Bildiğiniz Üzere Air süspansiyonu bazı araç markaları arcında fabrika çıkışı olarak mevcut fakat bizim araçlarımızda yok malesef, Forum da arattım ama Era Aracına uygulayan göremedim, Soruma gelince sizce Era ma taktırsam nasıl olur ? Artı kullanan yada çevresinde böyle sonradan uygulama yapılmış araç var ise eksileri artıları nedir? yani yol tutuşu yüksek hızlar da bi risk teşkil eder mi?
Eğer bunu taktırıp orjinal jantlar veya kapaklar ile dolaşacaksanız hiç yaptırmayın. Rezalet görüntü oluyor etrafımızda era olmasada bir çok örneği var.. Eğer TR'de tek olacağım diyorsanız güzel bir jant, plasti dip ile veya başka yolla aracın rengi değişirse ekstralar ile mükemmel görüntü alınır ve yabancı ülkedeki eraların resimlerine bakmadan sizinkine bakarız.. Air süspansiyon bana göre çok riskli bi sitem nedir ne değildir teknik olarak bilmiyorum ama orjinal araç yürüyeninin yerini hiçbirşey tutmaz. Ha çok basıklık istiyorum diyorsanız bence kaliteli bir coil taktırın daha az risk almış olursunuz.
aslında kardeşim teknik olarak az çok bilgim var bu sistemin bir takım emniyetinin olduğuna dair fakat birebir kullanan kişi daha iyi aydınlatır düşüncesideyim. Jant olayına gelince tabi ki orjinal jant ve kapakları ile uygulamıyacağım güzel 2 jant aklımda. Aracın rengi değiştirme işine gerek yok Tuning dergilerin de poz vermiyecez neticede
İnşallah iyi sonuç alırsınız valla Air'li Era görmek güzel olurdu. Volk Te37'ler çok iyi gider bence. Tamam renk değitirme falan ben abarttım biraz
Hocam merhaba. İki hafta önce bir Toyota corona konusu açmıştım. Araç bi arkadaşımındı. Almayı düşündüm araçta air süspansiyon vardı. Aracı istanbul içi ve ızmit yolunda yaklaşık 500 km kullandım. Belki arabaya çok alışık olmamamdandir belki ama arabanın nerede ne tepki vereceği belli olmuyor. Viraj kabiliyeti ciddi mana da azalıyor. Hangi marka bi sistem kim yapmış bilmiyorum. Belki kaliteli bi kıt olsa bu problemler olmaz. Bu arada bakımları oluyor, pnomatik valfleri, rekorları filan değişiyor yaklaşık 250 lira ücreti bakımın. Valfin ne zaman bozulacağı belli olmuyor arkadaşın arabada 4 tane valf var tanesi 25 lira. Hatta bende bi aksilik oldu valf bozuldu ve araba tamamen yere oturdu. Güçle altına kriko sokup valfi değiştirdim. Şansıma yakında pnomatikci varmış. Yoksa arabada bi takım valf taşımak gerekiyor. Bu arada internette görmüştüm ticari era da vardı air süspansiyon.
Evet bi takım bahsettiğiniz eksi yanları mevcut... zaten bunlar aklıma geldikçe spor yay taktırayım düşüncesi sarıyor. Bakalım hangisine karar kılcam.
show ve görüntü için araca custom air yaptırıcaksanız lafım yok.custom sanayi yapımı coilde tavsiye etmem.ama gene önceligim görüntü diyorsanız lafım yok. amaç yol tutuşsa kaliteli bilindik marka spor yay en mantıklısı.
Hyundai accent era gibi bir arabaya suspansiyon takmanin manasi ne, 10 santim indirip kaldirinca ne tur bir konfor kazaniliyor. Benim Era insede era ciksada era. Bu eraya ne yapsaniz gitmez. Ucuz etin yahnisi olmaz.
Saçmalıklar diz boyu insede era çıksada era falan arkadaşlar 30 bin tl lik arabalara biniyosunuz piyasada bunu 2000 model hb clio ya yapan arkadaşlarım var ve camiada tanıdığım arkadaşlarımın %50 si air ride araçlara biniyo ve bunların arasında 220 240 hp arası cupradan tutunda 1986 e190 a kadar nice araçlar var sağlıklı kendini kanıtlamış kişilere yaptırdıktan ve kontrollerini yaptırdıktan sonra problem olacağını hiç sanmıyorum ve hava üzerinde olduğunuzdan yarı inik pozisyonda normal yay ve amortisörden kat be kat konfor artıyor ben kendimi daha rahat hissediyorum körük patlıyo şöyle oluyo böyle oluyo ne hikmetse hiç rastlamadım ancak söylediklerim hayatlarını arabalara adamış kişiler hafta sonları yada ara sıra araçlarını kullanan kişilerdir sistemlerin fiyatı 3500 den başlıyo aracına göre 8-9 hatta 10 bin tl lere kadar çıkabiliyo kullanılan düzeneklere körük sayısı kullanılacak kompresör sayısı demir hortumlar vs... Ancak bu iş show amaçlıdır standart aile ile binecekseniz hiç gerek yok.
Air hiç sağlıklı bir şey değildir kimse abartmasın şöyle iyi böyle iyi gibisinden airin araç hareket halindeyken takla attırma tehlikesi çok fazladır. Sent from my iPhone using Tapatalk
Hocam sizde bir Era kullanıcısınız bu kadar değersizse gözünüzde arabanız bence satın. Bu airsüspansiyon olayı tamamen zevk işi Nice araçlara uygulamışlar hacı muratlardan tut merco- bmw lere kadar.
renkler ve zevkler tartışılmaz sana bana göre bu bir era ama araç sahibine göre en iyi en mükkemmel bir araç olmalı insan gönlü ne istiyorsa yapmak istiyor aracına marka önemli değil beğenmediğimiz tofaş şahine neler yapılıyor aracın fiyatı 10 bin tl ama 15 bin tl harcanmış aksesuar vs şahinler mevcuttur. İmkan varsa yapılmak istenen ne ise yapılmalı. Herkeze hayırlı sürüşler .
Eranın süspansiyon sistemini kurcalamayın, onu yapan muhendis ona göre hesaplama yapmış, yaptığınız değişiklikler yüzünden aracınızda oluşan hatalar sizi tehlikeli kılıyor. Kimin yaptığı nasıl çalıştığı belli olmayan aksesuarlar trafikte başkasına zarar verirse bunun hesabını nasıl vericeksiniz. 80 km hızla aks kesip kopan tekeriniz karşıdaki arabanın pencersinden içeri girerse bunu nasıl acıklayacaksanız. Basit bir jant kapağı bile 50 km fırladığında hızla adam öldürebiliyor iken komple suspansiyonu kurcalamak nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Arabanda değişiklik yapmak istiyorsanız, bu aractan sıkıldığınızı gösterir, gidin farklı araba satın alın.
Konuyu hortlatmak olcak ama yeni bir bilgi yada görüş diyelim. Sunmak istiyorum size. Yeni okuyacaklara belki yardimci olur. Ankarada bir polo bulusmasina gittik. Kuzenimin polosuyla gittik. Air li bir polo vardi. 2012 model. 18 inc ultra hafif jantlar. Ofsetli felan. Arabada ne canurluk kalmis ofsete oturmaktan nede kapilarda hal kalmism araba seke seke yere kafa ata ata gidiyo. Bi cukurdan gecince tangur tungur Bence hic bulasmayin arkadaslar