafir Guest

Benim fikrim, eğer seri, ucuz, derli toplu, pratikve yeterli donanıma sahip bir araba istiyorsanız hiç düşünmeyin, ancak "arkadaş benim motor gücüyle işim olmaz, hantal olsun, pahalı olsunama sessiz vekonforlu olsun" diyorsanız hiç bulaşmayın.

11. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun abi çok haklısın. Araba alırken insanlar beklentilerine uygun araç seçmeli. Test sürüşü yapmalı, forumları dolaşmalı, tanıdık araba sahipleri ile konuşmalı vs. vs... Kısacası aldığı arabada karşılaşılan problemleri bilip ona göre binmeli. Bazıları gibi 30 milyarlık araba alıp o aldığı arabadan 70-80 milyarlık (AUDI-BMW-VW PASSAT) araba konforu ve kalitesi beklememeli.

12. Misafir

Misafir Guest

Bu arada Team ABS versiyonunu tavsiye ederim, Style ilearalarındaki donanım farkı fiyat farkını karşılamıyor diye düşünüyorum, hatta şehir içi kullanacaksanız 2.900 gibi bir farkla dizel (Era olduğu için)almanızı tavsiye ederim, yani Style paketine vereceğiniz farkın (bence donanım farkı bu parayı haketmiyor) üzerine biraz daha ilave edip dizel alabilirsiniz, artık şehiriçi dizel uzun yoldan daha avantajlı, yaklaşık 15 ykrş farkediyor, bunu da 20.000 km'de amorti edersiniz. Almayı düşünürseniz bana araba satan firma bu konuda çok istekli, size araba satmak için büyük uğraşı veriyor, fiyat alıp daha sonra diğer bayilerle de görüşürsünüz.

Not : Bu arada fiyat listesine baktım, fark vermenize gerek bile yok, hatta cebinizde para bile kalıyor

<TABLE style="PADDING-RIGHT: 13px; MARGIN-TOP: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" ="rightbottombordered">

<TR style="HEIGHT: 20px" ="style3 bluetext">
    <TD style="PADDING-LEFT: 10px" ="lefttopbordered style3">1.6 STYLE
    <TD style="PADDING-LEFT: 105px" ="lefttopbordered style3">30,900YTL

<TABLE style="PADDING-RIGHT: 13px; MARGIN-TOP: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" ="rightbottombordered">

<TR style="HEIGHT: 20px" ="style3 bluetext">
    <TD style="PADDING-LEFT: 10px" ="lefttopbordered style3">1.5 CRDi-VGT TEAM ABS
    <TD style="PADDING-LEFT: 105px" ="lefttopbordered style3">28,400YTL

Bence hiç düşünmeyin derim, en azından eğer memnun kalmayıp satmaya kalkarsanız dizel'i hem daha çabuk satarsınız hemde çok daha az zarar edersiniz.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

13. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alında style paketini şeçmemin nedeni çelik jant ve deri direksiyon simidi konfor açısından konuşursakzaten passatımdaki konforu aramıyorum aramam mantıksızlık olur ama yarın test sürüşüne çıkacağım ve büyük ihtimal style modelini alacağım bana bir renk önerirseniz sevinirim (gri dışında)

14. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kum beji yada kristal mavi alın derim. İkiside süper ötesi duruyor. (Gri dışında)

MehmetHan bunu beğendi.
  15. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede eralara en çok yakışan renk gri ama

aracımı bi daha almış olsam önce siyah sonra titanyum gri(koyu gri)düşünürdüm

Düzenleyen : BursaEra

16. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk ederim siyah a ne dersiniz benim aklımdan geçen oydu aslında ama temiz durması gerekiyor

17. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Siyah çok asil bir renk ama bakımı zor. Çok sık yıkanıp silinmesi lazım. Koyu renk tercih ediyorsanız Gece Mavisi de güzel durur.

18. Misafir

Misafir Guest

<TABLE =rightbottombordered style="PADDING-RIGHT: 13px; MARGIN-TOP: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR ="style3 bluetext" style="HEIGHT: 20px">
    <TD ="lefttopbordered style3" style="PADDING-LEFT: 10px">1.6 SELECT
    <TD ="lefttopbordered style3" style="PADDING-LEFT: 105px">27,700YTL

<TABLE =rightbottombordered style="PADDING-RIGHT: 13px; MARGIN-TOP: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR ="style3 bluetext" style="HEIGHT: 20px">
    <TD ="lefttopbordered style3" style="PADDING-LEFT: 10px">1.6 STYLE
    <TD ="lefttopbordered style3" style="PADDING-LEFT: 105px">30,900YTL

Aralarında3.200YTL fark var, 4 tane çelik cant dediğiniz lastikçide 500 YTl, hemde istediğiniz modeli seçme şansınız var, bunu haricinde suunroof ve H.Y. fazlalığı var, 2.700 için değermi sizin tasarrufunuz tabi'ki.

19. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yan hava yastıklarının olması sizin için çok önemli ise Style alın derim ama onun dışında Coşkun abi bence haklı. Çelik jant ve sunroof için o kadar fark vermeye değmez. 1.200 YTL'ye 4 tane çelik jant ve en iyisinden 4 tane lastik alabilirsiniz.

20. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben ne yazıkki arabayı hızlı kullanan bir insanım yatığımın yanlış olduğunu biliyorum ama artık yavaş gidemiyorum o yüzden hava yastıkları önemli
    Düzenleyen : style plus

Bu Sayfayı Paylaş