Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era accent nasıl aynı

'Accent Forum - Club' forumunda era1..6 tarafından 20 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bu milenyum kasa accent tin motoru 1,5 16v 102 ps 0 dan 100 e 10,5 saniyede ulaşıyor era 1,6 112 ps 16v 10.3 saniyede ulaşıyor nasıl iş böyle bir durumda onun motoru dahamı kuvvetli oluyor acaba

2. mustafaharun

mustafaharun Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alaka yok abicim o 102 ps ama kasaya bak eranın egsoz kiri etmez

3. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    nasıl yani milenyumun kasaı çokmu kötü

4. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eranın motoru ile karşılaştırılamsı bile bence yanlış accentin kasası belki dandiktir eraya göre ama motoruna laf etmeyin arkadaşlar accentin motoru o biçim üretilen motordur rakiplerinde hiç birinde 102 ps kullanılmamış accente kullanımış ve üstten çift egzantristli motor daha ne olsun bırakında 10,5 saniyede ulassın 100 km ye 1,5 16v 102 ps

5. mustafaharun

mustafaharun Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kankalar ben size milenyum kasa kötü demiyorum ama erayla arasında dağla kadar fark var kıyaslanmaz ikili bence accent çapında düşünrsen dediğin doğru

6. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    aracım milenyum değil ama gls16v arkadaşa motoru konusunda katılıyorum.

7. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki doğru ozmanlarda ne meşhudu clio kaç motor 1,4 78 ps accent nasıl 1,5 16v 102 ps heeee kasasına gelince belki biraz dandik olur ama ben çoğu erayı yolda yedim (1,6 dahil )

8. Misafir

Misafir Guest

Bende eski Millenium, yeni Era kullanıcısı olarak gördüğüm, Millenium kasalar Era dan çok daha başarılıdır. Yüksek hızda Millenium kasalar çok daha konforlu sürüş sağlıyor. Era nın yüksek oluşu malesef yüksek hızda sürücüyü tedirgin ediyor. Yan rüzgarlardan fazlasıyla etkileniyor.Motor olarak söyleyecek birşeyim yok. Kısacası, Millenium kasalarınızın kıymetini iyi bilin arkadaşlar...

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Araçların 0-100km hızlanması sadece motor gücü ile alakalı değildir. Vites kutusu, diferansiyel oranı,araç ağırlığı, lastik ölçülerigibi etmenlerde çok büyük rol oynar.Birldiğim kadarı ile Accent 1.5'lerin lastik genişliği 175mm dir. Ayrıca yeni nesil motorlarda yüksek güç alınmasına karşın, katı euro kuralları nedeniyle, alt devirlerde daha sınırılı güç üreten motorlar üretilmektedir. Accent 1.5'in böyle bir kaygısı zamanında yer almadığından kalkış değerleri de oldukça iyi sonuçlara sahiptir.
    Düzenleyen : tolgakmg

10. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öyle hocam bizim ekip otosu era 160 çktıktan sonra aracı yolda tutamıyosun benim arabada 210 gördüm araba bir sarsıntı dahi olmadı yere oturyordu araba ama eranında kasası kuvvetli bizimkininde kasasında iş yok :D

11. Misafir

Misafir Guest

Yok be hocam, kasanın sağlamlığından bahsediyorsanız bence aynı bir değişiklik yok. Yalnız Era daha derli toplu görünüyor.
    Millenium kasaların süspansiyonuda çok başarılı. En ufak bir hoplama zıplama yok. Ben 1.3 LX Accent imin iç mekanındaki malzeme kalitesininde ayrıca Era dan daha iyi olduğunu düşünüyorum...

12. Misafir

Misafir Guest

Tolga hocam, Era sahibimisiniz veya kullandınızmı bilmiyorum.Eğer kullandıysanız veya sahipseniz, era nın süspansiyon sistemindeki bu aşırı sert tepki neyin nesidir sizce? Bir ustamız olarak yorumda bulunursanız memnun olurum...

13. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Estağfurullah kardeşim...Bizimkisi sadece sizlerinde yaptığı gibivar olanı paylaşmak..Maalesef Era kullanma fırsatım olmadı. Bu nedenle de süspansiyon konforu hakkında birşey söyleme çok zor. Ancak, özellikle güçlü motor hacmine sahip bir aracın yumuşak bir süspansiyona sahip olması da beklenemez. Meseladiğer aracımız olan marealarda süspansiyon sistemi biraz yumuşaktır (daha önce kullandığım palio1.6 larda da vardı o sorun). Sert kalkışlarda, yüksek süratlerde bir miktar gezme yapmasına neden olabiliyor.Hatta paliolarda sert kalkışlarda bile araç öne arkaya fazlaca zıplama yapabiliyordu. Bu nedenle süspansiyonun biraz sert olması gerekir diyebilirim.
    Düzenleyen : tolgakmg

14. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şimdi ışıklarda duruyorum ezinedeyim çanakkale gidecem yanıma bir tane gls geldi içinde benim yaşalarımda ve hanımı vardı sanırım bende de gözlük vardı artislik olsun die anladım adam benimle kapışacaktı bende içimden kapışayım dedim hem motor açılır hemde 1,6 ı yer diye düşündüm ama bir kalktık adamla aynı gidiyoruz 2 .3 ledim 4 . taktım adam beni azcık farkla olsada geçiyordu ama o sonra bir yerden döndü yani yenen ben oldum gene https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. mustafaharun

mustafaharun Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş tek kelimeyle era milenyum admire bunlar boş onlar iyi olsaydı adamlar nie erayı çıkarsınlar

16. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    adamlar reno toros gibi bir aracı 10 sene boyuncamı üreteceklerdi

17. Misafir

Misafir Guest

Tolga hocam, burası yeri değil biliyorum ama sizi yakalamışken burada hazır merak ettiğim, Mesela şirketimizde dizel ford focusta kullanıyoruz onun süspansiyonuda oldukça sert. Fakat Era gibi hoplayıp zıplamıyor. Tamam o da bozuk yollarda sallanıyorama rahatsız etmiyor. Era sallanırken tepkileri çok sert oluyor. Bunu bir ara unutmuştum ama şimdi yine kurcalamaya başladım. Bakalım ne çıkacak. Bu arada sizin gibi bilgili kimselerinde görüşlerini alıyorum...Teşekkür ederim...

18. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    ticari kaygı zaman zaman ürüne makyaj yapmak gerekir.

19. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracın yol tepkileri, sadece süspansiyon sertiliği ile doğrudan orantılı değildir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta aks mesafesidir. Araçların süspansiyonları motor ağırlığı, motor gücü gibi etmenlere bağlı olarak belirlenir. Ancak kullandığınız aracın aks mesafesi ve dingil genişliği geniş ise, süspansiyonun sağa sola ve öne arkaya salınımları daha uzun periyotlu olur. Aks mesafesi kısa araçlarda ise, araç sert süspansiyonu ile daha kısa periyotlu salınır ve daha sert bir yol izlenimi çizer.

20. Misafir

Misafir Guest

Tolga hocam valla söyledikleriniz çok mantıklı çünkü era larda bildiğim kadarıyla aks mesafesi arttı. Aynen belirttiğiniz gibi, Era aracım sağa sola salınımları uzun ve oldukça sert. Bu durum, aracın içindekileride sarsıyor.Sanırım süspansiyona yapılacak birşey yok. Yalnız şunuda belirtmek istiyorum. Ben aracımla yurtdışınada çıkıyorum. Geçen yaz yurtdışında bir hyundai bayi gördüm girdim içeri. Oradaki teknisyenlerde diyorlarki, yaylar sert amortisörler yumuşak kalıyor diyorlar. Oradaki kullanıcılarda böyle bir şikayetle geri geldiklerinde Kayaba marka amortisörler ile değişim yapıyorlar. Hatta ben bu değişim yapılmış aracıda kullandım inanın en ufak bir hoplama zıplama kalmamıştı. Hemen bende değiştireyim dedim ama aracım dizel olduğundan değiştirmediler. Acaba ısrar edip değiştirsemmi diyorum bir daha gittiğimde. Bana söyledikleri, dizel aracın benzinli araçtan daha ağır olduğu ve nasıl tepki vereceğini bilemedikleri idi... Orada Dizel Era satılmıyordu malesef. Çünkü dizel yakıt benzinden daha pahalı...Heralde ondandır...

Düzenleyen : raven

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş