Arkadaşlar 2009 era benzinli aracıma spor yay yaptırmayı düşünüyorum,ama gerçeği söylemek gerekirse kafam biraz karıştı. Bazıları diyor eibach yaptır bazıları diyor air yaptır vs. Benim hoşuma air süspansiyonlar gitti ama park ettiğin zaman inen hareket anında yukarı yükselen tip değil. istediğin zaman indirip yükseltebileceğin model var diye duydum. Ama öncelikle sizlerinde bilgisini ve düşüncesini almak istedim. Not : araca jant takımı almıştım.şuanda marşpiyel takımı,air yay ,multimedya sistemi düşünüyorum. Artık bunlar 3-5 tutar diye düşünüyorum
En kötü air süspansiyon sistemi 3.500 tl den başlayıp 10 bine kadar gidiyo kaliteye moda göre işçiliğe göre multimedya 600 800 arası güzel birşey alırsın marşpiyel tahminimce 150 200 tl felan hocam air süspansiyon bağımsız süspansiyon aracın fabrika ayarlarıyla oynuyosun Allah korusun uzun yolda giderken bi hava kaçırsa yada başka bi sıkıntı olup araba inerse bi anda ne yapıcaksın yada kumandaya yanlıslıkla basıp virajda takla açarsan ne olucak ?
Bak air süspansiyon hakkında ben bu şekilde düşünmedim doğru diyorsun. Peki ozmn eibach 35 mm lik spor yay takimi için ne dersin ? SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardeşim ben 5cm ve 3.5 yay denedim piyasadaki yaylardan beş para etmez sekiyor zıplatıyo konfor sıfır kendi orjinal yayını kestir yada press yaptır yada vogland al 3.5 cm lik tavsiyem air işine bulaşma air taktıranlar genelde haftasonu binenler yada forum fuar için yani görüntü şekil şükül için yaptırıyolar
Bende eibach 35mm lik spor yay düşünüyorum Kesme yada pres baskı hiç iyi değil diyorlar arabaya sıkıntı yaratır diyorlar SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence araba ne olursa olsun bi şekilde indirip kaldırmak iyi bir şey değil...hiç kimseye de tavsiye etmem... basık arabayı güvenliği bir tarafa bırakırsak, sürüş konforunu olumsuz yönde etkiler....arka tamponun ve ön tamponun alt kısımları kaldırıma yanaşırken çiziklerle dolu olur....abim seat leon almıştı kuzenimden araba aşırı basıktı sürerken altı sürtecekmi diye endişelenmekten 125 beygirin tadına varamadım...abimi kafaladım gitti orijinal taktı süper oldu...bence arabanızın orjinalliğini bozmayın....tümseklerden saçma sapan hareketlerle geçmek bile çok itici geliyor insana ayrıca resimdeki aracın jantlarıda çok hoş....gerek yok ya boşver
Doğru diyorsun kardeş haklısın ama resimde gördüğün jantlar aracı indirmedigim sürece çok dandik görünüyor. Yani lastik ve samurluk aradaki mesafe çok kötü duruyor göze hoş gelmiyor SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tabi ki göz var, göz var...bu önyargılarım belkide basık araç kullanıp sevmediğim hoşlanmadığımdandır, yüksek araçlar hep çok hoşuma gitmiştir, basık araçların yanında şöyle bi durunca kaput aşağıda kalıyor ya deli oluyorum....tabi böyle olmasını isteyenede çok saygı duyuyorum ama ülkemizin bozuk ve engebeli yollarında, kasis standardı bile olmayan ülkemde (bazı kasislerin yüksekliği örn:30 bazıları 40 olabiliyor,,birine sürtmüyorsun diğerine sürtüyorsun sinir bozucu) ben hoş görmüyorum.... haa bide arabamıza birsürü insan biniyor 5 kişi oluyoruz bazen 1 kişi dışarda kalıyor onuda sıkıştırıyoruz 5+1 yapıyoruz ya anladın onu
Burası canlanmışken sorayım lakin forumda hangi başlığa soracağımı bilemedim kusura bakmayın arkadaşlar... 1.4 eramın baskı balata triger ve ön amartisörleri değiştireceğim öneri ve fiyat bilgisi olan var mı acaba ?
sana netten araştırmanı öneririm...Hyundai satan birçok site var (a kparça, yedekparçaburada vb gibi) bunlardan bak...hangisinin fiyatı uygun gelirse ordan sipariş et kolay gelsin